shopify site analytics
Placinta cu branza si leurda
Print Friendly

Placinta cu branza si leurda / Edith's Kitchen

Da, stiu ca nu mai este leurda in sezon, nu ma inurati. Promit ca daca o inlocuiti in reteta cu 1 legatura de ceapa verde

si 2 catei de usturoi. Iese la fel de buna, parol! 🙂

Placinta cu branza si leurda este ideala si rece si calda si pe post de mic dejun, pachetel la servici, pranz sau cina.

Noi am mancat-o cu salata de rosii. Buna de tot!

Ne trebuie:

2 buc. zucchini (sau dovlecei) cca 500 g

4 oua

6 linguri ulei

150 g branza telemea

100 g crema de branza

80 g faina

1 lingurita praf de copt

1 legatura mica de leurda

piper

– cantitati pentru o tava de 22 x 32 cm –

Cum se face:

Spalam zucchini, taiem capetele apoi ii dam pe razatoarea mare. Stoarcem bine de lichid compozitia rasa.

Batem ouale cu ulei si crema de branza si punem peste zucchini. Adaugam branza sfaramata cu mana, leurda tocata foarte fin

iar la sfasit faina amestecata in prealabil cu praful de copt si piper proaspat rasnit.

Daca telemeaua nu este prea sarata (recomand sa folositi de oaie pentru mai multa savoare), adaugati si putina sare.

Cum nu este sezonul leurdei, asa cum am spus si mai sus, puteti folosi o legatura de ceapa verde tanara (cruda)

si 2 catei  de usturoi in loc de leurda. Va iesi la fel de buna.

Punem compozitia in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina (sau tapetata cu hartie de copt)

si coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 30-35 minute.

O feliem calda sau rece, dupa preferinte. Noi am mancat-o rece, cu salata de rosii.

Delicioasa!

Enjoy!

Placinta cu branza si leurda / Edith's Kitchen

 

Publicat in categoria APERITIVE, MIC DEJUN
Aboneaza-te la newsletter

Primesti pe email cele mai noi retete!

 

Adauga comentariu