shopify site analytics
Mic dejun cu iaurt si fulgi de ovaz - Edith's Kitchen
Print Friendly

mic dejun cu  fulgi de ovaz

 Micul dejun ideal, rapid, gustos si hrănitor. Putem folosi orice fructe avem/ne plac.

Este ideal pentru diminețile când nu avem prea mult timp la dipoziție. Poate fi luat și consumat

la servici, dacă dimineața nu avem timp acasă. Trebuie doar să nu îl țineți mult timp la căldură.

Este foarte indicat și pentru cei mici.

Semințele de chia sunt foarte hrănitoare și sănătoase, au o concentrație mai mare de acizi grași Omega 3 decat peștele,

mai multe proteine decat soia si mai multe fibre decat semintele de in sau alte tipuri de produse.

Le puteți cumpăra din magazinele naturiste de tip plafar. Despre semințele de chia, puteți citi aici.

Ne trebuie:

3-4 linguri fulgi de ovăz/secară

cca 250 ml sana/kefir (sau 200 g iaurt + 50 ml lapte)

2 linguri miere

2 linguri semințe de chia

2 caise

câteva afine

un praf de sare

– cantități pentru o porție –

Cum se face:

Punem ingredientele uscate (fulgii de ovăz, semințele de chia și sarea) într-un borcan, le amestecam,

apoi adaugăm sana/kefirul sau iaurtul + laptele + mierea și amestecăm energic.

Adaugăm și fructele (folosim orice fructe dorim/avem, daca sunt mai mari, taiate cubulete), omogenizăm, punem capacul

la borcan si dăam la frigider până a doua zi.

Fungii se vor înmuia iar semințele de chia vor absorbi lichid și se vor umfla în volum, obținând un amestec gros si delicios.

Poate fi consumat atât la micul dejun cat și la cina, cu siguranță.

În funcție de termenul de valabilitate al lactatelor, se poate păstra la frigider până la două zile.

Enjoy!

mic dejun cu fulgi de ovaz 1

Publicat in categoria DESERTURI, MIC DEJUN
Aboneaza-te la newsletter

Primesti pe email cele mai noi retete!

 

22 Comentarii:

  1. Anonymous says:

    ce idee buna si rapida si sanatoasa! Luv u Edith! 🙂

  2. Minunat!

  3. Anonymous says:

    Astazi la servici m-am delectat cu asa ceva, l-am pregatit de aseara. Delicios. Niciodata nu gasesc timp dimineata sa mananc, asa ca solutia asta a venit la fix 🙂 Multumesc! O sa il fac in muuulte combinatii pe viitor 😉

  4. Anonymous says:

    ar fi fost cinstit sa pui si sursa de inspiratie, uite ca o pun eu desi sunt sigura ca nu o sa publici comentul meu http://www.theyummylife.com/Refrigerator_Oatmeal prea des vad blogerite romance publicand retete furate si laudandu-se ca au inventat apa calda

    • Este plin Pinterest-ul (si internetul de altfel) cu variante ale acestui procedeu de a combina fulgi diversi cu lactate si alte ingrediente. Nu mai stiu de unde am luat ideea, insa inainte de a face acuzatii, citeste mai cu atentie!!! Nu cred ca am spus undeva in reteta ca este inventia mea!!
      PS. De data asta ti-am publicat comentariul, data viitoare ma mai gandesc daca vreau sa-ti public comentariile pe blogul MEU!

  5. Minunata reteta! 🙂
    Edtih, este incredibil cata nesimtire au unii. Nu ai spus niciun moment ca este inventia ta, dar asa stiu unii sa arunce cu noroi in munca altora. Doamna (pentru ca sunt sigura ca este o “ea” dupa cat este de acida..), ar putea sa-si faca un blog culinar si sa adapteze si ea retete de pe net sa vada cat este de usor.
    Edith, iti multumim pentru toata munca ta, este superb ceea ce faci si sunt convinsa ca implica multe si multe ore de munca, pentru ca noi, citiorii tai sa primim mura-n gura totul in cea mai frumoasa forma pozibila. You’re the best! 🙂

  6. Anonymous says:

    Anonim cu numele de Raluca: Negresit ca asa este Adriana, felicitari lui Edith. Sunt sigura ca toti la randul nostru facem cate ceva care sa fie util si celorlati chiar daca nu este in vazul tuturor. Dar mie cel mai mult mi-a placut partea “Este ideal pentru diminețile când nu avem prea mult timp la dipoziție.Poate fi luat și consumat la servici,dacă dimineața nu avem timp acasă… ” Si s-au gasit imediat si adepti anonimi bineinteles. Asta ce vrea sa zica ca acasa (in timpul nostru liber) nu avem timp dar la servici da, avem foarte mult timp liber la dispozitie. Si ne miram dupa aceea ca nu merg lucrurile cum trebuie. Bune si minunate sunt retetele culinare de aici si de pe alte bloguri. Macar de s-ar molipsi si la etica profesionala sarmana. Acum dupa o zi de munca merg sa-mi prepar o cina potrivita caldurii de afara. Salutari si mult succes !

