web analytics

Paine Dukan

Print Friendly

paine dukan 1

De cand sunt la dieta, cel mai mult imi lipseste painea si produsele de patiserie&cofetarie.

Mi-e dor de aroma painii bune, de casa, proaspat facuta.

Insa trebuie sa ma multumesc cu paine Dukan, care desi nu este la fel de buna ca painea

normala facuta in casa, mi-a placut, iar in zilele de PP este binevenita, ca sa

intre carnea mai usor :)))

Mai multe persoane care tin dieta Dukan, m-au intrebat de reteta de paine, asa ca iat-o! :)

Promit pe viitor una si mai buna :)

Desigur, poate fi consumata si de cei care nu tin dieta dukan, insa vor o paine mai dietetica…

Ne trebuie:

1 ou mare

5 lg de tarate de ovaz

2 lg de tarate de psyllium

3 lg de tarate de grau

1 lgt cu varf de drojdie

6 lg de iaurt

1/2 lgt indulcitor (xylitol)

1/2 lgt rasa de sare

- cantitati pt o forma de 6 cm x 12 cm -

Atentie! Desi puteti fi tentati sa folosit faina de ovaz sau integrala, in dieta dukan

(faza de atac si croaziera) faina de orice fel este interzisa!

Nu va temeti ca sunt 3 tipuri de tarate in reteta. Asta inseamna fibre, iar de fibre

avem nevoie ca de aer pentru o digestie corecta.

Cum se face:

Mixam oul cu indulcitorul si sarea cca 1-2 minute.

Amestecam intr-un bol separat taratele cu drojdia si le punem peste oua.

Adaugam si iaurtul si omogenizam bine.

Turnam compozitia intr-o forma mica (eu am folosit o forma de carton de 6cmx12 cm)

si coacem la cuptorul preincalzit la 180C pt cca 40-50 de minute.

Daca folositi tava normala de chec, tapetati-o cu hartie de copt.

Pentru formele de silicon,  nu este nevoie.

La forma mea, am pus doar pe fund hartie de copt, iar peretii i-am dezlipit usor prin rupere.

paine dukan 3

Painea va ramane usor umeda, daca o vreti mai uscata, o puteti taia felii dupa ce se raceste

si o mai dati la cuptorul preincalzit, in tava de la aragaz, pe hartie de copt

pentru cca 15 minute.

paine dukan

Gustul este bun, din cauza drojdiei se apropie destul de mult de gustul painii integrale/graham.

Pe viitor o sa revin cu o alta reteta de paine. :)

Enjoy!

paine dukan 2

 
Etichete:

84 Comentarii:

  1. Anonymous says:

    Edith!!!!! de cand o asteptam! :))
    Diseara, pe racoare (vorba vine.. ca numai racoare nu este :((( o incerc negresit!
    Abia asteptam sa mananc cu vinete. Multumeeeesc! Si sa ai un weekend cat maiputin canicular.

  2. arata foarte bine painica ta!
    De saptamana trecuta am inceput si eu eu dieta dukan, dupa ce m-am informat bine si mi-am facut curaj. Retetle tale imi sunt de foarte mare ajutor si iti multumesc din suflet pentru ele.
    Apropo de paine, l-am trimis pe sot sa imi ia tarate de ovaz si a venit cu faina de ovaz. Of, ce m-am necajit. Pentru el e acelasi lucru, nu stie ca nu avem voie faina. O sa i-o dau soacrei mele, iar o zi stau fara tarate. Asta este. Insa maine merg la cumparaturi si incerc painea. :)

    • Mirela, multa lume face confuzia asta, ia faina de ovaz in loc de tarate, Sau fulgi de ovaz. Advevarul este ca nu avem voie niciun fel de faina… din pacate.
      Sper ca ti-ai luat intre timp tarate si ai incercat painica. Sper ca ti-a placut :)
      bafta cu dieta! :)

  3. Anonymous says:

    Imi place, si chiar daca nu tin dieta dukan, ma incanta ideea de paine fara faina :) Chiar o incerc maine.
    Merci. Iulia

  4. Eu tin dieta Dukan si mie se pare foarte buna la gust si usor de facut. Bafta multa celor care se lupta cu kilogramele in plus

  5. Paine fara faina cu siguranta merita incercata. Am cateva prietene care mananca turtite din tarate, le-am incercat si mi-au placut.

  6. Anonymous says:

    As putea s-o fac in masina de paine, crezi ca iese ?
    Cred ca ar trebui sa pun in ordinea asta:
    oul,
    iaurtul,
    sarea,
    indulcitorul (nu se poate fara ?!!!),
    taratele de ovaz,
    taratele de psyllium,
    taratele de grau,
    si drijdia.

