shopify site analytics
PASTE PICANE CU BACON - Edith's Kitchen
Print Friendly
Pastele reprezinta un preparat la indemana, rapid, preferat de multi dintre noi.
Varianta cu bacon, ceapa si rosii, este una din preferatele mele.
Ne trebuie:
250 g paste (proaspete am avut eu)
200 g bacon (sau kaizer)
2-3 cepe
1 cutie de rosi in bulion (sau 3 rosii proaspete)
chilli sos (sau boia iute)
sare, piper
parmezan

Cum se fac:
Se fierb pastele. Eu am folosit paste proaspete cu ou. Sunt mai gustoase.
Punem in tigaie si prajim putin baconul taiat suvite subtiri.

Cand se rumeneste putin, il scoatem si calim ceapa tocata marunt.
Cand ceapa devine sticloasa, adaugam si baconul

si punem peste o cutie mica de rosii in bulion sau 3-4 rosii proaspete decojite si taiate cubulete.

Potrivim de sare, piper, punem si sosul de chilli (daca va place mai iute) si
lasam pe foc sa fiarba pt cca 10 min, amestecand din cand in cand.
Punem pastele fierte peste, amestecam cu grjija si gata.
Se servesc cu muuult parmezan ras deasupra (sau branza telemea) sau simple, dupa preferinta.

Publicat in categoria PASTE - PIZZA
Aboneaza-te la newsletter

Primesti pe email cele mai noi retete!

 

10 Comentarii:

  1. mmm…ce pofta mi-e de ce ai facut tu aici

  2. hi hi hi, inseamna ca scopul a fost atins :))

  3. am incercat azi reteta si a iesit delicioasa.ai avut dreptate parmezanul da un gust deosebit.multumesc edith

  4. Madax, am bucur ca ti-a placut. Intr-adevar, parmezanul da o savoare deosebita pastelor…
    Vad ca te-ai pus pe treaba, te mai astept daca mai incerci ceva πŸ™‚

  5. in ianuarie este ziua mea. imi recomanzi un tort cat de cat usor de facut dar delicios? πŸ™‚

  6. Madax, poti face tortul amandina, sau daca ti se pare prea complicat,poti face tortul ganache cu blat de biscuiti (si eventual ii poti pune glazura de la tortul amandina care e o minunatie…).
    Acum depinde si ce preferinte ai tu, eu sunt mai.. ciocolatoasa πŸ˜›
    La multi ani iti zic de pe acum si sa-ti iasa un tort super! πŸ™‚

  7. Maryuss_BaRoN says:

    Le-am facut si eu azi si au fost delicioase,atat de delicioase incat s-au mancat in 20 de minute.Trebuie spus k sunt paste exact k cele pe care le-ai folosit si tu(cu toate k ale tale au fost facute in casa),pastele tagliatelle,de care am folosit si eu,sunt mai subtiri asa k mare atentie knd le fierbeti.Multumesc pt reteta Edith.

  8. Marius, ma bucur ca ti-au placut. Cu placere!!
    Eu am avut paste proaspete, dar cumparate, nu facute in casa.
    Asa este difera timpul de fierbere, din cauza asta nici nu am scris cat se fierb, fiecare respecta instructiunile de pe ambalajul celor pe care le foloseste..

  9. Edith esti superba!Am preparat deja ff multe retete de la tine si mi-au iesit super!Iar in seara asta am pregatit aceste paste!Au facut senzatie,au fost foarte laudate!Multumesc!

  10. Criss, ma bucur ca v-au placut.
    Sper sa gasesti si pe viitor retete pe gustul tau la mine. Te mai astept! πŸ™‚

Raspunde

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*