Ne trebuie:
4 oua
4 linguri de faina
4 linguri de ulei
(o sa incerc doar cu 3 linguri data viitoare pt ca mi s-a parut putin uleioasa)
carnati, cascaval (eu am pus telemea)
(cam cate 100-150gr de fiecare, dupa preferinte)
ciuperci (nu am pus)
ardei sau un gogosar, masline
artdei iute (am pus eu)
ketchup
cascaval ras deasupra
busuioc (am pus eu – optional)Ingredientele pot fi combinate dupa preferinta.
Cum se face:
Se bat ouale bine, se adauga faina si uleiul si se amesteca bine.
Carnatii si ardeiul se taie in bucatele mici, branza se da prin razatoare
si se adauga peste ouale cu faina.
Puneti putina sare (daca branza si maslinele nu sunt prea sarate) putin ketchup si busuioc.
Punem compozitia rezultata in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Ornam (daca vrem – eu am vrut…) deasupra cu ce avem la indemana si
dam la cuptorul preincalzit pt cca 30 de minute.
Am facut-o in tava cu diametrul de 24 de cm dar poate fi facuta si in tava de 26 cm.
Dupa 20 de minute am scos tava din cuptor si am pus cascaval ras deasupra si
am mai dat la cuptor inca 10 minute.
Scoasa de la cuptor:
Pusa pe platou:
Sectionata:
Si o feliuta mai de aproape:
Este buuna-buuna si calda si rece.
Noua ne-a placut mult. Sigur o sa o repet in diverse variante.
E o reteta cu ajutorul careia poti scapa si de resturile din frigider pe care nu le mai vrea nimeni…
arata asa de bine …dar mai ales e foarte usor de facut
trebuie incercata neaparat:)
Daa e tare usor de facut si merge in multe combinatii.. 🙂
MINUNATA, USOR DE FACUT SI DE EFECT, GUSTOASA SI ASPECTUASA.AI MEI AU FOST INCANTATI.
Interesant site-ul tau, felicitari !
Referitor la reteta de pizza fara blat, eu iti sugerez urmatoarea reteta : 4 oua, 4 linguri faina,4 linguri lapte, 4 linguri gris, 4 linguri smantana, sare, piper si … restul ingredientelor dupa gust : carnaciori, cascaval, ceapa, ardei, masline, ciuperci, etc. Incearca, nu vei regreta! Si e f.buna si a doua zi, rece.
Adina
In primul rand, vreau sa te felicit pentru tot ce faci. Ai o imaginatie fantastica, iar de talent nu mai vorbesc.
Tocmai am facut si eu reteta asta si a iesit de minune. Sotul meu a fost incantat, mai ales ca ii place pizza la nebunie. Mai sunt si alte retete care mi-au placut si pe care le voi incerca neaparat! Multumim pentru tot ce faci! Corina
Adina, acum vad ca mi-a scapat comentariul tau 🙁
Merci pentru reteta, suna bine, sunt sigura ca e ff buna 🙂
Corina, ma bucur ca v-a placut 🙂
Te mai astept cu drag si cu alte impresii despre alte retete incercate!
Multumesc si eu pt cuvintele frumoase 🙂
delicioasa ,draga Edith ! e foarte buna ,acum am facut-o ! fiul meu adora pizza! te felicit pentru toate retetele tale , intr-adevar deosebite … cu drag
Cristina, ma bucur ca v-a placut 🙂
Te mai astept cu drag sa imi incerci retetele! 🙂
draga Edith….de curind am descoperit saitul tau de fapt sotul meu te-a descoperit ca prietena pe facebook….si cu acazia asta si eu saitul tau cu retete….deja am incercat prajitura cu bezea si gem….delicioasa….iar azi pizza fara blat…ce e drept adaptata putin…delicioasa si ea…iar de sf valentin am sa incerc tortul cu cacao si cafea….sper sa imi iasa…ai niste retete foate gustoase si foarte explicite…nu au cum sa nu iasa bune….felicitari
Tavi, ma bucur ca ati descoperit blogul meu, sper sa incercati cat mai multe retete care sa va placa 😉
Prajitura cu gem si bezea nu a fost a mea 😀 Nu am pe blog o reteta asa…
Sper sa iti placa si tortul cu cafea, e delicios! 🙂
te mai astept!
Multumim pentru ideea de a face acesta omleta la cuptor, nu numai in tigaie. Nu trebuie sa mai spun ca a iesit excelent si miroase ca intr-o pizzerie.Te urmarim cu drag!:*
Mia, ma bucur ca v-a placut 🙂
Asta se apropie mai mult de pizza decat de omleta. O omleta la cuptor este frittata (am 2 retete pe blog, bune tare 🙂
Te mai astept!
La ce treapta de la cuptorul cu gaz se coace pizza fara blat
se coace la foc mediu, treapta 2-3 cred..
Se poate face si in tigaie la ochiul de la aragaz ????
Nu, nu cred ca merge in tigaie, stratul de aluat este mult prea gros pentru a avea timp sa se coaca in tigaie.
Insa daca vrei pizza la tigaie, poti incerca retet asta: https://www.edithskitchen.ro/pizza-la-tigaie-cu-ardei-si-ceapa/ 🙂