Iar nu am avut chef de gatit, so, am facut ceva rapid, de intins pe paine.

Asta nu se numeste ca am gatit, nu? :))

Reteta, se pare este o specialitate italiana.

Foarte buna ca aperitiv, servita cu masline.

pasta20de20peste thumb5B35D - PASTA DE PESTE

Ne trebuie:

300 g branza dulce (eu am folosit quark)

2-3 lg de crema de branza (sau 1 lg unt)

2 conserve de peste in ulei

3 fire ceapa verde

2 lg ulei de masline (daca nu puneti unt)

2 lg cascaval ras (optional)

sare, piper

IMG 7735 1 thumb5B35D - PASTA DE PESTE

Cum se face:

Scurgem pestele de ulei si il punem intr-un bol mai adanc cu ceapa tocata marunt.

IMG 7740 1 thumb5B35D - PASTA DE PESTE

Facem o pasta din ele cu ajutorul blenderului stick.

IMG 7745 1 thumb5B35D - PASTA DE PESTE

Eu am lasat la scurs quark-ul pentru a nu lasa apa ulterior.

Daca aveti la dispozitie 30 de minute sau mai mult este perfect sa o lasati sa se scurga de zer intr-o sita, asa se face si mai fina.

Adaugam si branza peste pestele si ceapa pasate, crema de branza, cascavalul (daca puneti – eu am pus) sare, piper si omogenizam.

Servim pe paine prajita sau pe paine uscata tip wasa.

pasta20de20peste203 thumb5B35D - PASTA DE PESTE

Noua ne-a placut combinata cu masline sau cu salata de rosii cu ceapa.

Enjoy!

pasta20de20peste202 thumb5B35D - PASTA DE PESTE