shopify site analytics
PLACINTA CU BRANZA - BÖREK - Edith's Kitchen
Print Friendly

borek cu branza

Din nou o reteta turceasca, ce poate sta foarte bine pe masa voastra de Paste.

O placinta cu branza buuna-buuna, facuta in stil turcesc, cunoscuta la ei sub numele de börek.

Ne trebuie:

500 g foi yufka (5 foi mari rotunde sunt in pachet)

450-500 g branza telemea

1 legatura de patrunjel

piper

4 oua

300 g iaurt

80-100 ml apa

boia iute/dulce, seminte de susan (optional)

IMG_2551_1

Cum se face:

Radem branza pe razatoarea mare (sau o sfaramam cu furculita daca se sfarama usor) – eu am pus telemea de oaie, este preferata mea.

Tocam marunt patrunjelul si il punem peste branza, rasnim piper din belsug, omogenizam si dam deoparte.

Intr-un bol, batem ouale, adaugam iaurtul, omogenizam si apoi punem treptat cca 100 ml apa, omogenizand bine compozitia si dam deoparte.

Ungem cu putin ulei o tava (30×20 cm) si asezam o foaie de placinta yufka (sunt mari, rotunde, lasam marginile sa iasa din tava, ca in imagine).

Luam o alta foaie si o rupem bucati mari si le punem peste foaia intinsa initial in tava.

IMG_2562_1

Punem cu polonicul din amestecul de ou/iaurt/apa 3-4 polonice peste aluatul rupt in bucati (cca 1/3 din cantitate), apoi punem un strat de branza (1/2 din cantitate) , pe care il intindem in strat uniform.

tava placinta

Apoi punem alta foaie rupta bucati (chiar o foaie si jumatate), din nou 1/3 din amestecul de ou-iaurt si restul de branza.

Deasupra punem iar foaie rupta bucati, pastram o bucata in forma de dreptunghi cam cat tava pentru deasupra. Dupa ce punem foaia rupta, strangem peste ea si capetele care ieseau din tava si punem deasupra foaia dreptunghiulara oprita.

Punem deasupra ultima parte din amestecul de ou-iaurt.

Am presarat deasupra putina boia pt culoare si seminte de susan.

IMG_2572_1

Pentru o mai buna exemplificare urmariti filmuletul asta.

Dam la cuptorul bine incins pt cca 40-45 de minute.

O feliem calda sau rece. Evident, rece se va felia mai bine.

Foarte buna si deloc greu de facut.

Enjoy!

borek cu branza 3

Concluzii: Desi explicatiile au fost mai lungi, nu va speriati, se face destul de usor.

Foile Yufka le puteti gasi in magazinele cu specfic turcesc din Bucuresti (unul este in zona Iancului si altul in Pantelimon – cele de care stiu eu).

Puteti folosi si foile noastre de placinta insa sunt mai subtiri, asa ca va trebui sa folositi mai multe.

Nu uitai de ideile pentru Masa de Paste!

Acestea fiind spuse, va urez spor la treaba si sa aveti un

Paste Fericit si linistit alaturi de cei dragi!

Aboneaza-te la newsletter

Primesti pe email cele mai noi retete!

 

19 Comentarii:

  1. Cu siguranta o prestez. Vroiam sa fac o placinta simpla cu iaurt, dar varianta asta cred ca e mult mai gustoasa.
    Felicitari pentru tot ce faci, Edith.
    Paste fericit!

  2. All this beautiful cheese…so delicious 🙂

  3. Intradevar buuuunnnnaaaaa reteta am facut-o pentru masa de Paste multumesc mult pentru idee, felicitari pentru site si daca tot este vorba de o reteta turceasca poate vii in ajutor cu o idee de gozleme, asta daca nu indraznesc prea mult :)) multumesc mult si sa ai un Paste Fericit si luminat alaturi de cei dragi!

  4. Un Paste fericit alaturi de cei dragi! ” HRISTOS A INVIAT”

  5. Sarbatori fericite Edith. Multumita tie masa mea de Paste arata mult mai bine. Pup!

  6. Va multumesc pentru urari dragele mele! Va pup!

  7. Alina, sper ca ti-a placut placinta daca ai incercat-o 🙂

  8. Draga anonima, ma bucur ca ti-a placut placinta 🙂
    Nu stiu reteta de care zici, dar poate o gasesc pe net.. Ai incercat sa o cauti? 🙂

  9. Edith, da! A fost buuuna, buna. Eu am facut-o cu telemea de vaca, a iesit minunata!
    Multumesc incaa odata!

  10. Am venit sa iti multumesc pentru reteta. Este incredibil de buna. Am gasit si magazinul de la Iancului si am luat foi. Sunt mai bune decat ale noastre, pt ca sunt mai groase si nu se ususca asa repede.
    Minunat!

  11. Alina, Ileana, ma bucur mult ca v-a placut. Va mai astept! 🙂
    Ileana, si mie imi plac foile astea, mie cu foile noastre de placinta mi-e si frica sa lucrez :))

  12. Pfoaaa, acum de unde iau eu foi yufka, hm?? Uite cum ma faci tu sa ma duc sa bantui pe la Iancului :))
    Sper sa gasesc magazinul 😛

  13. E foaaaarte buna placinta. Am facut-o si eu, doar ca am folosit foi de placinta.. Abia astept sa o mai fac o data.

  14. Dodo,,asa e, e tare buna chiar si cu foi de placinta. Am intrat la tine sa o vad, dar nu am vazut-o 🙂

  15. Nu am postat’o pentru ca am facut intr’un weekend cand am fost acasa, si atunci totul a fost pe fuga.. Abia astept sa vina vacanta si sa fac muuulte bunatati de pus pe blog 😀

    P.S. Felicitari pentru retetele fooooarte bune si mai ales aspectuoase care sunt aici!

  16. Multumesc Edith,
    Mi-a placut mult placinta, am facut-o anul trecut, azi o face si mama, sa speram ca ii va iesi, ea nu are internet si o face din povestirile mele. Te tin la curent!
    Succes in continuare! te citesc! Dana

    • Dana, ma bucur ca ti-a placut. Sper sa ii placa si mamei tale 🙂
      Poate ii printezi mamei tale cateva retete si si le dai sa le aiba la indemana 🙂
      Te mai astept!

  17. Minunate retete!!!
    Multumim.

Raspunde

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*