    • Draga Raluca, nu stiu cum esti tu, insa eu uneori dimineata ma trezesc foarte greu, foarte taziu, cu 30 minute inainte de ora cand trebuie sa plec de acasa spre servici. Este evident ca nu am timp sa iau micul dejun (care by the way, ar trebui sa fie masa cea mai importanta dintr-o zi…).
      Atunci, este ideal un astfel de mic dejun. Nu cred ca iti ia mai mult de 10 min la servici sa il mananci. Daca dupa parerea ta, a manca 10 min dimineata la servici ne ia din productivitate, probabil ca esti de parere ca daca lesinam de foame suntem cu mult mai productivi…
      Dar fiecare are dreptul la o opinie, evident! Mult succes si mult timp liber dimineata!

    • Edith, ai perfecta dreptate in ce spui. Si mie imi este greu sa ma trezesc dimineata si asta este o solutie la indemana si sanatoasa. Decat sa te “infigi” intr-un covrig sau in pateuri de la Fornetti :))
      Si una peste alta, pe mine nu ma intereseaza de unde iei tu retetele, atata vreme cat le prezinti si le explici atat de minunat. Pentru mine esti o nesecata sursa de inspiratie si te rog, te rooog, ignora-i pe cei ca “doamnele” de mai sus. Invidia si frustrarea vorbeste.
      Te pup cu mare drag!

  7. This looks so yummy! I like it.

  8. încercați și cu iaurt făcut în casă, este suficient de bun pentru a nu mai fi nevoie nici de sare nici de miere. Pentru ideea de dulce eu pun 2-3 curmale tocate, pentru ”crocant” toc 2-3 migdale, pentru acrisor prefer o portocala tocata si cateva afine. Desi folosesc si alte fructe în combinație asta e preferata mea datorită portocalei mai ales care pare să îți satisfacă setea generată de fulgi. Si de mancat prefer sa mananc imediat combinatia sa fie mai apoasa, nu imi place sa o las sa stea deloc. Acuma…fiecare cum preferă …oricum e un mic dejun extraordinar de bun, satios si care poate fi variat pe termen lung cu diferite fructe. Unde mai pui ca mai si cad cateva kilograme odata cu el.

  9. De ce trebuie sa inghitim comentariile nocive? Ne.a stricat tot chi.ul
    Draga Edith noi (eu cu fetele mele) iti multumim ptr munca cu blogul. Am renuntat sa citesc o mie de bloguri si doar pe tine te urmarim si “te gatim” ptr ca sigur ies retetele.
    Deci… Felicitari sincere!!!!
    Fifi

    • Fifi, mereu zic ca nu mai public comentariile de genul asta. Cui nu-i convine sa ichida pagina, nu-i tine nimeni cu forta..
      Iti multumesc pentru cuvintele frumoase si ma bucur ca va plac retetele mele! Va pup pe toate 🙂

  10. Arata foarte apetisant, intr-adevar.
    Am auzit pareri pro si contra combinatiei fructe si iaurt. Pot primi un sfat bazat pe experienta?

    • Daniel, mie nu imi face rau combinatia. In legatura cu alte sfaturi.. nu ti le pot da pentru ca nu stiu amanunte medicale despre indicatiile acestei combinatii. Gasesti cu siguranta pe alte situri de specialitate pareri avizate 🙂

  11. Multumesc, Edith!
    Toate cele bune!

  12. De cand am descoperit reteta asta e micul nostru dejun preferat.Il fac in combinatie cu diferite fructe in functie de ce am prin casa(banane,stafide,merisoare,afine,etc).

  13. Iatan Maria says:

    E super reteta Dar se Mai poate prepara SI cu lapte doar ca trebuie fiert putin(5min) apoi lasati la racit,puneti miere scortisoara SI un fruct,EU am pus banana. E delicios

Raspunde

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*