shopify site analytics
PANCAKES - Edith's Kitchen

PANCAKES

Print Friendly

Voiam de mult sa incerc reteta asta si abia acum am ajuns.
Imi pare rau ca am asteptat atat pentru ca sunt MI-NU-NA-TE.
Nu te mai saturi de ele. Moi si pufoase, sunt cele mai gustoase clatite pe care le-am mancat.
Ne trebuie:
3 oua mari
115 g faina
1 lgt cu varf praf de copt
140 ml lapte
5 lgt zahar (nu erau in reteta originala)
un praf de sare
ulei, pentru uns tigaia
Cum se face:
Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc.
Turnam cate putin lapte, apoi daugam putina faina (amestecata in prealabil cu praful de copt),
alternam asa pana se termina, mixam usor, continuu, ca la clatitele clasice.
Batem albusurile spuma si le incorporam usor cu o lingura in amestecul de galbenusuri.
Omogenizam bine. O sa obtinem un aluat asemanator celui de pandispan, putin mai fluid.
Incingem o tigaie de teflon, pe care o ungem cu putin ulei.
Turnam cam o jumatate de polonic.
Cînd se formeaza gauri pe suprafata pancake-ului, il întoarceti cu o spatula subtire.
Totul dureaza ceva mai mult de 1 minut. Nu le lasati prea mult ca se ard.
Le-am mancat cu finetti si frisca
 
si gem de caise, mmmm…
 
Si daca inca nu v-am convins sa le incercati… va arat un close-up cu o sectiune pufoaaasaaaa:
Publicat in categoria DESERTURI, MIC DEJUN
Aboneaza-te la newsletter

Primesti pe email cele mai noi retete!

 

55 Comentarii:

  1. OOO ce minunate ti-au iesit!!!!sint bune foc!eu le stiu de cind eram mititica si mi le facea mami,noi le numeam:TARKILY , erau grozave si nu le-am facut nu stiu din ce motive o perioada,dar acu de cind le vad pe la voi dai,si dai cu tarkily!ORICUM TIE TI-AU IESIT DEMENTIAL!AS PAPA SI EU ACU UNA!PA,PA SI O SAPTAMINA REUSITA CA SI TARKYLI TALE!!!!

  2. 🙂 sunt minunate !!! Nota 10 !!!ce crezi ca am avut dimineata la micul dejun? Pancakes cu afine si cu mult sirop de afine peste, maine fac si cu sirop de artar mmmmm :-)…as manca non-stop.

  3. Mariana, eu chiar nu stiam de ele pana acum ceva timp (le vedeam prin filmele americane – insa reteta nu o stiam), sunt minunate.
    O sapt frumoasa si tie!

  4. Multumesc, Ginuca. Cand am facut pozele le-am facut pt prima data (de atunci le-am mai facut de 2 ori..). Am vazut si eu sirop de artar insa mi s-a parut mult prea scump si nestiind daca imi place nu am luat.
    Sirop de afine? Mmmm.. de unde?

  5. Sirop de afine facut de mine, fac cam multe in casa, nu? 🙂 Siropul de artar il am de la o prietena care a fost in Canada, altfel nu cred ca as fi cumparat, nu stiu daca as fi avut curiozitatea.

  6. Ooo esti o comoara la casa omului 😉 Poate pui si pe blog reteta de sirop de afine 🙂

  7. Edith arata SUPER , mi-am notat si eu reteta !

  8. Merci, Amalia! Eu nu ma mai satur de ele…

  9. Ce faine ti-au iesit Pancake-urile, pufoase si …. ce mai imi lasa gura apa!!! Cand mai faci ma chemi neaparat!! 😀 Am trecut sa te mai chem la o leapsa, sa vi sa o ridici. Pupppp!

  10. salutare!
    in primul rand vreau sa iti zic ca m-ai lasat cu gura cascata cand am dat peste acest blog!tot ce faci aici e o asa minunatie si prezentarea…sa nu mai discutam:)
    am facut cateva din retetele tale:tiramisu,tort amandina,pastele picante cu bacon.
    acum de dimineata cand am vazut pancakes am zis ca nu e adevara:D..asa ca maine ma apuc de facut..si fiind doar o incepatoare in ale bucataritului nu stiu unde sa pun in reteta asta praful de copt(am tot citit reteta dar nu am gasit).un pic de ajutor preety please?mersi mult de tot:*

  11. Pai te cred, arata absolut delicios.
    O zi minunata iti doresc

  12. Iulia, merci, o sa ma duc sa iau leapsa! Pup!

  13. Draga anonima, ma bucur ca ai incercat din retetele mele (sper ca ti-au si placut :P).
    In legatura cu praful de copt, el se amesteca cu faina, inainte de a o pune peste oua. O sa completez si in reteta, pt ca intr-adevar am omis sa mentionez.
    Spor la gatit si te mai astept cu impresii 🙂

  14. Merci, James! O zi faina si tie!

  15. oauuu arata super… imi place la nebunie blogul tau, chiar ai talent.
    o intrebare am..se simte tare gustul de oua? mie nu prea-mi plac deserturile care au gust de oua. dar asa de bine arata ca le-as incerca.

