shopify site analytics
Omleta quesadilla - Edith's Kitchen

Omleta quesadilla

Print Friendly

quesadilla cu omleta

Astazi avem un preparat in special pentru mic dejun, insa eu l-am consumat cu aceeasi placere

si la pranz si la cina. Este absolut delicioasa omleta transformata intr-o quesadilla,

si cu doar cateva ingrediente (ce pot varia in functie de ce avem prin frigider)

obtinem o masa delicioasa. Are avantajul ca poate fi luata la pachet, poate fi pragatita de seara,

iar dimineata o incalzim 5 minute la cuptor. Va fi chiar mai delicioasa, deoarece tortilla devine usor crocanta pe margini.

Sa facem o omleta quesadilla!

Ne trebuie:

4 oua

2 foi tortilla (sau lipie arabeasca)

4-5 linguri telemea rasa

6-7 linguri mozarella/cascaval/branza cheddar

3 linguri de ceapa verde tocata (sau chives)

2 lg ulei

sare, piper

– cantitati pentru 2 portii –

Cum se face:

Intai pregatim toate ingredientele, pentru a le avea la indemana: branza si cascavalul rase, ceapa sau chives-ul

tocate marunt, ouale si cele doua foi de tortilla.

Incingem bine o tigaie (de preferat de teflon sau ceramica) in care am pus uleiul.

Batem ouale si le punem in tigaia incinsa, lasam cca 1 minut sa prinda o crusta la baza, presaram peste omleta ceapa verde tocata,

branza si cascavalul rase. Cand cascavalul incepe sa se topeasca usor, punem o lipie desupra omletei, presand usor

pe toata suprafata cu o paleta. Lasam asa pt inca 1 minut.

Cateva poze mai jos din timpul prepararii (din care lipsesc cativa pasi, pentru ca trebuie sa ne miscam repede

sa nu ardem omleta sau tortilla).

1

Punem apoi deasupra tigaii un platou mare (eu nu am avut asa mare si am pus un gratar de inox) si rasturnam omleta pe gratar

2

apoi o punem din nou in tigaie, de data asta cu tortila in tigaie.

Presaram peste omleta din nou ceapa verde, telemea si cascaval, lasam putin sa se topeasca cascavalul

(nu mult, ca sa nu se arda tortilla de la baza!), apoi punem o alta tortilla deasupra, presand-o cu paleta, pentru a se lipi de

omleta cu ajutorul cascavalului topit.

Mai facem odata manevra cu gratarul, si punem si tortilla adaugata ultima, in tigaie pentru 20-30 secunde.

Si gata. O rasturnam pe un platou si o taiem in 6/8 bucati cu cutitul de pizza.

3

Este foarte buna si calda si rece.

quesadilla cu omleta 2

Enjoy!

quesadilla cu omleta 1

Nota: * Neaparat folositi cascaval/mozzarella sau cheddar pentru ca se topeste si actioneaza ca un lipici pentru tortilla. Daca folostiti doar telemea, tortilla nu se va mai lipi de omleta.

              * Alegeti o tigaie pe masura dimensiunii lipiei/tortilla.

Multumesc Mihaela pentru reteta! 🙂

Publicat in categoria APERITIVE, BUCATARIE INTERNATIONALA, MIC DEJUN
Aboneaza-te la newsletter

Primesti pe email cele mai noi retete!

 

11 Comentarii:

  1. Imi place maxim ideea! Arata bestial si cred ca e la fel de buna! 🙂

  2. Dana Iliescu says:

    Foarte bine arata site-ul tau cu aceasta noua fata
    Felicitari!Sunt o mare fana a ta si experientez cu succes retetele postate.
    Sarbatori cu liniste si belsug!

  3. O idee foarte buna! Chiar mi s-a facut foame!

  4. E pranzul cumva ? Asta ar fi unul din motivele pentru care mi-e foame ?

  5. ma bucur ca va place, e tare buna 🙂

  6. Tocmai mi-am pregatit o omleta quesadilla si a fost grozava! Multumesc Edith pentru toata munca pe care o depui aici!

  7. Aceasta omleta Quesadilla e foarte buna!astazi la pranz am incercat si eu reteta si mi-a placut foarte mult!multumesc pentru reteta si o sa mai incerc si altele!o sapt frumoasa!

Adauga comentariu