Iar nu am avut chef de gatit, so, am facut ceva rapid, de intins pe paine.
Asta nu se numeste ca am gatit, nu? :))
Reteta, se pare este o specialitate italiana.
Foarte buna ca aperitiv, servita cu masline.
Ne trebuie:
300 g branza dulce (eu am folosit quark)
2-3 lg de crema de branza (sau 1 lg unt)
2 conserve de peste in ulei
3 fire ceapa verde
2 lg ulei de masline (daca nu puneti unt)
2 lg cascaval ras (optional)
sare, piper
Cum se face:
Scurgem pestele de ulei si il punem intr-un bol mai adanc cu ceapa tocata marunt.
Facem o pasta din ele cu ajutorul blenderului stick.
Eu am lasat la scurs quark-ul pentru a nu lasa apa ulterior.
Daca aveti la dispozitie 30 de minute sau mai mult este perfect sa o lasati sa se scurga de zer intr-o sita, asa se face si mai fina.
Adaugam si branza peste pestele si ceapa pasate, crema de branza, cascavalul (daca puneti – eu am pus) sare, piper si omogenizam.
Servim pe paine prajita sau pe paine uscata tip wasa.
Noua ne-a placut combinata cu masline sau cu salata de rosii cu ceapa.
Enjoy!
super pozeleeee:)buna reteta! trebuie incercata:)mai ales ca sunt intr-o faza proasta facem bucataria si inca nu avem aragaz:)deja m-am scarbit de gratare:)
Draga Edith, pasta asta de peste vroiam s-o execut si eu astazi, insa fara branza, ci cu unt, mi-ai dat o idee tare buna. Multumesc! Treci si pe la mine daca doresti. O seara buna iti doresc!
Arata bine de gust nici nu se pune problema…
Just me, merci frumos!
Pai atunci reteta asta ar fi o solutie! 🙂
Andreea, asta-i o dovada ca retetele nu ne apartin, ele circulaaa 🙂
Sigur, o sa trec pe la tine, merci de vizita!
Surac, multumesc frumos si multumesc de vizita 🙂
faina reteta,cum murezi ardeii iuti?
Nu am pus la murat niciodata ardei iuti, asa ca nu stiu sa iti spun…
Chiar daca ma repet…pozele sunt fff frumoase…si retetele interesante, unul din blogurile care le urmaresc cu frecvemta, printre preferate. Succes in continuare.
Draga anonim, multumesc frumos si te mai astept cu drag! Sper ca ti-au placut si retetele (daca ai incercat ceva), nu doar pozele 🙂
edith suna super pasta asta iami iami ^_^
ce sunt bobitele alea rosii? se mananca?:S
puups
miculnor
Bobitele rosii sunt coacaze 😀 Si da, se manannca, insa eu le-am folosit pt decor.
Salut! demult urmaresc dupa blogul tau de recete si de poze. M-a impresionat foarte mult stilul tau unic . E foarte bine , ca ti-ai gasit si faci ceva al tau unicat. Edith , eu deasemena am blogul meu culinar , in rusa si romana, deoarece sunt de la Chisinau. Si cineva m-a intrebat – dece nu-mi expun si nu-mi pastrez pozele mele pa Flickr. Am studiat putin acest domen de poze si am hotarat sa ma inregistrez si sa-mi expun pozele acolo, dar m-am intalnit cu o piedica mare pentru mine- NU CUNOSC CUM SA-MI FAC POZELE SA FIE PRIVATE – CA LA TINE . NU GASESC NICI O FUNCTIE . te rog foarte mult, spune-mi si mie cum sa fac pozele sa fie scrise sub fiecare din ele ca draptul asupra lor este privat. E necesar sa platesc bani sau… Sper, ca nu te-am suparat cu acest mesaj. Cu drag , Anisoara anisoarra@yahoo.com
Anisoara, cum am putin timp o sa merg sa “te vizitez”. 🙂
Insa din pacate nu imi dau seama ce ma intrebi in legatura cu pozele de pe flickr. Pozele mele nu sunt private pe flickr, oricine le poate vedea…
Sa stii ca pe flickr poti posta numai 200 de poze gratis, dupa aia trebuie sa platesti o taxa anuala pentru a deveni membru pro si a putea pune un nr nelimitat de poze.
Imi poti scrie pe mail, ca sa ma lamuresti exact despre ceea ce vrei sa stii: edithfrincu@yahoo.com
Super…! Poate inlocui cu succes pateul din peste care se gaseste in comert!
ma bucur ca iti place 🙂