Daca in ultima vreme am inceput sa coc paine, dupa cum v-am spus,
era musai sa mai incerc si alte aluaturi.
Melcii de fata sunt incredibili de buni, sa va mai spun cum miroase in bucatarie cand ii coaceti??
Neaparat sa nu ii faceti cand va este foame!! :))
Ne trebuie:
700 g faina
450 ml apa calduta
14 g drojdie uscata
2 lgt sare
100 g unt
4 catei de usturoi
1/2 lg de patrunjel
1 ou pt uns
Cum se fac:
Cernem faina intr-un bol incapator, adaugam sarea, drojdia si apa si framintam pana la omogenizarea completa
Ungem un alt bol cu putin ulei si punem in el aluatul.
Acoperim si lasam sa creasca la loc caldut pt cca o ora (pana isi dubleaza volumul).
Intre timp, amestecam untul aflat la temperatura camerei cu usturoiul pisat si patrunjelul tocat marunt. Lasam deoparte.
Dupa ce aluatul a crescut, il impartim in 10 bucati (eu le-am cantarit, sa fie egale, insa nu este obligatoriu..).
Intindem fiecare bucata ca in imagini, ungem cu amestecul de unt si usturoi, apoi formam un sul.
In reteta originala se cresta aluatul, doar in straturile superficiale, cu un cutter bine ascutit, ca in poze.
Eu am facut doar partial asa, unele painici le-am lasat necrestate si acelea mi-au placut mai mult ca aspect.
Apoi rulam sub forma de melc sulul (cei crestati, trebuie sa aiba crestatura in sus).
Ungem melcii obtinuti cu ou batut si coacem la cuptorul incins la 180 C pentru 25 de minute.
In ultima poza puteti vedea cum ies cei crestati. Vedeti care va plac mai mult.
Buni, buni, buuuni!
Enjoy!
Reteta Shumalia
asta va fi my comfort food pt simbata…sau duminica? who cares?!
deci…reteta furata :)))
mersi frumos!
Cat de bine pot arata! Iar mi-ai dat de lucru in weekend.
mia,miam,vreau si eu unul :))
Vai ce buni trebuie sa fie,dupa reteta expusa dar si cum arata!
Fiind prima ma si servesc cu voia ta!:))
Merita sa incerc !
Arata foarte bine. Mie imi plac mai mult cei crestati. O sa ii fac si eu. Multumim pentru reteta!
Foarte bune cred ca sunt! Pupici
Like! As vrea si eu unul, imi plac mult.
Da, extrem de bune.Le fac si eu de cativa ani dupa aceeasi reteta a lui Florance;)
http://deliciibyfflorance.blogspot.com/2009/01/painici-cu-usturoi-si-ierburi-de.html
Numai bunatati sa ne faci in continuare !
Alice, Daniel, Alma, madi, sper sa va placa 🙂
Ana, Mariana, Cristina, va rog sa va serviti 😉
Draga anonim, asa cum spune si Florance la ea pe blog, reteta este luata de pe un forum culinar si a fost postata de shumalia acolo, asa cum am spus si la sfarsitul retetei 🙂
Te astept si pe viitor!
Draga Edith! De cind am cumparat Carticica de la tine, de fapt cu mai mult timp inainte, fac ruladele sarate de cite ori am ceva timp liber.Si nu numai ruladele! Asa ca voi face si reteta asta cu toata increderea si va deveni clar favorita !Multumesc, Adriana
Stiu exact cum miroase in bucatarie, pentru ca si eu am facut, doar ca inca nu i-am postat:)Sunt deliciosi!!!!
foarte bune sunt si eu le fac,dar in aluat folosesc lapte si putin ulei,in rest la fel.Grozave sunt !
Adriana, ma bucur mult ca iti plac ruladele mele sarate 🙂
Sper sa iti placa si melcii astia 🙂
Te mai astept!
Maria, Pansy, asa-i ca-s taaare buni? 🙂
ufff…am facut “greseala” de a gati acesti melci pufosi…si acum nimeni din familie nu mai vrea sa manance paine obisnuita , de cea din comert nici sa nu mai auda…deci mi-ati dat de treaba dar va multumesc pt reteta…sunt fffff buni
Eugenia, ma bucur ca i-ai incercat si ti-au placut.
dau dependenta, nu? :)))
Spor la framantat! 🙂
I-am facut aseara! Dar aveam si cateva feliute de salam uitate prin frigider asa ca le-am maruntit si le-am aruncat in untul cu usturoi. Si am pus mai mult usturoi pentru ca: 1. usturoiul este excelent pentru sanatate, 2. pisicile mele accepta sa le sarut chiar daca am mancat usturoi si 3. sunt moarta dupa usturoi. Am uitat sa le dau cu ou si au iesit ca acele panini din supermarket … nu m-a suparat deloc. Dar ce sa va spun … sunt absolut divine! Nici nu mi-a mai trebuit altceva. Multumesc mult, Edith 🙂
Tiana, ma bucur mult ca le-ai incercat si ti-au placut 🙂
Cred ca au fost o nebunie si cu putina carnita 😉
Sa-ti fie de bine! 🙂
Arata minunat,dar, sincera sa fiu ,mie imi plac mai mult cei crestati.Ii pregatesc si eu.Si cum bine spunea cineva cred ca renuntam la painea din comert.
Mikaela, oricum i-am face, tot buni buni sunt 🙂
Asa e, nimic nu se compara cu painea facuta in casa, eu o iubesc si sufar enorm ca acum ca sunt la dieta nu mai pot manca..
Edith, cati melcisori ies din 700 gr faina? din 350 imi ies prea putini?
a, sorry. greseala mea. ai zis, impartim in 10 bucati:))
dap, 10 🙂
Cate ai facut pana la urma?
Tare bunuti acesti melcisori, i-am incercar si eu cu jumatete din ingrediente :).Au fost asa buni incat i-am mancat simpli.
Ma bucur ca ti-au placut 🙂 Si noi tot simpli i-am mancat 😉
Buna. Crezi ca as putea adapta aceasta reteta dietei Dukan croaziere? Arata tare bine si as vrea sa incerc… Ce parere ai?
Multumesc,
Elena.
Elena, probabil pot fi facuti cu gluten de grau, nu stiu, nu am incercat. Am vazut ca unele persoane sustin ca este permis glutenul in dieta dukan. Eu nu sunt de acord. Nu as recomanda consumarea glutenului, insa e alegerea fiecaruia…
Au iesit buni, dar am pus cuptorul din greseala la aproape 200 grade si n-au iesit chiar asa de pufosi (bine ca n-am facut decat jumatate din cantitate). Data viitoare, atentie la cuptor!
doamne innebunesc!!! cred ca voi deveni gospodina cu site-ul tau!! va innebuni si sotul meu daca ii pregatesc asa ceva!! dar sigur maine incerc, si iarasi te intreb 100grame de unt cat ar insemna in linguri de ulei? noi vinerea si miercurea-post si cum numai el e fan usturoi se pliaza perfect….crezi ca ar iesi si cu ulei sau margarina vegetala?pupici, si daca ai carte cu retetele tale pe acest blog as dori sa o cumpar!
Oh, nu stiu sa-ti spun cati ml de ulei inseamna 100 g unt din pacate.. Asteapta pana sambata si fa-le, ca e pacat… Gustul de unt le da o aroma mult mai faina.
Eu nu folosesc margarina, dar daca voi consumati, poti folosi 100 g margarina.
De post, poti incerca astea, la fel de buuune 🙂 https://www.edithskitchen.ro/scallion-pancakes-china/