shopify site analytics
Pate de ciuperci - Edith's Kitchen
Print Friendly

pate de ciuperci

Ca sa nu ziceti ca v-am uitat pe cei care tineti dieta Dukan, astazi avem o reteta de pate de ciuperci dukan.

Eu le-am mancat cu chiflele dukan pe care le vedeti si in poza.

Poate fi facut si in varianta nedietetica, voi detalia asta la sfarsitul reteti.

Ne trebuie:

300 g ciuperci

1 ceapa mica

1 lg ulei de masline

1/2 lgt usturoi granulat/1 catel de usturoi

1 foaie de dafin

1 lingurita fulgi de ceapa (optional)

1/3 lingurita paprika (optional)

1 lingura branza degresata (optional)

sare, piper

Cum se face:

Fulgii de ceapa si paprika afumata pe care le-am folosit (fulgii de ceapa sunt luati din plafar,

paprika din magazine cu produse bio/bacanii):

ingrediente

Incingem uleiul intr-o tigaie antiaderenta si punem ciupercile taiate felii subtiri, sare, piper din belsug

 si ceapa tocata foarte marunt si acoperim cu un capac. Dupa 5-7 minute punem fulgii de ceapa (daca punem), usturoiul granulat,

foaia de dafin si paprika. Lasam sa fiarba acoperit inca 10 minute. Amestecam din cand in cand.

Daca folosim branza dulce, o adaugam in ultimul minut. Este posibil sa fie nevoie si de 3-4 linguri de lapte dulce.

Mixam compozitia cu belderul de mana.

Punem intr-o caserola cu capac si il consumam de preferat rece.

Pentru varianta nedietetica,  calim separat ceapa cu inca o lg de ulei (ii da o aroma mai buna sa o calim separat)

si adaugam 50-70 g de unt la temperatura camerei dupa ce am  pasat cu blenderul ciupercile calite cu ceapa.

Va iesi cu siguranta mult mai delicios!

Enjoy!

pate de ciuperci 1

Publicat in categoria APERITIVE, RETETE DUKAN
Aboneaza-te la newsletter

Primesti pe email cele mai noi retete!

 

9 Comentarii:

  1. Ce idee faina! Cred ca incerc si eu (varianta cu putin unt 😉 )
    Multzam!

  2. Felicitari pentru ceea ce faci! Am incercat multe retete
    Prezentarea e clara si fotografiile “iti fac pofta”. Acum tin si eu Dukan. Acum la a doua etapa. Am citit ca nu se foloseste ulei deloc. Doar parafina. Cu ce as putea inlocui lingura de ulei deasline? Multumesc.

    • Dora, scuze pentru intarzierea cu care iti raspund. Uleiul de masline este aliment permis, introdus de Dukan prin 2013 parca… Si este voie 1 lg/zi din cate tin eu minte. Mai cauta pe net, sigur gasesti informatia asta undeva.
      Te mai astept! 🙂

  3. Mulțumesc! Noroc de tine! Eu m-am informat pana acum de pe dietadukan.ro. Credeam ca sunt informații corecte și actualizate. Timp pierdut….Am sa mă informez de pe site-ul oficial și de pe paginile din Anglia și Franța. Acolo sunt “la zi”. 🙂

    • Dora, si eu tot de acolo m-am informat initial. Informatiile sunt corecte, insa nu cred ca le-a mai actualizat. Ti-am spus, uleiul a fost introdus mai de curand in dieta 🙂

  4. Cat de bun poate fi!!!! nu ne mai puteam opri din mancat!!! Admiratie profunda pentru explicatia clara a retelor, alegerea lor “pe spranceana” si pozele realizate atat de profesional!

  5. Am facut reteta in seara asta. Pateul a iesit foarte gustos! Iti multumesc pentru retete! Toate arata apetisant. 🙂

Raspunde

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*