shopify site analytics
PLACINTA DE CARTOFI - Edith's Kitchen
Print Friendly

placinta cu cartofi 1

Astazi avem in meniu o placinta buna de tot, care poate fi luata cu succes la picnicul pe care

cred ca fiecare dintre voi il va avea maine, de 1 mai.

Oricum ar fi, placinta asta e tare buna si calda si rece, ca mic dejun, pranz sau cina.

Dragi dukanei, noi luam pauza de data asta πŸ™‚

Ne trebuie:

3 cartofi mari

3 cepe uscate+3 fire ceapa verde

2 oua

300 g smantana

150 g faina+4 lg ulei

300 g bacon, salam, carnati (dupa preferinte)

sare, piper

Cum se face:

Ne ocupam de umpultura. Calim putin intr-o tigaie fara ulei mezelul tocat cubulete mici,

apoi adaugam ceapa (uscata si verde) tocata marunt. Lasam pe foc cca 5 minute, punem sare, piper.

Apoi amestecam compozitia de ceapa cu carne cu smantana amestecata cu ouale.

Cartofii se fierb si se paseaza ca la piure. Se amesteca apoi cu faina si 4 lg de ulei, sare, piper,

pana obtinem un aluat. Impartim aluatul in 2, 2/3 si 1/3.

Intindem 2/3 din aluat intr-o foaie si punem intr-o tava unsa cu putin ulei

(tava de tarta am folosit eu – cu diametrul de 26 cm).

Turnam compozitia de mai sus de ceapa, carne, smantana si oua peste aluat,

iar restul de 1/3 de aluat il intindem intr-un cerc cat diametrul tavii si il punem deasupra umpluturii.

Crestam aluatul de deasupra, sa respire placinta si coacem la cuptorul preincalzit la 180C

pt cca 30-40 minute.

Puteti opri f putin ou batut sa ungeti placinta deasupra.

placinta cu cartofi 2

Buuna, buna!

Enjoy!

placinta cu cartofi

Publicat in categoria APERITIVE
Aboneaza-te la newsletter

Primesti pe email cele mai noi retete!

 

26 Comentarii:

  1. Ce bine arata! Yummi!

  2. Am sa o incerc sigur! Apropo, pentru regimul tau nu ai intercat ratatouille? Sigur o sa iti iasa delicios. Eu ultimate oar a l- am combinat cu putina Carne de pui si a iesit f bun.

  3. Apetisanta cu siguranta!

  4. Picnic de 1 Mai… I wish!
    Da bine a mai iesit!

  5. Superba si mega delicioasa placintica aceasta! Te pup fata frumoasa! Sa ai o zi minunaaaaata πŸ™‚

  6. Anonymous says:

    Am revenit cu impresiile. A fot tare tare buna. Sotul e innebunit dupa afumatura si am pus muschi si putina slanina afumata de la mama.
    Mutumesc mult, delicioasa! O zi frumoasa iti doresc
    Irina

    • Irina ma bucur tare ca v-a placut πŸ™‚
      Si eu sunt mare fan a tot ce contine afumatura, asa ca daca mai scotocesti pe blog, o sa mai gasesti ceva retete cu afumatura πŸ˜‰
      te mai astept!

  7. Super reteta! Executata si gustata….Pun pariu ca rece e si mai buna decat calda. Multumim pentru tot ceea ce postezi. E absolut minunat!

    • Josephine, ma bucur ca ti-a placut.
      Mie mi-a placut mai mult rece.. Sa inteleg ca la tine nu a mai apucat sa se raceasca sa vezi cum este si rece? ;))
      Ma bucur ca iti plac retetele mele. Te mai astept!

  8. Buna Edith.
    Reteta e minunata, si eu si sotul meu am savurat-o aseara. Am o singura intrebare. Cuptorul tau e electric? Al meu e pe gaz si am copt placinta cam 1h30 min la 180 de grade pana a fost gata:) Oare tine de cuptor?
    Merci mult si spor la postari! Minuate retetele tale!
    Ioana

    • Buna Ioana, Da, eu am cuptor electric.
      A fost cuptorul preincalzit cand ai pus tarta la copt? Depinde si pe ce treapta de intensitate a focului ai pus aragazul..
      Oricum interiorul placintei ramane cumva moale pentru ca are “capacul” care nu permite sa e evapore tot lichidul din umplutura..
      Ma bucur ca v-a placut si te mai astept πŸ™‚

  9. Buna Edith. Dada, cuptorul a fost preincalzit la 180 de grade. Oricum, a iesit super si daca am lasat-o la cuptor mai mult. Nu a iesit moale deloc in interior…a avut o consistenta perfecta!
    Merci mult de ideile minunate!

