shopify site analytics
Paste cu ton si usturoi - Edith's Kitchen
Print Friendly

paste-cu-ton-1

Cum sunt preferatele mele, astazi avem o alta derivata a faimoaselor paste “aglio olio peperoncino“, paste cu ton si usturoi.

Cu paste proaspete, ulei de masline bun, de la Costa d’Oro, usturoi din belsug si peperoncino, pentru cine iubeste picanteriile.

Rapid de facut, ideal pentru o cina rapida, dar nu numai.

Pentru paste cu ton si usturoi

Ne trebuie:
cca 250 g paste (eu am folosit proaspete)
3-4 catei de usturoi
2 conservae de ton bucati
2 linguri patrunjel tocat marunt
peperoncino (chilli) – optional
4-5 linguri ulei de masline Costa d’Oro Extra
sare
– cantitati pentru 3 portii –

Cum se fac:
Punem pastele la fiert si le fierbem conform indicatiilor de pe ambalaj (atentie, sa fie al dente!)
Incingem uleiul intr-o tigaie antiaderenta, adaugam usturoiul pisat si il prajim foarte putin, amestecand des.

Atentie, ca se arde foarte repede, apoi adaugam pastele scurse de apa, omogenizam si foarte putin pe foc.

La sfarsit adaugam tonul si peperoncino.
Inlaturam de pe foc si adaugam patrunjelul (il putem adauga si direct in farfurie)

Servim cu parmezan ras deasupra si cu multa pofta, pentru ca sunt delicioase!

paste-cu-ton-3

Enjoy!

paste-cu-ton-2

———————————————————-

uleiuri-Costa-d'Oro

Cand nu cumpar ulei de masline din vacantele in Grecia sau Italia, in Romania il aleg pe cel de la Costa d’Oro.

Costa d’Oro OMEGA 3 poate fi folosit la gatit, la calit legume, la sosuri, salate, dressinguri sau in orice alt tip de mancare.

Are in compozitie: ulei de floarea soarelui, ulei de samburi de struguri, ulei de porumb, ulei de seminte de in si ulei de tarate de ovaz.

O sursa esentiala de vitamina E,  de acizi grasi omega 3 si omega 9,  mangan, acid folic, vitamina B6 , magneziu, fosfor, lecitina, zinc si cupru.

Costa d’Oro L’IINTEGRALE Este cel mai sanatos din categorie, este mai dens si cel mai bun la gust. 100% natural, uleiul de masline

Costa d’Oro extra virgin nefiltrat L’integrale are un gust usor si o aroma delicata de fructe.

Poate fi folosit la asezonarea salatelor, pentru sosuri, bruschete, carne la grătar și supe. Asta a fost si preferatul meu dintr cele 3 sortimente.

Uleiul Costa d’Oro EXTRA este un ulei de masline extravirgin, obtinut prin presarea mecanica a maslinelor proaspat culese

si de calitate foarte buna, avand o aciditate de 0.3-0.4%.

Poate fi folosit poate fi folosit la salate, dressinguri, fripturi, sosuri, paste sau pentru a condimenta orice alt preparat.

Medicii si nutritionisti iti recomanda sa consumi o lingurita de ulei de masline extravirgin dimineata, pe stomacul gol.

Publicat in categoria PASTE - PIZZA, PROMO-POST
Aboneaza-te la newsletter

Primesti pe email cele mai noi retete!

 

5 Comentarii:

  1. Liliana Radu says:

    Arata de viiis! Stiu ce fac la cina! 😉
    Si mie imi place Costa D’oro! 🙂

  2. Pentru o cina rapida, sunt minunate! De cand ai postat reteta, am pregatit-o de vreo 3 ori cred. 🙂

  3. Foarte bune.azi le-am gătit.aveam si eu o retetă de paste cu ton,dar erau cu sos de rosii

    • Cata, ma bucur ca ti-au placut 🙂
      Daca nu ai incercat si celebrele paste alio oglio sa le incerci (adica retea asta, fara ton 😉

Raspunde

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*