web analytics
Print Friendly
pasc
Am facut pasca acum ca muream de poooftaaa si oricum de Paste
merg la ai mei si o sa cam… somez Photobucket
Pasca fara aluat este o solutie mereu la indemana, mai ales pentru cei care nu iubesc sau nu doresc sa faca aluatul.
Ne trebuie:
800 gr branza de vaci
5 linguri faina
1 plic de praf budinca de vanilie nepreparata
o lingurita de praf de copt stins cu lamaie
200ml smantana grasa, 25%
5 oua
12 linguri zahar
coaja de lamaie, zahar vanilat(cam 5 pliculete)
100 gr stafide (eu am pus 120g)
Cum se face:
Se amesteca: branza, zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie, praful de copt stins cu putina zeama de lamaie,
praful de budinca (ne preparata), smantana, faina, galbenusurile de ou, albusurile batute spuma
si la sfarsit se adauga stafidele.

Daca branza este ceva mai moale, puteti pune 2 plicuri de praf de budinca.

Se unge tava cu unt, se tapeteaza cu faina, se toarna compozitia si se baga la cuptor. Se lasa cca 60-70 de minute in functie de aragaz.
O sa fie la mijloc putin mai moale, dar nu va speriati, nu e cruda si cand se raceste se intareste uniform.
O lasati la racit in tava si o taiati cand e rece.
si o feliuta:

Este delicioasaaaa, aromata si pliiina numai de branzica!

 

56 Comentarii:

  1. Bravo Edith, a ta e mai buna, are mai multe bunatati in ea…..mmmmmmmm Si eu voi fi plecata de Paste, asa ca postez mai din timp. Pupici !

  2. super pasca aceasta !!…este ca o prajiturica cu muuulta branza…o bunatate…felicitari.:)
    pupici :P

  3. Ginuca, sunt sigura ca si a ta este ff buna (cand sunt facute cu drag mancarurile ies bune-bune :) )

  4. edith, de fapt venisem pe la tine , sa-ti spun ca Iepurasul a sosit mai devreme anul acesta , si ti-a adus din partea mea, un mic cadou.:))
    treci pe la mine ,si ai sa vezi …te astept !!
    pupici :P

  5. Merci, Mona!
    Merci muuuult de cadou :) Esti o dragutza!
    Te puup!

  6. pare delicioasa.
    o zi minunata iti doresc

  7. Asa si este, James, nu doar pare ;)
    O zi frumoasa!

  8. Foarte foarte bine arata!! Eu fac joi pasca, pt ca de Pasti sunt la mama soacra si nu am cums a gatesc :D

    Sarbatori Fericite, bucatareaso sefa :*

  9. Merci Teo, a fost si foarte foarte buna :P
    Paste fericit si luminos si tie! :*

  10. voi face si eu jumatate de portie,pt mine si fluturas…tati nu e cu branzeturile in prajituri.

  11. sa-mi spui cum ti-a placut :)

  12. Arata nemaipomenit si sunt convinsa ca la fel a fost si gustul! Felicitari! :)

  13. Merci, Lily! A fot foaaarte buna!

  14. Asta e o reteta care o s-o incerc in mod sigur! Yummy! Te invit pe la mine; am o mica surpriza de Paste pt. tine. Te pup!

  15. Am fost si am vazut premiul, merci muuult esti o dragutza!
    Sa o incerci Marcela, ca n-o sa-ti para rau.. :) Asptept impresiile dupa Paste :)

  16. oau exact aceasta pasca am facut-o si eu de Paste a fost super delicioasa, si reteta este la fel dar am luat-o de pe un site culinar in care erau aceleasi poze, cred ca tot tu ai postat-o…
    dar nu mi-a iesit asa pufoasa, oare de ce?
    oricummerita incercata si ca o praji cu branzica de duminica.

  17. Cred ca ai luat-o de pe culinar, ca am postat-o acolo…
    Chiar nu stiu de ce nu ti-a iesit pufoasa.. Nu am facut nimic in plus fata de ce am scris in reteta. Sa fie de la tipul de branza?
    Daaa clar merge si ca prajitura, eu ma gandeam sa o fac si cu visine sau chiar caise/piersici din compot.

  18. Cam cate grade are cuptorul? Saru’mana

  19. Piersi, eu am cuptor clasic, din cauza asta nu scriu gradele la care le coc. Incing bine cuptorul si gata :)
    Cred ca 170-180 de grade ar tb sa fie ok :)

  20. excelenta reteta…sigur o sa o incerc si eu,deoarece nu are aluat
    (mie nu-mi place pasca cu aluat)..
    super idee

  21. aoleu ce bine arata, o fac si eu sigur

  22. Marina, cutiacubijuterii, sper sa va placa daca o incercati, e buna, pufasa si aromata :)

  23. Exista pe blog si o reteta clasica de pasca (cu aluat)?

    Eu parca as vrea sa incerc reteta clasica, dar nu ma pricep la blat…

  24. Diana, nu am reteta de pasca clasica. Inca nu m-am incumetat sa fac cozonac.. Pasca clasica are aluatul de cozonac + umplutura de branza.

  25. si.. praful de copt? :P
    cand se pune?