  10. Anonymous says:

    Buna !
    Am facut placinta asta si a iesit excelent . Super buna , nu a mai ramas nimic ptr. a doua zi . O intrebare am : cum fac sa-mi iasa foaia de deasupra mai subtire , asa ca a ta . Eu nu reuseam sa o intind , am mai pus putina faina ,dar nu am reusit . Am intins-o pana la urma dar a iesit mai grosuta decat in poza si m-am chinuit ceva ca se rupea . Am uns-o cu ou si am reparat-o . In rest multumim de idee , sigur am s-o repet .

    • Ma bucur ca ti-a placut placinta.
      Daca nu ai putt sa intinzi foaia mai subtire, inseamna ca ai pus prea multa fain in compozitie. Incearca data viitoare sa pui cu 1 lg mai putin eventual. La mine aluatul a iesit maleabil, nu a fost problema sa-l intind. Depinde si te tipul de faina..
      Data viitoare asa sa faci πŸ™‚

  11. Anonymous says:

    Buna,as vrea sa fac placinta,dar nu inteleg cum sa impart aluatul.Multumesc

    • Il imparti in doua parti, 1/3 pastrezi pentru capac (adica mai putin) si 2/3 pentru baza pe care o pui in tava, la fund. Sper ca ai inteles πŸ™‚

  12. Anonymous says:

    Buna sunt incepator intr-ale gatitului si am o nelamurire . “Cartofii se fierb si se paseaza ca la piure” … adica fierti,curatati si zdrobiti sau cum?

  13. Am incercat si eu reteta si a fost un fiasco total πŸ™ A sfarsit in cosul de gunoi inainte de cuptor! Nu stiu ce am gresit.Aluatul nu am reusit sa-l fac si pace. Era fff moale si pe masura ce am adaugat faina se inmuia si mai tare si se lipea de degete. Cam cat de mari trebuie sa fie cartofii? Poate am pus cartofi prea mari. Nu stiu…e prima data cd patesc asta. Blogul tau e minunat!

    • Edith Frincu says:

      Imi pare tare rau ca nu ti-a iesit. πŸ™
      Trebuia sa mai pui faina, Ideea e ca tebuie sa obtii un aluat, ca la tarta, pe care sa il intinzi cu facaletul. Nu are cum sa se inmoaie daca pui faina, este exclus. Ceva s-a intamplat acolo.. si nu stiu ce. Cartofii trebuie sa fie mari, cum am scris in reteta. Daca au fost prea mari, iti iesea aluatul prea tare..Ai scurs apa si i-ai pasat ca la piure, da? Apoi ai pus faina, ulei, etc? Si amestecat. Piureul trebuia sa se ingroase si treptat sa devina un aluat ce merge intins cu facaletul.
      Chiar imi pare rau si nu stiu de ce ai patit asa. Ai lasat apa in cartofi probabil… altfel nu-mi explic. πŸ™

  14. Buna Edith! Inainte de toate te felicit pt toate retele minunate si pt pozele desavarsite pe care le faci! Imi pare rau ca nu ti am scris mai devreme sa te felicit desi cred ca de vreo 2 ani cand gatesc ma inspir de aici. Nu sunt cea nai buna bucatareasa, dar gatititul imi da o stare de bine asa ca de cate ori am ocazia, gatesc. Retetele tale Dukan m-au incurajat sa ma apuc de Dukan.Sunt abia la inceput, dar macar am din ce ma inspira.Iti scriu la reteta aceasta deoarece chiar acum e la cuptor, vedem ce va iesi.din pacate nu am avut in casa bacon asa ca am improvizat, am pus o mana de jumari si o cutie de ciupercute. Sper sa iasa ceva :-)desi pana acum toate retele tale au fost super. Multa bafta in tot ceea ce faci! Si o primavara frumoasa!

    • Ana, sper sa-ti placa πŸ™‚
      Ma bucur ca iti sunt de folos retetele mele si te mai astept cand incerci ceva.
      O primavara frumoasa sa ai si tu!

  15. Placinta nu e pt mine,asa cum ti-am spus eu sunt la Dukan.Pt mine tot tu esti inspiratia azi, crispystrips Dukan πŸ™‚

Raspunde

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*