Ne trebuie:
2, 3 bucati de piept de pui dezosat
cascaval
ulei
sare, piper
2, 3 bucati de piept de pui dezosat
cascaval
ulei
sare, piper
Cum se face:
Pieptii de pui se taie pe jumatate, se sareaza si pipereaza.
Se pun intr-o tava de yena (sau in orice alta forma termorezistenta) si se pune ulei deasupra.
Pieptii de pui se taie pe jumatate, se sareaza si pipereaza.
Se pun intr-o tava de yena (sau in orice alta forma termorezistenta) si se pune ulei deasupra.
Se lasa la cuptor, pana se rumenesc, la foc moderat spre mic.
Cand sunt suficient de rumeniti – cam asa –
se adauga feliile de cascaval si se pipereaza din nou, cu piper alb (eu n-am mai piperat).
Se dau din nou la cuptor pana cand cascavalul se topeste si imbraca bucatile de pui.
Folositi un cascaval tare.
Cam asa aratau scosi de la cuptor:
Bun-bun.
Am mancat cu rosii si castraveti.
Data viitoare o sa fac cu pulpe dezosate. O sa fie mai pe gustul meu…
Oi ce de bunatati , numai una si una…eu nu prea mai gatesc pe caldura asta, imi place ce vad pe la tine ๐
Nici eu nu ma “impac” cu caldura deloc, dar din cand in cand mai gatesc cate ceva… Oricum le public pe blog cu ceva intarziere.. deci cand le-am facut p-astea inca era binisor afara (fata de ultimele zile.. ๐ )
Foarte apetisant…trebuie sa incerc si eu aceasta reteta
e bun, bun, Lory! Incearca, n-o sa-ti para rau.
asta chiar e pe gustul meu si arata si foarte bine :-)))))
E si mai bun daca incerci cu pulpe ๐
am incercat si eu reteta. am pus si piept de pui si pulpe dezosate. a iesit o nebunie…i-a placut sotului tare mult. si mi-a zis de ziua lui tot din asta sa ii fac in loc de friptura.
multumesc.
azi incerc pui cu smantana si cartofi
Delph, ma bucur mult ca v-a placut, e bun-bun ๐
Sper sa-ti fi placut si puiul cu smantana si cartofi, te astept sa-mi spui ๐
Merci de vizita!
Merci mult de retete…acum am puiul cu cascaval la cuptor..sunt sigura ca e o nebunie, te pup si numai bine, Corina
Se pune doar ulei pe bucatile de pui, apa deloc? Intreb ca as vrea sa fac azi. Multumesc
Manu, eu daca nu am scris in reteta, nu am pus apa. Puiul oricum isi lasa apa. Dar ca sa fii tu linistita poti pune si putina apa, asa nu se mai usuca pieptul de pui prea tare.
Eu cand am mai incercat reteta asta am facut-o cu pulpe dezosate, nu ma dau in vant dupa piept.
Sper sa iti placa.
Daca iti place combinaia pui+cascaval sa incerci si: http://edithfrincu.blogspot.com/2009/10/pui-crocant-la-cuptor.html
sau
http://edithfrincu.blogspot.com/2008/01/pulpe-de-pui-gratinate.html
sunt tare bune.
Te astept cu impresii ๐
Buna,
Am facut pana la urma aseara, nu am mai pus apa, insa am facut niste greseli cred (sunt incepatoare). Am avut un vas ca cel folosit de tine insa am facut mai putine bucati de pui (un singur piept taiat in 4 sferturi) si cred ca am pus cam mult ulei ca chiar si dupa ce a fost gata cam baltea asa pe margini. Dar nu a pus apa si a iesit foarte fraged si bun la gust si pana la urma asta conteaza ๐
Multumesc
Manu, in general la fripturile la cuptor nu trebuie sa pui foarte mult ulei, 3-4 lg e suficient.. Oricum si cascavalul se topeste si mai lasa grasime si d-aia a aparut senzatia de “baltit” – vezi ca si la mine tot cam asa pare..
Data viitoare o sa stii ๐ Ma bucur ca ti-a placut si te mai astept!