shopify site analytics
Painici rapide la tigaie - Edith's Kitchen
Print Friendly

painici-rapide-la-tigaie

Chiar daca nu stiti/vreti sa faceti paine, va dau o solute la indemana pentru a manca

paine calda, rapid de tot. Practic nu este chiar paine, ci niste painici, chifle, cum vreti sa le spuneti.

Au avantajul ca se fac foarte repede si nu iti trebuie experienta in ceea ce priveste aluaturile

sau gatitul. Sunt ideale pentru un mic dejun de weekend, sau le puteti face seara pentru

pachetelul sau micul dejun de a doua zi.

Dezavantajul este ca nu sunt de post si nu pot fi consumate in aceasta perioada de catre cei care tin post.

Ne trebuie:

200 g faina

1 lingurita praf de copt

80 g crema de branza

80 ml apa

20 ml ulei

1/2 lingurita sare

1 lingurita zahar

– cantitati pt cca 25 bucati de 5 cm diametru –

Cum se fac:

Punem toate ingredientele intr-un bol si framantam aluatul pana la omogenizare.

Rasturnam aluatul pe o suprafata infainata si framantam usor, doar pana obtinem o bila compacta.

Lasam aluatul sa se odihneasca 10 minute, apoi intindem o foaie cam de 1 cm grosime si decupam painicile

cu un pahar/forma de biscuiti.

painici-rapide

Le coacem in tigaie antiaderenta pe care o incingem bine inainte de a le coace.

Verificam cand sunt coapte pe o parte, apoi le intoarcem si pe cealalata parte. Atentie! Focul sa fie la minim,

pentru a le da timp sa se coaca fara sa se arda.

Untitled-1.jpgpainici-rapide-in-tigaie

In functie de marimea formei cu care le taiati, va pot iesi mai putine decat mi-au iesit mie…

Bune de tot! Pot fi consumate ca atare, cu unt si gem, miere, etc.

Sunt bune si a doua zi, daca le pastrati acoperite, sa nu se intareasca.

Enjoy!

painici-rapide-la-tigaie-1

Publicat in categoria APERITIVE, MIC DEJUN, PAINE - ALUATURI
Aboneaza-te la newsletter

Primesti pe email cele mai noi retete!

 

12 Comentarii:

  1. Daniela Bosoi says:

    Edith, ai cumva vreo reteta de painici cu faina de orez sau de hrisca (fara gluten)?

  2. crema de branza = Philadelphia ?

    • Crema de branza se gaseste sub mai multe branduri, nu doar Philadelphia. Dar da, ea este una din ele, cea mai scumpa cred… 🙂

  3. Cred ca am sa le incerc, sunt atit de invitante

  4. Draga edith, am făcut aceste Pai nici folosind 80 ml de apa,dar ca sa îmi iasă un aluat ca cel din fotografie,a trebuit sa adaug făină (multa ) întrebarea mea este:sigur ai scris corect reteta? 🙂

    • Lidia, mii de scuze, ai dreptate! Era vorba de 200 g faina. Am rectificat acum. Multumesc pentru atentionare!
      Dar pana la urma ti-au iesit ok? Ti-au placut? 🙂

  5. Edith, ai pus di ulei în tigaie? În poze nu pare sa fie ulei. Mulțumesc

    • Denisa, nu am pus ulei. Daca puneam, spuneam. 😉
      Am folosit o tigaie antiaderenta, pe care am incalzit-o bine in prealabil, cum am spus in reteta.
      Spor!

  6. Belba Marinela says:

    Sunt super bune aceste painici rapide la tigaie,eu am facut cu faina neagra integrala si au iesit tare bune! Merci!!

Adauga comentariu