    Cam cat de mare iese painea? De 500g sau mai putin ?!!!
    Desi nu tin dieat Dukan, imi place sa maninc sanatos si cred ca painea asta e bunuta.

    Suzi

    • Suzi, uite ca ne-a spus Cami ca a facut-o in masina de paine. Sa ii urmezi sfatul.
      In ceea ce priveste ordinea ingredientelor, nu iti pot da un sfat pentru ca nu am masina de paine si nu stiu cum functioneaza.. Insa pastreaza oarecum ordinea asemanatoare cu painea normala :)
      Sper sa-ti placa, te astept cu impresii :)

  7. Am facut-o ieri la masina de paine, din comoditate. Insa , din aceste cantitati a iesit un aluat cam tare pe care lopatica de la masina nu putea sa-l framante, asa ca am mai adugat un ou. A iesit foarte pufoasa si mult , mult mai buna decat ce faceam eu inainte…

    • Cami, e minunat ca ne-ai spus ca merge si la masina de paine si ne-ai dat sfatul cu oul in plus. :) Oare mergea daca adaugai iaurt in loc de ou?
      Ma bucur ca ti-a placut :)

    • Probabil ca merge si cu iaurt, trebuie doar subtiata putin compozitia. Data viitoare o sa fac proba… Oricum a iesit mult mai pufoasam, cred ca de la taratele de psyllium , pe care eu nu le foloseam inainte.

    • PE CAT TIMP AI DAT LA MASINA?

  8. Anonymous says:

    Buna, Edith! Ma pregatesc sa o fac, insa nu am tarate de psyllium. Le pot inlocui cu tarate de ovaz sau de grau? Dana

  9. Anonymous says:

    Multumesc mult de raspunsuri, am sa incerc si eu.
    Suzi

  10. Arata incredibil de bine, reteta este specific romaneasca?
    P.s pentru painea cu cartofi nu are nimeni o reteta?

  11. Elena, nu inteleg ce vrei sa spui.. Cum adica reteta specific romaneasca?
    Este o reteta de paine mai.. atipica, necontinand faina, o paine ce se poate consuma in dieta Dukan (o dieta pt slabit…)
    Retete de paine cu cartofi sunt sigura ca gasesti pe net o gramada, doar trebuie sa cauti :)

  12. Pe asta o fac musai in week-end! te anunt.

  13. Am facut-o si eu azi, dar pentru ca am fost un pic ingrijorata (dupa incercarile de carrot cake :P) cand am citit ca ramane un pic umeda, am copt-o in tava de briose. Cam cu 10 min inainte sa le scot, le-am decupat la chiflute un capacel pe care l-am dat intr-o parte (fara sa-l desprind de tot). S-au uscat aproape complet si, cel mai important, chiar daca a ramas un pic umeda chifluta, nu are deloc gust de coca necoapta. Foarte buna a iesit, chiar daca nu am avut tarate de grau si am pus de ovaz in loc. Acum ma lupt cu familionul sa nu mi le termine pe toate! :D
    P.S.: Daca face cineva ca mine in tava de briose, puneti NEAPARAT hartiute de briose in tava. Eu nu am pus si s-au cam lipit si le-am sos cam greu din forme.

    • E buna ideea cu taiatulcapacelului :)
      Dar de ce nu le coci in forme de silicon? Mie tot ce e dukan mi se lipeste, chiar daca coc in hartie de muffins..
      Data viitoare, sa faci mai multe, si pt familion ;)

  14. Buna, Edith! Imi poti spune te rog de unde ai luat formele de carton pentru painica? De maine incep si eu dieta. Painicile tale arata minunat!

  15. Nu cred ca mai au, m-am uitat pe site si nu am gasit. Am luat o forma de la Mega dar ar trebui sa fac o cantitate dubla, sper sa-mi iasa. Mi-am notat cel putin 8 retete de la tine pe care le voi incerca in perioada imediat urmatoare. Multumesc mult, o zi frumoasa!

    • Nu stiu daca este actualizat site-ul lor.. Poti face si in forma de silicon. :)
      ma bucur ca ai gasit retete pe gustul tau :) Sper sa-ti placa!

    • Ador retetele tale, nu stiu cum m-as fi descurcat in bucatarie fara ele de cativa ani, sincer! In seara asta am facut briosele cu ton, saratelele si desertul cu lapte :)…sunt extraordinare! Seara frumoasa!

