negresa dukan - Negresa Dukan

Zilele trecute am avut pe blog o reteta de negresa de post, acum a venit randul celor care tin dieta sa se bucure

de o minunata reteta de negresa Dukan. Este absolut minunata, glazura face toti banii.

Este un dulce fara faina, fara zahar, fara grasimi, fara remuscari. 🙂

Ne trebuie:

4 linguri de tarate de ovaz macinate

1 plic de budinca de ciocolata

1 lingura lapte praf degresat

1/2 plic de praf de copt

2 oua

100 ml lapte degresat

5-6 linguri de xylitol/eritritol

1 lingurita aroma de unt

un praf de sare

Pentru glazura:

2 linguri lapte praf degresat

1 lingurita cacao

2 linguri indulcitor

1 lingurita vanilie

3-4 linguri de apa/lapte degresat

– cantitati pentru o tava de 20 x 20 cm –

Cum se face:

Pentru o aroma deosebita, de unt, am folosit aroma de unt de la No Sugar Shop.

aroma de unt - Negresa Dukan

Pentru cei care tineti dieta, site-ul este o adevarata comoara. Gasiti aici indulcitori naturali (printre care si cei pe care ii folosesc eu, xylitol si eritritol)

Trecem la reteta noastra. Amestecam ingredientele uscate (taratele de ovaz macinate, budinca de ciocolata,

 laptele praf si praful de copt) si le cernem printr-o sita.

Separam albusurile de galbenusuri, albusurile le batem spuma, iar galebnusurile le amestecam cu laptele si aroma de unt.

Peste ele adaugam ingredientele uscate, omogenizam bine, apoi adaugam albusurile batute spuma

cu sarea si xylitolul (adaugat lingura cu lingura, in ploaie, dupa ce albusurile au devenit spuma).

aluat negresa - Negresa Dukan

Ungem o tava cu putin ulei (sau punem hartie de copt) si rasturnam compozitia. De preferat, folositi o tava antiaderenta

sau o tava din silicon. Cum prajitura nu are grasime, riscam sa se lipeasca in tavile clasice.

negresa in tava - Negresa Dukan

Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru cca 40 minute.

O lasam sa se raceasca si intre timp preparam glazura.

Amestecam laptele praf cu cacaoa, indulcitorul , vanilia, apa/laptele si omogenizam bine.

Adaugati apa/laptele dulce treptat, pana obtineti o compoitie care curge, asemenea unei glazuri.

Turnam glazura obtinuta peste prajitura si o feliem (sau o feliem inainte si apoi o glazuram).

Este absolut minunata! Trebuie sa o incercati!

Enjoy!

negresa dukan 1 - Negresa Dukan