shopify site analytics
PASTE CU DOVLECEI SI ROSII - Edith's Kitchen
Print Friendly
Desi nu ma omor dupa dovlecei, am avut surpriza ca reteta asta
sa-mi placa taaaare mult.Ne trebuie:

paste (de orez am folosit eu)
2 catei de usturoi
50 ml ulei de masline
1 ceapa medie taiata marunt
4-5 rosii taiate cuburi mari
1 dovlecel taiat fasii late de cca 2 cm si f subtiri
6 rosii uscate (sau in ulei) – optional…
sare, piper
busuioc
100 ml vin alb
parmezan rasCum se face:
Intr-o tigaie punem la calit ceapa taiata marunt.
Taiem dovlecelul in jumatate pe lung, apoi in jumatate pe latime si apoi
taiem lamele subtiri de cca 2 mm si late de cca 2 cm.
Lasati sa se prajeasca impreuna totul cca 5-6 minute.

Taiem rosiile proaspete (eu am pus 1 rosie mare proaspata si 1 cutie mica de rosii in bulion).

Calim putin si apoi adaugam si rosiile din conserva taiate cuburi mai mari.
Condimentam cu sare, piper, busuioc, punem si vinul si mai lasam sa fiarba cateva minute.
Nu fierbem foarte mult, ideea e ca dovlecelul sa ramana putin crocant si apos, sa nu se inmoaie.

Intre timp pregatim pastele
(ale mele au fost instant – le-am lasat timp de 5 minute in apa fierbinte)

si cand sunt gata le adaugam peste amestecul de legume din tigaie.

Adaugam si usturoiul pisat, amestecam de 2-3 ori si gata.
Se servesc cu parmezan ras deasupra.
Simplu si foaaarte delicios.
Mi-au placut foarte mult.

Simple-simple si au avantajul ca sunt bune si reci iar acum vara, e tot ce poate fi mai bun.

Publicat in categoria PASTE - PIZZA
Aboneaza-te la newsletter

Primesti pe email cele mai noi retete!

 

15 Comentarii:

  1. Buna Edith! Am si eu o reteta f asemanatoare cu a ta si e f buna. Interesant – cu taitei de orez, am sa fac si eu!

  2. Intr-adevar e f buna si racoroasa. M-am uitat la tine pe blog dar nu am gasit-o… Eu folosesc des taiteii de orez.

  3. A, nu am postat-o. Faza e ca la reteta mea se face un sos de usturoi si a iesit f tare, am pus mult usturoi si dovlecei mi s-au imprastiat putin ca au fiert mult si nu am postat-o. Am s-o repet si o pun si atunci te anunt!

  4. Eu nu sunt un fan dovlecei dar facuti asa mi-au placut tare mult.

  5. ce simple…
    o delicatesa.
    o zi minunata iti doresc

  6. simple si bune
    si tie o zi frumoasa, james!

  7. Super reteta. Este minunata pentru zilele astea toride de vara. Usoara si delicioasa. Te pup!

  8. Asa e, Iulia! E fuaaarte buna πŸ™‚
    Pup!

  9. eu ador dovleceii, asa ca reteta asta mi se potriveste manusa!

  10. Ti-am incercat reteta, cu paste obijnuite si a iesit surprinzator de buna. Am mai pus in pluc si cateva frunze de kale taiate bucatele si busuioc taiat merunt. Delicios!!!

    • Maria, ma bucur ca ti-a placut.
      De ce “surprinzator”? πŸ™‚ Ai mai incercat retete de la mine si nu ti-au placut? πŸ™
      Te mai astept!

  11. FOARTE FOARTE BUNE excelente..am incercat reteta ..luvit <3

  12. Anonymous says:

    Foarte, foarte buna reteta si pe deasupra usor de facut. Sotul meu, care nu e fan nici paste, nici dovlecei a fost reticent la inceput, dar dupa ce a gustat m-a rugat sa mai fac intr-o seara, cantitate ceva mai mare…drept pentru care am repetat experienta cu acelasi succes. Multumesc Edith! Gabi

Raspunde

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*