    • Ma bucur ca iti plac si ca ti-a placut ce ai incercat de la mine :) Si tu tii dieta Dukan?
      Te mai astept! :)

    • Am inceput si eu de luni (mai mult pentru sotul meu) si ar trebui sa scap de 2-3 kg (iar el de 8-10). Adevarul este ca cine te urmareste nu prea poate sa nu manance Dukan…toate retetele arata incredibil! Am incercat foarte multe retete de la tine, atat eu cat si familia si colegii mei (inca de cand am comandat cutiuta cu retete) si sunt convinsa de rezultat de fiecare data, am foarte mare incredere in tine. Azi este ziua pentru painea Dukan! Te felicit pentru toata munca depusa pentru ambele bloguri! O zi minunata!

    • ooo 2-3 kg se duc intr-o saptamana :))
      Bafta sotului!
      Iti multumesc pt cuvintele frumoase si ma bucur ca v-a placut ce ati incercat de la mine :)

  16. Anonymous says:

    Edith, n-am tarate de grau, am doar de ovaz si psyllium. Am pus 5 linguri de tarate de ovaz si 5 de psyllium si e ff groasa compozitia, se sfarma tot, nu curge. In rest, aceleasi cantitati. Pun mai mult iaurt, oua?

    Alexandra

    • Alexandra, taratele de psyllium se umfla, absorb lichidul, deci a iesit mai vascos decat daca ai fi pus 3 lg de tarate de grau.
      Era mai bine sa le inlocuiesti cu tarate de ovaz, pe cele de grau. Dar e ok si asa, poti pune inca cca 50-70 ml apa, zic ca e ok, nu mai adauga iaurt..

    • Anonymous says:

      Multumesc, Edith de raspuns. Le-am mai fost pus iaurt, s-a mai subtiat putin compozitia. Eh, au fost bune la gust, chiar imi era dor de paine. Data viitoare o sa stiu sa pun mai degraba mai multe linguri de tarate de ovaz…dar in cazul asta, o sa trebuiasca sa pap in mai multe zile din painita aia…chiar duc dorul painii de cand tin dieta asta ca nu mi-am facut inca paine dukan. Si acum cu greu ma abtin sa mananc exact cat trebuie… Multumesc inca o data pentru raspuns. te pup

      Alexandra

    • Ma bucur ca ti-a placut.
      Eu depasesc mai mereu cantitatea de tarate :D Dar tu nu face ca mine ;))
      te mai astept sa te ispiri ;)

  17. Dintre toate painile Dukan – asta imi place cel mai mult si imi si reuseste :) Gustul bun, mai scap cateva seminte deasupra si ii imbunatatesc gustul;) fac o painica pt o sapt. nu vreau sa mananc zilnic paine ci alternez. Multumesc pt aceasta reteta este SUPER! Diana Mustea

  18. Intrebare: avem voie si altfel de tarate, decat cele de ovaz?

  19. Am adaugat 1 lingurita rasa de usturoi granulat + o lingurita de chimen si a iesit DELICIOASA :)

    Mersi mult de reteta!

  20. Draga Edith
    iti urmaresc blogul de ceva timp,imi place foarte mult.L-am recomandat multor prietene si acestea au facut acelasi lucru.Te felicit si pentru locul 1 in topul blogurilor de food&drinks, o meriti cu prisosinta.
    Azi am inceput si eu dieta Dukan,imi fac mari sperante pentru ca in sfarsit sunt hotarata cu adevarat sa slabesc.
    Tu,cate kg ai reusit sa slabesti?
    Te pup cu drag si multumesc inca o data pentru atat de multe retete minunate.Adriana

    • Adriana, iti multumesc mult pentru cuvintele frumoase.
      Iti doresc multa bafta cu dieta. Eu am slabit destul de mult timp de cateva luni, apoi m-am dat peste cap cu concediul si de atunci nu mai pot sa tin dieta corect. ma straduiesc insa..
      Te astept sa te inspiri! :)

  21. Painea Dukan se poate consuma si in faza de atac?

  22. am tot cautat o reteta de painica dukan care sa fie pe gustul meu si asta arata super abia astept sa o incerc,dar maine ca acum e cam tarziu.va pup si bafta tuturor la slabit si multumesc si tie pt retetele astea minunate :*

  23. Buna, Edith.
    Felicitari pentru toate retetele postate, numai privind pozele si aproape ca ma satur, nu mai spun cand trec la pregatirea lor propriu-zisa. Iti urmaresc blogul de ceva timp, si te invidiez sincer pentru tot ce ai realizat pana acum. Mi-ar placea sa am timp sa incerc fiecare reteta de aici, pentru ca toate arata apetisant.
    Am o intrebare in legatura cu reteta aceasta de paine … Crezi ca o pot face numai cu tarate de ovaz ? Nu am reusit sa gasesc alte tipuri de tarate(decat faina de grau, care nu este permisa), si tare mi-e pofta de o felie de paine – sunt in ultima zi de atac. Multumesc mult !

