shopify site analytics
Ostropel de pui - Edith's Kitchen
Print Friendly

ostropel

Zilele trecute am avut pofta de mancare cu pui si sos. Si cum am vazut ca nu aveam reteta de ostropel pe blog, am zis

sa va arat cum il fac eu. Sper sa va placa la fel de mult cum imi place mie.

Se face repede si este delicios.

Ne trebuie:

800 g – 1 kg pulpe de pui

2 cepe medii

1 ardei gras mare

o conserva de rosii

4-5 catei de usturoi

1 lingurita boia iute/dulce

1 foaie de dafin

50 ml vin alb

50 ml apa/supa

1 lg faina

sare, piper

– cantitati pt cca 4 portii –

Am folosit o conserva de rosii in suc de rosii de la Sun Food 100% conserve sanatoase.

conserve rosii Sun Food

Cum se face:

Punem carnea intr-o cratita la cuptorul preincalzit, condimentata cu sare si piper pentru cca 30 minute.

Intre timp calim ceapa tocata solzi in 2 lg de ulei pentru 5 minute, adaugam ardeii taiati cuburi maricele,

lasam pe foc inca 5-10 minute. Adaugam sare, piper, rosiile din conserva (taiate bucati daca sunt intregi),

boia, foaia de dafin, vinul si apa (sau supa). Omogenizam totul si adaugam si carnea peste sos.

ostropel-etape

Lasam sa fiarva cca 20 minute. In ultimele 5 minute adaugam usturoiul pisat si faina amestecata cu putin sos.

La sfarsit putem adauga patrunjel (eu nu pun).

Asta-i tot! Servim cu mamaliguta sau cu paine.

Enjoy!

ostropel-1

Publicat in categoria PREPARATE DIN PUI, PROMO-POST
Aboneaza-te la newsletter

Primesti pe email cele mai noi retete!

 

11 Comentarii:

  1. exact asa am facut eu in weekend o mancarica din inimi de vitel … deci e delicioasa si cu pui carevasazica 🙂

  2. Oana Aleman says:

    Delicioasa! Tocmai ce am incercat si noi. S-a nimerit sa avem ingredientele si nu stiam ce sa gatim cand am vazut postarea ta pe Facebook. Multumesc ca imparti cu noi retete simple si gustoase. Noi am facut si o mamaliga pe langa. 🙂 ca la mama acasa! Oana&Nicu

  3. Prima data cand pui carnea la cuptor , ce se mai pune in oala? Ulei , apa?

    • sare si piper, asa cum scrie in reteta. Nu este nevoie nici de apa nici de ulei, puiul isi lasa apa si grasime de la piele. Daca folosesti carne fara piele, poti pune 2-3 lg de ulei.

  4. Multumesc !!!

  5. a facut sotul meu aceasta reteta dat fiind ca are mai mult timp decat mine (este in concediu) si a iesit demential, mai ales ca a facut cu pui de casa. tine-o tot asa in continuare !!! multumesc de idei

  6. Foarte gustoasa reteta, o recomand!

Adauga comentariu