shopify site analytics
Placinta cu branza dulce - Edith's Kitchen
Print Friendly

placinta-cu-branza-dulce

Am facut placinta asta acum mai bine de un an si nu am reusit sa o postez.

Este o varianta de placinta cu branza low carb, fara gluten, mai putin vinovata, fara zahar,

un soi de cheesecake cu faina de cocos. Buna de tot.

O puteti aromatiza cu vanilie, coaja de lamaie, coaja de portocala sau rom, dupa preferinte.

Este tare rapida si buna, atat ca desert, gustare cat si ca mic dejun. Merge de minune cu niste

fructe de padure deasupra (pe care le-am tinut pe foc cu putin indulcitor si s-a format o pseudo dulceata).

Puteti gasi pe blog si alte retete low carb, fara gluten.

Ne trebuie:

750 g ricotta (sau branza dulce mai fina)

200 ml smantana pentru frisca

vanilie

4 oua

un praf de sare

4 linguri xylitol (sau stevia, sau alt indulcitor)

coaja rasa de la o lamaie

3 linguri faina de cocos

– cantitati pentru o tava de 22 x 32 cm –

Cum se face:

Mixam ricotta cu smantana pentru frisca (lichida), vanilia si galbenusurile cca 1 minut.

(eu am adauga si 1/3 lingurita de turmeric, pentru culoare)

Batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam indulcitorul in ploaie si mixam pana

spuma este tare. Incorporam incet, cu o spatula, albusurile spuma in compozitia de branza.

Adaugam faina de cocos.

Turnam intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina (sau unsa cu unt) si coacem la cuptorul preincalzit

la 180 C pentru cca 30 minute.

Taiem cand se raceste si putem servi, cum am spus la inceput, simpla sau cu un sos de fructe de padure congelate

facut pe foc cu 1-2 linguri xylitol. Putem folosi pentru sos si zmeura sau capsuni congelate. Va fi la fel de bun.

Simplu, rapid, nu foarte calorios si bun.

Enjoy!

placinta-cu-branza-dulce-1

Nota: puteti folosi zahar in loc de xylitol, tot 4 linguri. 

In loc de faina de cocos, daca nu tineti o dieta low carb, puteti pune 3 linguri de faina sau 3 linguri de gris.

Publicat in categoria DESERTURI, MIC DEJUN, RETETE LOW CARB
Aboneaza-te la newsletter

Primesti pe email cele mai noi retete!

 

2 Comentarii:

  1. Eliza Oancea says:

    Am incercat-o aseara, a fost tare buna! Incercam sa consumam mai putin gluten, asa ca e o solutie minunata! Multumesc pentru reteta! 🙂

Raspunde

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*