shopify site analytics
PATEURI CU BRANZA DULCE - Edith's Kitchen
Print Friendly
Cui nu-i place strudelul cu branza dulce? Eu una il ador, de fapt, imi place cam tot ce contine foietaj,
din pacate as putea spune πŸ˜› Deci.. strudel cu branza, varianta rapida
Ne trebuie:
1 pachet de foietaj congelat
500-600 g branza dulce
2 oua
o mana de stafide
2 plicuri zahar vanilat
6-7 linguri de zahar (dupa gust)
coaja de la o lamaie
2-3 linguri de gris (optional, daca amestecul este mai moale)
zahar pudra vanilat pentru deasupra
Cum se face:
Lasati aluatul de foietaj sa se dezghete la temperatura camerei (conform instructiunilor de pe ambalaj).
Amestecati branza cu ouale, zaharul, stafidele si grisul.
Gustati, daca va place mai dulce, mai adaugati zahar.
Puneti aluatul pe o foaie de copt si il taiati in 2 pe latime.
Intindeti jumatate din cantitatea de branza pe aluat – asa cum se vede in imagine.
Punem cealalta parte de aluat peste branza si presam marginile cu furculita.
Pentru ca marginile sa se lipeasca mai bine le puteti unge cu putin albus de ou.
Procedam la fel si cu cealalta jumatate, apoi punem foaia de hatie (cu placintele pe ele) in tava mare de aragaz.
Crestam din loc in loc aluatul cu un cutit bine ascutit, la distante potrivite (cam cat de mari dorim sa ne iasa pateurile).
Dam la cuptorul incins pentru cca 20-25 de minute.
Le lasam sa se raceasca apoi le taiem pe crestaturile facute inainte de coacere
si le pudram cu zahar pudra vanilat.

Publicat in categoria DESERTURI, MIC DEJUN
Aboneaza-te la newsletter

Primesti pe email cele mai noi retete!

 

9 Comentarii:

  1. Ti-a iesit bine Edith πŸ™‚
    Eu sunmt innebunita dupa asa ceva πŸ˜›

  2. Yummy!!!Ce bine arata!mai ales ca noi suntem innebuniti dupa pateuri.Imi place foarte mult blogul tau si sunt foarte incantata de fiecare data cand postezi o noua reteta/
    Desi am inteles ca multe dintre retete sunt la prima incercare(asa cum se intampla si in cazul meu) toate arata foarte foarte bine si cred ca sunt la fel de gustoase.
    PS:Astept sa ne dezvalui cateva secrete despre modul in care faci minunatele poze.

  3. Multzam frumos, fetele! πŸ™‚

    Gargarita, ai inteles f bine, majoritatea retetelor sunt facute pt prima data πŸ™‚

    In ceea ce priveste secrete privind fotografia nu am. Si mie mi-ar trebui cateva, sincer :))
    Pur si simplu le asez dupa inspiratie si fac 15-20 de poze πŸ˜€ din care le aleg pe cele care imi plac cel mai mult. Ma ajuta si photoshopul uneori la luminozitate si culoare… si cam atat cu secretele mele πŸ™‚
    Merci oricum ca iti plac.

  4. Am facut si eu aseara, sunt delicioase si foarte usor de facut. Ca toate retetele tale…

  5. Oana, ma bucur ca ti-au placut πŸ™‚ Merci de vizita si te mai astept!

  6. Draga Edith, am facut si eu pateurile acestea ca desert pt masa de duminica. Noroc ca aveam un foietaj in congelator. Foarte repede, foarte usor si foarte buuuun. Au iesit aromate si pufoase si incheiat perfect o fripturica de pui inspirata din reteta ta de pui tiganesc. Seara buna! :*

  7. Sa va fie de bine, draga mea πŸ™‚ Pupici!

  8. Buna Edith,
    Vreau sa te intreb ce foietaj folosesti?ca u am din acela format din mai multe foite dar al tau arata foarte bine si e mult mai usor de lucrat cu el.Multumesc

  9. Buna Amelia, nu am un aluat favorit, iau cam ce gasesc.. fie Linco, fie bella, fie morarita πŸ™‚
    Tu cred ca vorbest despre foile de placinta, nu sunt acelasi lucru cu aluatul de foietaj. Sa te uiti cu atentie ca scrie pe ele.
    Aluatul de foietaj este o singura bucata, mai groasa, pe care o mai poti intinde (sau nu), in schimb foile sunt multe si foarte subtiri..
    te mai astept!

Adauga comentariu