shopify site analytics
MAZARE CU BACON SI SALATA VERDE - Edith's Kitchen
Print Friendly

mazare cu bacon si salata

Sau “mazare a la française” cum i se mai spune.

E o varianta putin diferita fata de mancarea de mazare pe care o facem noi in mod traditional.

Desi nu este foarte aspectuoasa, mi-a placut mult.

Ne trebuie:

400 g mazare (congelata am folosit eu)

cca 300 g bacon

2 cepe medii

supa de pui/legume

6-7 foi de salata verde

sare, piper

(pt cca 3 portii)

Cum se face:

Taiem baconul fasii subtiri si il calim putin (fara alta grasime). Scoatem baconul din tigaie/cratita si calim in grasimea lasata de bacon ceapa tocata

nu foarte marunt (daca aveti cepe mici, le taiati in 4 si le puneti asa).

IMG_7266_1

Cand ceapa este putin translucida, adaugam baconul peste ea, adaugam mazarea (asa congelata) si punem cca 1 cana de supa de pui/legume fierbinte

(sau apa fierbinte si concentrat de legume – gasiti in plafaruri si in magazinele cu produse bio concentrate de legume fara monogulutamat ca knorr-ul si altele..).

Punem sare, piper.

IMG_7275_1

Lasam sa fiarba acoperit pana mazarea este fiarta. In ultimele 5 minute adaugam salata taiata fasii de un deget.

Are aroma de afumat de la bacon, iar gustul discret de salata e tare bun.

Enjoy!

mazare cu bacon si salata 1

Publicat in categoria BUCATARIE INTERNATIONALA
Aboneaza-te la newsletter

Primesti pe email cele mai noi retete!

 

8 Comentarii:

  1. tare frumoase sunt farfurioarele!!! da si mancarica pe masura!!!

  2. Suna bine bineee 🙂
    O sa o incerc si eu diseara, ca se face repejor.
    Merci pt toate retetele yummy pe care ni le arati!

  3. @Vanilla: merci, si mie imi place farfurioara 🙂

  4. Emilia, astept sa imi spui cum ti-a placut daca o incerci 🙂

  5. Very nice classic dish 🙂

  6. Edith, sunt o incepatoare in ale gatitului, nu am inteles exact la partea cu supa de pui/legume, daca nu concentrat, imi poti explica? Vreau sa o incerc maine! Pana una alta, esti foarte tare!!!

    • Mazarea se fierbe in supa de legume/pui ca sa aiba gust mai bun.
      Supa de legume, daca nu o ai ca atare, poti pune apa si concentrat de legume/pui sau pudra de legume cumparate de la plafaruri (eu evit pe cele din supermarketuri, gen delikat si cuburi). Poti folosi insa si apa simpla.

  7. Multumesc frumos! Abea astept sa o incerc, imi face cu ochiul de multa vreme!

Adauga comentariu