  16. Ana, merci frumos 🙂
    Sa stii ca seamana mult la gust cu clatitele clasice. Deci.. tu hotarasti daca au gust de ou, mie nu mi se pare, dar na, eu beau si lichior de oua.. 😛
    Te mai astept!

  17. Normal ca mi-au si placut!:)
    Le-am facut chiar de craciun deserturile si au fost mai mult decat bine-venite:D.
    am facut si eu azi clatitele,dar nu mi-au iesit asa de frumoase ca ale tale:(..o sa mai incerc odata zilele astea.
    Vroiam sa intreb:cam ce diametru au avut clatitele tale?ca mie numi-au iesit asa de multe..mi-au iesit numai vreo 8 bucati.
    O zi buna!

  18. Ale mele au avut cca 11-12 cm diametru. Mi-au iesit vreo 12 bucati.
    Sigur or sa-ti iasa mai frumoase data viitoare 🙂
    Te mai astept!

  19. Am incercat azi clatitele cu niste prietene. Au venit la mine si am zis sa ne facem de cap. Au fost delicioase. Deabia ne-am putut oprii. E minunata reteta.

  20. Simona, ma bucur ca v-au placut 🙂 Asa e, nu te mai poti opri din mancat.
    Te mai astept!

  21. Am facut si eu azi clatitele astea.
    Sunt delicioase!!!

  22. Bubulina, ma bucur ca le-ai incercat si ti-au placut!

  23. Le-am facut in sfarsit. Prea ma uitam cu pofta la ale tale, cu nutella aia si frisca…. Sunt extraordinare! Multumesc pt. postarea retetei.
    Te asteapta un premiu la mine.

  24. Flori, ma bucur ca te-ai hotarat sa le incerci datorita pozelor mele 🙂
    Merci pt premi, acush ma duc sa vad!

  25. Sunt delicioase!!! Multumesc pentru ideea perfecta de duminica! iubitul meu era sa le manance pe toate :)!Blogul tau e perfect pentru mine si cred ca pentru multe altele!

  26. Symo, ce ma bucur ca v-au placut!
    Sper sa iti placa si alte retete!
    Daca mai incerci, te astept cu impresii 🙂

  27. Le-am incercat si in plus fata de reteta ta am pus si niste esenta de vanilie, ca mi-am spus ca n-are ce sa strice…au disparut rapid!

  28. Lumi, cred ca au iesit tare aromate 🙂

  29. sunt si eu o gospodina inceapatoare si urmaresc blogul tau si al lui Teo. din ce am incercat in trecut din retetele de pe net, nimic nu-mi iesea :)) dar de cand gatesc de la voi, imi ies toate bune si mi-am impresionat mama si prietenul :)) desigur ca le-am spus de unde “fur” retetele. sunteti extraordinare, explicati pas cu pas si cu multa rabdare astfel incat noi, cei care ne cam incurcam in bucatarie, sa reusim sa facem ceva aproape de cat de super arata preparatele voastre. trebuie sa-ti spun ca deja am incercat pestele pane la cuptor si a fost extraordinar si doar ce am terminat de mancat pancakes, deci multumesc pt masa! :)) :*

  30. Merat, ma bucur ca iti sunt de folos si retetele mele. Eu ma straduiesc sa explic cat mai clar posibil iar unde nu reusesc, astept sa ma intrebati 🙂
    Ma bucur ca ti-au placut pestele si pancakes-urile.
    Te mai astept cu impresii cand mai incerci ceva 🙂

  31. Pot sa confirm ca sunt bune rau.
    Totusi nu imi dau seama care a fost mai buna asa ca o sa mai fac o data 🙂

  32. Hihi Mihai, asa e, una mai buna ca alta!! :))
    Neaparat sa le refaci 😉
    Te mai astept!

  33. ghici ce pap eu acum:D si e bun tare. o reteta minunata pe care o vazusem de ceva timp si tot nu gaseam timp sa o fac dar azi am reusit in final. super bune si pufoase. felicitari pt blog si pt ca impartasesti cu noi asa de multe retete si idei minunate. week end placut

  34. Alinut, sa-ti fie de bine! Asa e, sunt tare bune si asta-i meritul lui Jamie 🙂
    Merci pt cuvintele frumoase si te mai astept!

