shopify site analytics
Painici marocane cu gris - Edith's Kitchen
Print Friendly

painici marocane

Ca imi place tot ce este produs de panificatie sau patiserie cred ca nu mai este un secret.

Ca nu-mi place sa lucrez cu aluaturi cred ca stiti deja, insa aluatul asta se face foarte usor si se lucreaza la fel de usor.

Astazi avem o reteta de panici marocane pur si simplu delicioase.

Se servesc la micul dejun (pranz sau cina :))) goale sau cu unt/miere/dulceata.

Eu am mancat cateva goale, sunt foarte gustoase, cu un pronuntat gust de unt, neaparat sa le incercati! ๐Ÿ™‚

Ne trebuie:

400 g gris

1 lingura zahar

1/2 lingurita sare

1/2 lingurita praf de copt

100 g unt topit

150 ml lapte caldut

– cantitati pentru cca 14 painici de 7 cm diametru –

Cum se fac:

Simplu de tot.

Intr-un bol incapator amestecam 360 g gris (restul il pastram pentru mai tarziu), cu zaharul, sarea si praful de copt.

Turnam peste amestec untul topit, omogenizam. Vom obtine un aluat nisipos.

Peste el turnam laptele caldut si omogenizam bine aluatul. Lasam sa se odihneasca cca 20 minute.

aluat painici

Presaram putin gris pe masa de lucru si intindem cu facaletul o foaie din aluat groasa de cca 1 cm din care

decupam cu un pahar sau o forma de biscuiti cercuri de cca 7 cm diametru.

Din resturile de aluat facem din nou o bila pe care o intindem la fel, pana terminam tot aluatul.

aluat taiat

Incingem o tigaie antiaderenta pe foc, punem un strat subtire de gris, punem painicile peste stratul de gris

si presaram gris peste ele. Le coacem pe fiecare parte cate 3 minute.

Le intoarcem cu grija cu o paleta .

painici in tigaie

Cum am spus, se pot consuma ca atare, sau taiate in jumatate cu unt, miere sau gem.

Buuuuune de tot!

Enjoy!

painici marocane 1

ย Sursa

Aboneaza-te la newsletter

Primesti pe email cele mai noi retete!

 

29 Comentarii:

  1. Abia astept sa le incerc si eu! Am totusi o intrebare: se pot coace si la cuptor, la fel ca painea de casa?
    Multumesc! O zi superba si un week-end minunat!

    • Anca, cred ca merg coapte si la cuptor, nu vad de ce nu. Insa nu am incercat.
      Eu zic sa le incerci in ambele moduri sa vezi daca ies ok ๐Ÿ™‚

  2. Stefania Petcu says:

    Trebuie neaparat sa le incerc si eu:) arata foarte bine:)

  3. De incercat! Oare se pot face si la cuptor? O sa incerc :))

  4. Le-am facut aseara, nu stiu cum am reusit dar mi-au iesit cam tari… la gust foarte bune au iesit dar ca textura am dat gres cu ceva..La tine in poze arata mai pufoase, la mine au iesit ca niste turte ๐Ÿ™

  5. Vai de mineeee! Cred ca sunt grozave! ๐Ÿ˜€ <3

  6. Edith-utzaaaaa…eu le-as dukani…ce zici tu ca in loc de gris sa pun tarite de ovaz pisate bine bine si fara unt? incerc diseara si iti zic, numa doream asa o opinie in avanpremiera de la tine..ce zici?

  7. Am tot ce imi trebuie acasa, asa ca le incerc chiar azi ๐Ÿ™‚ Abia astept!

  8. aluatul se odihneste momentan. wish me luck, am emotii ๐Ÿ™‚ sper sa iasa ok.

  9. Edith,buna as dori sa fac maine reteta dar as putea inlocui untul cu margarina sau ulei si laptele cu apa pentru a fi de post??? oare ar mai iesi aluatul? pupici

    • Nico, cred ca ies si cu margarina si apa. Nu am incercat pentru ca eu nu folosesc margarina. Este foarte daunatoare pt sanatate..
      Sa le incerci si cu unt, sunt mult mai savuroase ๐Ÿ™‚

  10. Foarte gustoase, intr-adevar, Edith! le-am facut de mai multe ori si s-au bucurat de succes.

  11. Buna, Edith! Acum am scos si ultima painica din tigaie. Cu toate ca gustul este foarte bun si le-am tinut mai mult de 3 min pe o parte, in interior aluatul pare umed, nefacut. Asa trebuie sa iasa sau am gresit undeva? Multumesc anticipat!

  12. ilie irina says:

    Am facut aluatul dar e cam moale..ar mai trebui adaugat gris? Altfel nu stiu cum sa intind foaia..Mulศ›umesc

    • Irina, imi pare rau ca nu am fost pe faza mai devreme..
      Mie mi-a iesit ok aluatul de fiecare data cand le-am facut. Aluatul este atat de moale cat trebuie, pentru a intinde foaie.. Ai cantarit cantitatile? De asemenea laptele, 150 ml i-ai masurat exact? Poti adauga putin gris in plus daca chiar e moale dupa ce ai cantarit exact totul si ai respectat cantitatile.

  13. Este o reศ›etฤƒ la columbieni se numesc repas ศ™i se fac cu faina de mฤƒlai alb precopt, unt, lapte ศ™i sare. Aproape acelaศ™i lucru ca la tine. La urma de umplu cu omleta, brรขnzฤƒ, รฎn fine se pot manca cu ce doreศ™te fiecare.

  14. bune, foarte bune, Dar cam putine !! ๐Ÿ™‚

    • Ma bucur ca ti-au placut! Eu am scris cate ies din cantitatile date ๐Ÿ™‚
      Data viitoare faci portie dubla ๐Ÿ˜‰

Adauga comentariu