shopify site analytics
Orez crocant la cuptor - Edith's Kitchen
Print Friendly

orez-crocant-la-cuptor

Ne trebuie:

250 g orez

2 lingurite unt

100 g parmezan ras

100 g mozzarella

1 lingura pesmet

1/3 lingurita sare

– cantitati pentru 2 portii –

Cum se face:

Fierbem orezul al dente in apa in care am adaugat si sare (1 parte orez, 3 parti apa – folositi un vas in care masurati orezul,

apoi cu acelasi vas masurati si apa). Eu am folosit un orez integral.

Cand orezul este fiert al dente, inlaturam de pe foc si adaugam untul si 1/2 din cantitatea de parmezan.

Omogenizam bine.

Ungem un vas ce la cuptor/o tava cu ulei si tapetam cu pesmet. Punem 1/2 din cantitatea de orez

pregatit ca mai sus, felii de mozzarella, apoi restul de orez.

Presaram deasupra restul de parmezan. Dam la cuptorul preincalzit la 200 C pentru cca 15 minute (in ultimele 5 minute eu l-am pus la grill

sa se rumeneasca putin).

Se consuma cald, ca atare sau langa o salata. merge de minune cu salata simpla de rosii.

Simplu si delicios!

Enjoy!

orez-crocant-la-cuptor-1

Publicat in categoria APERITIVE, PREPARATE DIVERSE
Aboneaza-te la newsletter

Primesti pe email cele mai noi retete!

 

3 Comentarii:

  1. Imi place la nebunie orezul. De abia astept sa incerc aceasta reteta! Multumim!

  2. Mihaela Saru says:

    10 gr de mozzarella? 🙂 E o greșeală,nu?

Raspunde

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*