    Un Paste fericit! alaturi de cei dragi

  26. odata cu toate celelalte ingrediente :) O sa il trec in reteta, l-am omis..
    Paste fericit si tie! :)

  27. Foarte buna reteta! Pasca facuta de mama si mancata de mine :). Multumim pentru reteta!

  28. Anca, ma bucur ca v-a placut :)

  29. anca-arissa says:

    Draga mea vreau sa te intreb ce rol are budinca de vanilie?ii da gust? o leaga mai bine?ma gandesc daca pun doar amidon si esenta de vanilie schimb gustul cu ceva?Ai incercat sa o faci si fara budinca?Oricum vreau sa o incerc si eu anul acesta de sarbatorile pascale.Multumesc anticipat pentru raspuns.pe curand :)

    • Anca-arissa, poti pune si amidon si esenta de vanilie. Budinca are rolul de a o “lega”.
      O sa trebuiasca sa te uiti tu pe un plic de budinca sa vezi cate grame are, ca nu stiu..
      Te astept cu impresii cand o incerci :)

    • Si eu tot fara budinca o vreau. Tot la amidon ma gandeam, ca inlocuitor. Vreau fara E-uri. De asta amm citit si comm-urile, sa vad daca a incercat cineva fara budinca, si ce inlocuitor a pus.

      Saptamana cu post usor si binecuvantat!

    • Daniela, iese ok si cu amidon.. nu stiu cam ce cantitate de amidon contine budinca (3-4 linguri ar tb sa fie de ajuns..).
      Sper sa-ti placa.
      Iti multumesc si iti doresc Paste Fericit!

    • am notat-o . suna si arata bine . este pe lista “de facut de paste”. multumesc pt reteta.

  30. Foarte buuna pasca, demult imi doream s-o fac si uite ca in sfarsit am reusit. Eu am combinat branza dulce cu sarata si poate de aceea nu a iesit asa pofoasa ca a ta, dar oricum noua ne-a placut tare mult. E foarte usor de facut si chiar am de gand s-o fac si de Paste. Pupici! :)

    • Roxana, ma bucur ca ai incercat-o si ti-a placut :)
      Posibil sa fi fost de la branza sarata care este mai grea si mai densa..
      Te mai astept cu drag! :)

  31. Buna, Edith. Te urmaresc de mult timp si am ochit cateva retete pe care vreau sa le fac. Dar nu prea am timp de gatit. Insa as vrea acum sa incerc pasca aceasta fara aluat. Intrebarea mea este: cam ce dimensiuni are tava in care ai facut-o? Ca sa-mi fac o idee. Te pup!!

    • Camyuta, vasul de yena in care am facut-o are 19 cm baza, 22 cm sus si 8 cm inaltime. :)
      Spor si Paste Fericit!

    • Aha….problema e ca eu am un vas yena oval cu 30x21x6.3 si unul dreptunghiular cu 32x20x5.1. :))) Cred ca pana la urma o sa torn continutul si vad care-i mai buna. :D Paste Fericit si tie!! :*:*

  32. Eu oricum, amestec totul in mixer si am observat ca devine pufoasa si branza pentru placinta daca o mixez

  33. Ce deliciu Edith! Paste Fericit!

  34. Anonymous says:

    Buna ziua tuturor vroiam sa intreb cum o sa scoatem pasca din oala say o sa taiem direct din vas?

  35. Absolut deliciosa pasca…si foarte usor de facut.mi-am notat-o in caietul cu retete.nota 10 cu felicitari Edith :)

  36. Oare merge insiropata cu 10 min inainte de a o scoate din cuptor ? Ma gandeam la un sirop din apa si zahar … Arata ffff bine !!!! Am incercat o multime de retete, pt care as dori sa va multumesc… Imi place ca multe din retetele de aici imi aduc aminte de copilarie, de gustul mancarurilor bunicii. Mult succes in continuare !!!

    • Este ca o placinta cu branza, dar fara aluat. Cum sa o insiropezi?? Nu am auzit sa insiropezi branza dintr-o placinta cu branza :) E foarte ok asa, nu are nevoie de insiropare.
      Acum… tu poti incerca, daca asa vrei, insa nu stiu ce va iesi :P
      Te mai astept! :)

  37. Anonymous says:

    Bunica mea insiropa placinta cu branza… Acum fiecare are propriile retete. Eu intrebasem pt ca am mancat de curand o pasca de la Tip-top insiropata si vroiam sa fac ceva asemanator. Va multumesc pt raspuns ! O zi frumoasa ! :)

  38. Am incercat din retetele tale, sunt cu adevarat super bune, felicitari! Am mai multa dulceata de cireste amare(si nustiu ce sa mai fac cu ea) mi-ai recomanda vreo reteta? merci…

  39. Ma bucur ca iti plac retetele mele. Poti pune dulceata si la pasca asta, inauntru sau deasupra. Poti face un cheesecake (cum l-am facut eu pe cel cu gem de capsuni deasupra), sau uncheesecake la rece(ca cel cu afine), pateuri cu branza di. Aluat foietaj, in care sa pui si dulceata… Sper ca ti-am fost de folos. :)

  40. http://gecuza.blogspot.ro/2009/04/pasca-fara-aluat.html
    Poate gresesc, dar reteta si pozele astea nu-a ale tale?!

    • Simona, da, insa dna respectiva a pus sursa in reteta, fara link ce-i drept.. :) Multumesc oricum pentru atentionare!

  41. Eu acum am dat-o la cuptor,sper sa-mi iasa,am emotii :).Paste fericit!!!

  42. Anonymous says:

    Am incercat si eu reteta, inainte de a scoate tava era umflata si pufoasa,dar acum s-a lasat sprr mijloc. Maine dimineata o vom degusta.Paste fericit!

  43. e o bunaciune de prajitura :) am facut de paste anul asta si azi…din nou :) nu ne mai saturam. multumim de reteta :)

  44. Delicioasa si usor de facut!
    Multumesc pentru reteta.