  35. Vai, Edith! Eu sunt graviduta si tu ma innebunesti cu retetele tale!De abia astept sa fug de la birou sa le incerc!Te pup, Ela

  36. Ela, draga mea, imi pare rau, sper sa nu iti creez probleme :-S
    Mai bine te uiti acasica pe retete ca se le si poti face imediat, sa nu poftesti la ele 🙂
    Te mai astept cu drag!

  37. Edith unde ai vazut sirop de artar???ca eu am tot cautat dar nu am gasit,am tot apelat la prietenii de afara sa ne aduca.

  38. Nu le-am mancat cu sirop de artar, doar cu gem de caise si finetti/frisca.
    Dar cred ca gasesti la magazinele cu produse eco/bio si parca am vazut in mega image.

  39. Edith,
    Doua zile la rand am hapait bunatatea asta de desert! Cu dulceata de macese…Multumim pentru inca o bucurie culinara oferita!

  40. Deci…acu am incercat sa fac reteta asta si sunt foarte dezamagita! In primul rand cu atata zahar, gustul a iesit extrem de dulce! In al doilea rand, jumatate de polonic este enorm, pentru ca desi incep sa faca bule… cand le intorci o parte din aluat nu s-a inchegat si curge… in al treilea rand, se ard foarte repede, iar daca dai focul mai incet nu se fac… cine a zis ca e o reteta usoara? Mai bine faceam clatite normale, alea imi ies cel putin perfect :(((((

  41. Ioana, ma bucur mult ca le-ai incercat si ti-au placut 🙂

  42. Mari, chiar imi pare rau ca nu ti-au iesit.. Ai respectat reteta intocmai? Compozitia era asemanatoare cu cea de chec la consistenta?
    1/2 de polonic nu este deloc mult sa stii.. Ies pancake-urile cam de 10-12-13 cm diametru… Cand le intorci sunt moi deasupra dar nu chiar curge compozitia.. 🙁
    Poate mai incerci odata cu 1/2 din cantitate.. Chiar nu siu de ce nu ti-au iesit, eu de cate ori le-am facut nu am avut nicio problema. Si dupa cum vezi, le-au incercat si altii..

  43. Buna Edith, cu siguranta am sa incerc aceasta reteta dorind sa topesc niste ciocolata si sa o mai ametesc cu ceva bunatatiuri. Insa in aceasta reteta nu este specificata sarea. Ce se face cu ea? Cand se adauga?

    Multumesc mult!

    Un week-end cat mai placut.

  44. Draga Edith, am folosit praful de sare cand am batut albusul. Nu mi-au iesit exact ca ale tale insa pe aproape, le-am salvat la final cu un sirop de ciocolata facut cu lapte si un pic de apa fierbinte.

    Mi-a luat o zi intreaga sa le fac datorita faptului ca am dispus doar de furculita la batut, spre final am cam renuntat la a bate tot albusul si am mai scurs din el. Pancakes-urile acestea m-au trimis in trecut, stiam ca am mai mancat candva, undeva asa ceva. Ma simt ca si criticul din Ratatouille de la sfarsitul filmului! Haha.

    Salutari si iti multumesc pentru blog!

    • Alex, scuze, nu am apucat sa iti raspund, insa te-ai descurcat. Intr-adevar, in albusuri mergea pusa sarea 🙂
      Daca te-ai apucat sa gatesti, musai sa-ti iei un mixer, nu este nevoie de ceva performant.. dar e pacat sa pierzi atata timp din cauza ca nu il ai.
      Ma bucur ca ti-au placut!
      Te mai astept! 🙂

  45. Foarte bune, foarte foarte bune!
    Eu am pus si putina scortisoara, le da o aroma fina de … Craciun.

  46. salut Edith.iti marturisesc ca de cand am gasit site-ul tau zi de zi ma uit la retete.Am gatit recent ciorba radauteana,ne-a placut mult,atat mie cat si sotului si tatalui meu.Maine vreau sa incerc pancakes.sunt singura acasa asa ca fie ce o fi,ori ma bucur numa eu ori le mai incerc pana ies.pe viitor vreau sa incerc cat de multe retete,arata fenomenal si sunt sigura ca sunt bune.Ma bucur enorm ca iti vad munca,te apreciez.

    • Anna, ma bucur ca ti-a placut ciorba radauteana.
      Nu au de ce sa nu-ti iasa pancakes-urile, daca respecti intocmai reteta. 🙂
      Te mai astept cu impresii cand incerci ceva 😉

  47. Foarte bune, le-am facut acum de dimineata, au iesit super. Multumesc pentru idee.

  48. am o intrebare…cam cate portii ies cu aceasta reteta?

    • Cred ca undeva intre 11-14 bucati, depinde de marimea lor. Nu stiu cate portii.. depinde de cate bucati mananca fiecare 😉

  49. Delicoase si pufoase!! Eu am pus finetti in interior pe partea necoapta si peste finetti am mai adaugat putina compozitie.

Raspunde

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*