Voiam de mult sa incerc reteta asta si abia acum am ajuns.
Imi pare rau ca am asteptat atat pentru ca sunt MI-NU-NA-TE.
Nu te mai saturi de ele. Moi si pufoase, sunt cele mai gustoase clatite pe care le-am mancat.
Ne trebuie:
3 oua mari
115 g faina
1 lgt cu varf praf de copt
140 ml lapte
5 lgt zahar (nu erau in reteta originala)
un praf de sare
ulei, pentru uns tigaia
Cum se face:
Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc.
Turnam cate putin lapte, apoi daugam putina faina (amestecata in prealabil cu praful de copt),
alternam asa pana se termina, mixam usor, continuu, ca la clatitele clasice.
Batem albusurile spuma si le incorporam usor cu o lingura in amestecul de galbenusuri.
Omogenizam bine. O sa obtinem un aluat asemanator celui de pandispan, putin mai fluid.
Incingem o tigaie de teflon, pe care o ungem cu putin ulei.
Turnam cam o jumatate de polonic.
Cînd se formeaza gauri pe suprafata pancake-ului, il întoarceti cu o spatula subtire.
Totul dureaza ceva mai mult de 1 minut. Nu le lasati prea mult ca se ard.
Le-am mancat cu finetti si frisca
 
si gem de caise, mmmm…
 
Si daca inca nu v-am convins sa le incercati… va arat un close-up cu o sectiune pufoaaasaaaa: