Inca o reteta de paste simpla si rapida. Putem renunta la parmezan si este o reteta delicioasa de post.
Foarte buna si aromata, iar daca o facem cu paste din faina integrala mai scapam de sentimentul de vinovatie ca am papat paste 🙂
Ne trebuie:
5 buc ardei gras (am pus divers colorati)
3-4 catei de usturoi
2-3 lg de parmezan ras (sau telemea rasa)
cca 250 g paste
sare, piper
(ies cca 4 portii)
Cum se fac:
Taiem ardeii suvite lungi (julienne) si ii punem la calit in 3-4 lg de ulei (eu i-am pus in 2 transe sa se faca mai repede).
Ii lasam pe foc cca 5 minute, acoperiti (pana incep sa se inmoaie usor). Daca ardeii nu lasa apa puneti 1-2 lg de apa peste ei sa le ajutati calirea.
Stoarcem usturoiul si amestecam cu ardeii, mai lasam pe foc cca 1 minut.
Punem parmezanul si amestecam cu pastele.
Eu am folosit niste tagliatele integrale bio foarte gustoase. Pun poza aici, le-am luat de la un magazin cu produse bio de pe Calea Floreasca.
Desi cu putine ingrediente au fost foarte bune si aromate, ca sa nu mai spun colorate, in ton cu vara care pare ca s-a mai intors putin…
Enjoy!
ce fel simplu si ce bine arata !
Bravo, arata ca la restaurant, super…
Ce bine arata! Mi-ai facut pofta si mie nici macar nu-mi plac pastele
Tremur in fata pozelor astea…Doamne cat talent ai…Cat de bine iti imaginezi si creezi compozitiile…BRAVO !!!
Cat esti de scumpa!!! Multumesc frumos! >:D<
Subscriu la ceea ce spune Ana Maria Ciolacu!
Multumesc mult, Cristina! 🙂
Cu tine, am mari sanse sa ma apuc serios de gatit 🙂 Multe din retetele tale asteapta nerabdatoare in ToDoListul meu ;)) In curand, trec la fapte!
Andreea, ma bucur.
Pai ce mai astepti? treci la treaba! 🙂
Te mai astept sa te inspiri 😉
Foarte foarte bun. Am incercat mai multe din retetele tale, toate au fost super. ms
ma bucur ca ti-a placut ce ai incercat de la mine 🙂
te mai astept!
Interesanta reteta, imagini frumoase, foarte gustoase, îmi place blog-ul are mai multe variante şi este de înaltă calitate… Va invitam sa vizitati blog-ul meu din Valencia, cu reţete tradiţionale din regiunea Valencia.
http://valenciagastronomic.blogspot.com.es
În această săptămână “fritters dovleac reteta” şi săptămâna următoare “Mona Paşti din Valencia” ai de gând să-şi piardă?
În blog-ul meu puteţi găsi un Traducător
ta, dacă vă place gastronomie valenciană, puteţi plasa codul HTML pe blog-ul dvs., şi veţi avea acces direct la blog-ul meu, veţi vedea că se
drăguţ.