Astazi avem o placinta cu branza sarata, rapida, fara faina, low carb. Poate fi consumata si de catre
persoanele cu intoleranta la gluten, precum si de catre cei care tin dieta ketogenica.
Ne trebuie:
300 g branza de burduf
250 g branza dulce
200 g smantana
3 oua
5 linguri faina de migdale
– cantitati pentru o tava de 22 x 32 cm –
Cum se face:
Amestecam branza de burduf data pe razatoarea mare cu branza dulce, smantana
so galbenusurile de ou. Omogenizam bine compozitia.
Batem albusurile spuma si le adaugam compozitiei de branza. La sfarsit adaugam faina de midale.
(puteti macina migdalele cu un robot de bucatarie puternic sau cu rasnita de cafea).
Omogenizam bine.
Turnam compozitia intr-o tava unsa cu unt si coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru cca 35 minute.
Taiem cand se raceste.
Buna, buna, buna!
Enjoy!
Deliciooooosss! Atat de bun, si gustos, si pufos, si… presimt ca o sa devin dependenta! 🙂
Laura, ma bucur tare ca ti-a placut placintica 🙂
Am facut si varianta dulce. Buna si aia 🙂
Imi trece prin gind sa incerc si eu, doar acele 5 linguri de faina de migdale, stau sub semnul ????? doar 5 linguri??? imi pare asa putin pentru asa cantitate de brinza.
Talia, poti pune mai multe linguri daca vrei… Mie mi-a placut asa, nu am simtit nevoia de mai multe. 🙂
Maine o voi incerca doar cu 5 linguri, si voi vedea cum va fi gustul, merci Edith
Sper sa fie pe placul tau. Te astept sa-mi spui 😉
Buna Edith, merge facuta si cu faina normala? Pastram aceeasi cantitate?
Irina, cred ca merge si cu 3-4 linguri de faina normala.
Any chance to translate to English?
Maddie, there is the translate button on the side bar, bottom right of the page 🙂
Basically is a low carb cheese pie. With salted cheese (sheep preferably), ricotta, sour cream, eggs and almond meal.
If you have any questions, please do tell 🙂
Foarte bun, multumesc! Am gasit site-ul tau ieri cautand dupa retete low carb pe net, azi am si incercat placinta cu branza 🙂 Cu siguranta am sa incerc mai multe, maine urmeaza budinca de paste cu nuca, mai am ceva paste sirtaki in frigider 🙂 Faine retete, mersi inca odata!
Oana, ma bucur tare ca ti-a placut 🙂
Te mai astept cu impresii cand incerci ceva.
Cu faina de orez ar merge sa fie pusa? Mi-ar fi fost de folos si cam cate calorii ar fi avut o bucatica de placinta de 100gr . Si eu tin dieta low-carb si blogul tau m-a salvat, eram in pana de idei.
In mod sigur merge si cu faina de orez, de ce nu?
Din pacate nu stiu nr de calorii, imi pare rau…
Bafta cu dieta si te mai astept sa te inspiri 🙂
Multumesc pentru reteta! A iesit delicioasa! Data viitoare o voi face cu ingrediente duble.
Ma bucur ca ti-a placut.
Am observat ca publici la tine pe blog retetele pe care le incerci de la mine. As aprecia daca ai pune si sursa…
Voi modifica cand internetul imi va permite, ca de cateva zile imi da batai de cap, semnal prost. 🙂
Buna, faina de orez NU este low carb. Incearca de migdale sau de cocos.
Eu am folosit in retetea faina de migdale, nu de orez 😉
Buna. Oare pot inlocui branza de burduf cu alt tip de branza?
Sigur, poti pune telemea de oaie de exemplu. Ca sa ii pastrezi totusi o aroma mai puternica 🙂
Ciao!
Eu am doar telemea de vaca, o pot pune in loc de branza de burduf?
Stau in strainatate si nu prea au ei asa ceva aici:)))
Mersi frumos!
Carmina, sigur, dar nu cred ca va iesi la fel de gustoasa 🙂
In loc de smântână pot pune iaurt gras? La greci nu au smântână ca la noi in Romania :(.
Elena, scuze de intarziere, da, poti pune iaurt gras grecesc in loc de smantana 🙂