Iubesc zmeura si abia astept sa o gasesc proaspata in piata. Pana atunci o folosesc pe cea congelata
pe care am avut grija sa o pun la congelator asta vara. Insa o puteti gasi congelata si in supermarketuri.
Astazi am facut muffins cu zmeura. Pufoase, aromate, delicioase!
Ne trebuie:
150 g unt
150 g zahar
un praf de sare
2 oua
250 g faina
25 g nuca de cocos
2 lingurite praf de copt
4 linguri suc de lamaie
cca 200-300 g zmeura
– cantitati pt 9 bucati –
Cum se fac:
Mixam untul (la temperatura camerei) cu zaharul si praful de sare,
adaugam ouale si amestecam pana zaharul se dizolva complet.
Faina se amesteca cu nuca de cocos si praful de copt si se incorporeaza in amestecul din unt, zahar, ou.
Punem hartiutele in formele de muffins si punem cate o lingura de compozitie in fiecare forma.
Apoi punem cate 3-4 bucati de zmeura in fiecare forma.
Daca este congelata o puteti pune asa, nu mai trebuie decongelata. A mea era partial decongelata cand am pus-o in forme.
Adaugam inca o lg de compozitie peste zmeura si inca 2-3 zmeurici deasupra si un “motz” mic de aluat peste ele.
Coacem la cuptorul preincalzit la 180C pentru cca 20-25 minute.
De-li-cioa-se! 🙂
Enjoy!
Imi ploua-n guraaaaa!! :)) Superbe pozele!
Am facut si eu in toamna cu zmeura congelata, dar cu cacao si au fost delicioase! Imi plac pozele enorm de mult!
Pupici :*
OMG!!! Me love it! 🙂
adevarate minunatii !!!
Orice preparat care contine zmeura e delicios, iar mufinsurle astea perfecte nu fac exceptie.
Am venit dupa miros… imi place zemura!
Arata deeeeliiiicioooos !
Zeama de lamaie o pui in compozitie?
Da
Bestial arata… uit ca ploua afara! 🙂 Felicitari!
Si eu ca si tine, astept zmeura proaspata ca imi place foarte mult.
Pozele ca de obicei, superbe, vin cu drag la tine ca stiu ca raman impresionata.
Tare bine arata!
Iubesc aroma zmeurei iar muffins-urile sunt tare aratoase!
Arata prea bine musc din laptop!
Am facut si eu aceasta reteta dar cu visine,a iesit super bun, am o mica remarca la cantitati eu nu am reusit sa pun 150 g de faina, la cat unt si oua se cere in reteta 150 g faina a fost prea mult, am pus doar in jur de 100 g, si mi-au iesit 15 portii.
Irisca, eu am facut exact cu cantitatile din reteta si a iesit f ok aluatul, mai tare, cat sa se puna cu lingura. Poate ai avut ouale mai mici?
Le-am probat acum 🙂 delicioase. Mie mi-au iesit 12. Probabit tu ai formele ceva mai maricele. Multumesc pt reteta! Petra
Petra, ma bucur ca ti-au placut 🙂
Delicioase! Le-am facut astazi. Multumesc mult! 🙂
Cu placere! Ma bucur ca ti-au placut 🙂
Edith, te rog sa ma lamuresti si pe mine, cate grame de faina trebuie? Am facut aceasta reteta dar cu 250g faina nu iese bine, am mai adaugat lapte. Din ce citeam mai sus cineva zicea de 150g. Care e cantitatea corecta?
Multumesc!
Cum am spus si mai sus, mie mi-au iesit ok cu 250 g de faina. Aluatul nu iese moale, ca cel de pandispan, ci mai compact, am pus aluatul in forme cu cupa de inghetata… Insa poti incerca cu 200 g daca vrei. Cu 100 g cum a spus persoana de mai sus, mi-e greu sa cred ca ies ok.
Untul cand l-ai pus era la temperatura camerei?
Da, untul era la temp. camerei dar parca era mult prea gros aluatul. Ca gust au fost super ok, foarte bune, s-au mancat repede! Doar ca am mai adaugat putin lapte. Multumesc pentru reaspuns si pentru reteta!
Arata bine hmmmm…. am si eu o intrebare: cele 4 linguri cu suc de lamaie din necesar cand si unde se pun?
se pune inainte de faina, am uitat sa il scriu in reteta 🙂
Tocmai am facut si eu aceasta reteta pt prima data. Mor langa cuptor de pofta. Am respectat toate cantitatile si au iesit pt 12 forme, fix cate aveam.
Ana, sper ca ti-au placut 🙂
Excelente! abia astept sa le repet. primele mele briose au fost un succes 😉
La multi ani!
Minunate au iesit. S-au mancat rapid.
In cateva am pus capsune si au fost la fel de bune. 🙂
La multi ani, Alina! Ma bucur ca ti-au placut 🙂
buna-seara..arata foarte bine..as vrea sa ii fac fetitei mele de 1 an si 5 luni..cu ce as putea inlocui zaharul?Si care va fi noul gramaj?Multumesc.Mentionez ca nu i-am dat pana in prezent zahar..am mai folosit miere de albine pe alocuri..Sau aveti retete de desert pentru pitici?
Corina, imi cer scuze pentru intarziere. Nu ma pricep la alimentatia copiilor si nu am astfel de retete. Cred ca ai putea folosi xylitol sau eritritol cred in loc de zahar, cam aceleasi cantitati. Sunt indulcitori naturali. Ii gasesti in magazinele online sau un unele plafaruri.
Buna! Sunt indragostita de reteta ta de cupcakes cu ciocolata si portocale. (le-am facut fara frosting de fiecare data) si acum caut in varianta “‘alba”, o reteta asemanatoare , la fel de fina si delicata pentru partea de muffins. Ce reteta sa aleg din colectia ta?
Multumesc!
Mica, ma bucur ca ti-au placut cupcakes-urile cu ciocolata si portocale.
Ca baza alba, poti folosi oricare din retetele de la celelalte cupcakes 😉
De ex https://www.edithskitchen.ro/cupcakes-cu-levantica/ sau cele cu apa de portocal..
Am pregatit azi aceste briose, doar ca am folosit afine in loc de zmeura. Aluatul a iesit gros si lipicios si ma gandeam ca briosele nu vor iesi cum trebuie. A fost o mica aventura sa umplu formele, dar rezultatul este divin! Pufoase, gustoase, nu prea dulci, au crescut perfect. Multumim pentru reteta 🙂
Simina, ma bucur tare ca ti-au placut 🙂 Daca respecti retetele (cel putin ale mele), nu au cum sa nu iasa 😉
In legatura cu umplerea formelor cu compozitie, eu mereu folosesc o cupa de inghetata (am si spus in retete). Works like a charm 🙂
Te mai astept!
Da, citisem despre trucul cupei de inghetata. Din pacate nu am una, dar am sa achizitionez una. Respect retetele, mai ales la prajituri, am inlocuit doar fructul 😊 oricum, delicioase!
Iti simplifica viata 🙂
Referitor la indicatia de a respecta retetele, ma refeream la faptul ca ai crezut ca nu vor iesi pentru ca, compozitia era vascoasa… 🙂