    Mult spor la gatit si … la slabit !

    • Buna Bianca. Poti inlocui celelalte tarate tot cu tarate de ovaz. In cazul asta, cantitatea de paine pe care vei avea voie sa o consumi intr-o zi va fi mai mica… Insa le gasesti si pe celelalte cu siguranta pe toate la orice plafar.
      Bafta cu dieta si te mai astept.

  24. Îmi place foarte mult retetele tale! Eu sunt pe o luna de dieta Dûkan 2 şi I really like it. Am o întrebare pentru tine contul de linguri?? Eu vorbesc o altă limbă şi nu este clar pentru mine ceea ce nevoie de linguri de măsurare Traducător???
    Lingura
    Lingurita
    În cazul în care ceea ce? vă mulţumesc!!! Iubesc si retetele tale!

    • Victoria, thanks for your visit :)
      lg = lingura = tablespoon
      ltg = lingurita = teaspoon
      If I can be of any more help with translating my recipes, please let me know :)

  25. Anonymous says:

    buna,

    am si eu o intrebare…. aceasta painica se poate consuma si in faza de atac???

    vreau sa incep si eu dieta si “fac cercetari” sa stiu ce ma asteapta sa sa imi dau seama daca o sa reusesc sau nu…

    merci!

    oana f, brasov

    • da, se poate consuma si in atac, cu respectarea cantitatii de tarate/zi. (sincer, eu una nu am respectat aceasta cantitate atat de strict…)

  26. Buna Edith. Pare foarte buna painica. Spune-mi te rog, da rezultate dieta Dukan? A tinut-o strict? Multumesc

    • Buna Ioana. Sigur, este o dieta care da rezultate. Nu am tinut-o strict. Am mancat fructe dupa prima luna de dieta si am mai depasit doza de tarate permisa/zi…

  27. Buna Edith,
    Cum ai impartit painica pe zi?

  28. Buna Edith,

    Am incercat si eu reteta de paine ieri si nu pricep de ce mi-a iesit ca necoapta in interior. E de mentionat ca eu am dublat cantitatea ca era mai mare tava(dubla) si am copt-o. Sa fie de la taratele de psylium?

    Oricum am tot incercat retete de la tine si is faine rau.

    Mie asta cu painea nu imi iese de fel, dar perseveram.

    Zi frumoasa!

    • Raluca, am spus in reteta ca painea ramane usor umeda in interior. A ta a fost foarte inalta? A mea a avut cam 5 cm inaltime. Nu stiu daca iti va iesi complet uscata in interior. O poti face subtire, intinsa in strat de cca 1 cm pe foaia de copt. Asa va fi mai uscata :)

    • Merci pentru raspuns.

      Nu de umeda ma gandeam eu, dar a iesit un pic cleioasa, de fapt mai mult cleioasa si ma gandeam de la ce poate fi. Eu dadeam vina pe taratele de psylium.

      Cam de 5 sm mi-a iesit si mie si partea ciudata e ca nici cand am taiat-o felii si am pus-o in cuptor nu s-a facut inauntru, adica s-a rumenit pe margine si in mijloc deloc.

      Oricum de incercat n-am mai incercat, dar data viitoare nu mai pun psylium si o las mai mult in cuptorul la f mic. Sper sa ajute!

      Zi frumoasa!

    • O poti incerca fara taratele de psyllium, sunt curioasa cum iese. Te astept sa-mi spui :)

  29. Anonymous says:

    Buna Edith, am o intrebare: Taratele se pun intregi sau le macini? Multumesc!

  30. Mie nu mi-a iesit mi-ar fi placut sa vad consistenta aluatului inainte sa o torni in tava.
    La mine nu a crescut mai mult de doua degete, nici macar, aluatul era destul de gros. Dupa copt a fost foarte umed. L-am mincat asa ce era sa fac,nu stiu ce este gresit dar cum am spus la asemenea retete sint de folos citeva poze cheie, mai ales ca eu nu cumpar produsele din aceiasi tara cu voi, iti multumesc pt reteta, am sa mai incerc nu abandonez.

