melcipufosicuusturoi thumb3 1 - MELCI PUFOSI CU USTUROI

Daca in ultima vreme am inceput sa coc paine, dupa cum v-am spus,

era musai sa mai incerc si alte aluaturi.

Melcii de fata sunt incredibili de buni, sa va mai spun cum miroase in bucatarie cand ii coaceti??

Neaparat sa nu ii faceti cand va este foame!! :))

Ne trebuie:

700 g faina

450 ml apa calduta

14 g drojdie uscata

2 lgt sare

100 g unt

4 catei de usturoi

1/2 lg de patrunjel

1 ou pt uns

Cum se fac:

Cernem faina intr-un bol incapator, adaugam sarea, drojdia si apa si framintam pana la omogenizarea completa

Ungem un alt bol cu putin ulei si punem in el aluatul.

Acoperim si lasam sa creasca la loc caldut pt cca o ora (pana isi dubleaza volumul).

Untitled1 thumb7 1 - MELCI PUFOSI CU USTUROI

Intre timp, amestecam untul aflat la temperatura camerei cu usturoiul pisat si patrunjelul tocat marunt. Lasam deoparte.

Dupa ce aluatul a crescut, il impartim in 10 bucati (eu le-am cantarit, sa fie egale, insa nu este obligatoriu..).

Intindem fiecare bucata ca in imagini, ungem cu amestecul de unt si usturoi, apoi formam un sul.

Untitled2 thumb5 1 - MELCI PUFOSI CU USTUROI

In reteta originala se cresta aluatul, doar in straturile superficiale, cu un cutter bine ascutit, ca in poze.

Eu am facut doar partial asa, unele painici le-am lasat necrestate si acelea mi-au placut mai mult ca aspect.

Apoi rulam sub forma de melc sulul (cei crestati, trebuie sa aiba crestatura in sus).

Untitled3 thumb3 2 - MELCI PUFOSI CU USTUROI

Ungem melcii obtinuti cu ou batut si coacem la cuptorul incins la 180 C pentru 25 de minute.

In ultima poza puteti vedea cum ies cei crestati. Vedeti care va plac mai mult.

Buni, buni, buuuni!

Enjoy!

melcipufosicuusturoi1 thumb3 1 - MELCI PUFOSI CU USTUROI

Reteta Shumalia