    • aluatul este unul foarte lipicios, relativ curgator. Painea iese oricum umeda si nu creste decat fff putin. Am mai spus asta anterior. In ceea ce priveste ingredientele, taratele de ovaz si cele de grau cred ca sunt la fel peste tot.. iar taratele de psyllium daca nu le gasesti, le poti inlocui cu tarate de grau.
      daca vrei o paine pufoasa, care nu este umeda si creste va trebui sa o faci cu gluten si amidon :)

  31. Edith am sa pun poza la mine pe blog sa vezi(as pune aici dar nu stiu daca se poate) ce mi-a iesit si a doua oara, eu vreau o paine ca cea din poza, ai pus gluten si amidon? nu cred… in reteta nu apare amidon si gluten deci vorbim despre aceiasi reteta.
    Drojdia nu este praful de copt?

  32. Pentru painea din poze este reteta, dar cum am spus, nu creste mult si iese umeda. Tu spui ca vrei o paine care sa creasca si sa nu fie umeda, asa ca ti-am recomandat sa o faci cu gluten si amidon ca sa iasa asa. Drojdia nu este acelasi lucru cu praful de copt!! Sut ambele agenti de crestere, insa sunt total diferite….

  33. Anonymous says:

    Buna, ma poti ajuta si pe mine cu o chestie? Am facut painita de 2 ori..iese delicioasa, dar nu creste…chiar daca am respectat toti pasii:) gresesc eu oare totusi cu ceva?Si inca o intrebare…ai ideea daca cu aceasta paine putem inlocui cantitatea de tarate care trebuie consumata in perioada de croaziera? cele 2 linguri? adica daca mananci aproape jumatate din painita sa nu mai consumi separat tarate de ovaz? Multumesc anticipat, Ralu:)

    • Ralu, cum am spus si mai sus, painea nu creste foarte mult, aproape deloc. Sigur, taratele le consumi in paine si nu mai este nevoie sa iei altele in plus. Este chiar interzis sa depasesti cantitatea de tarate/zi :)

  34. Am facut si eu painica dar a iesit mai mult un fel de cozonac… Am pus mai mult indulcitor lichid si a iesit dulce :-D…. dar e foarte buna si asa.O sa mai fac peste cateva zile si o sa am grija la cat indulcitor pun

    • Elena, ma bucur ca ai incercat-o. Eu te sfatuiesc sa nu mai folosesti indulcitori artificiali, sunt f daunatori :( Bafta cu dieta!

  35. Anonymous says:

    iese ca cea din imagine ?

    • Cea din imagine este facuta exact cum scrie in reteta, in forma in care am scris in reteta. Daca ai o forma de dimensiuni asemanatoare, va iesi la fel.

  36. merge si fara tarate de psyllium si cu drojdie proaspata.

    • Avand in vedere ca taratele de psyllium absorb lichid, compozitia va fi mai moale.. asa ca trebuie inlocuite cu ceva (in combinatia de cantitati data), fie tarate de grau fie de ovaz.

  37. Cristina says:

    Buna, Edith! In primul rand, as vrea sa-ti multumesc pentru minunatiile de retete postate care chiar mi-au facut viata mai frumoasa. Acum, gasind si retete Dukan, sunt de 2 ori mai incantata! Reteta aceasta e singura care nu mi-a iesit si nu-mi pot da seama de ce… am urmat intocmai pasii din reteta. Sa fie oare faptul ca am folosit drojdie uscata sau pentru ca am macinat taratele? Painica mea nu a crescut deloc. :(

    • Buna Cristina! Ma bucur ca iti sunt de folos retetele mele.
      Am mai spus cred intr-un comentariu pe la una din painile dukan ca nu creste decat maaxim 1 cm. Te-a deranjat asa tare ca nu a crescut?
      Eu o faceam cel mai des asa: intindeam compozitia in strat de cca 0.5-0.7 mm pe hartie de copt si o coceam asa (pentru a nu mai iesi uneda si din comoditate). Uite aici o exemplificare: http://edithskitchen.ro/frigarui-de-curcan-cu-curry/ Si eu tot drojdie uscata folosesc, iar faptul ca le-ai macinat nu a impiedicat cu nimic cresterea…

      • Cristina says:

        Multumesc mult pentru raspuns! Nu m-a deranjat deloc doar ca aratand atat de bine, ma asteptam sa fie o painica minune. ;)) Merci si pentru link, cred ca o voi face astazi in aceasta varianta.

Leave a Reply