shopify site analytics
Maioneza de post
Print Friendly

Desi astazi sunt Floriile, deci este dezlegare la peste, suntem inca in post pentru o saptamana, asa ca

v-am adus o reteta de maioneza de post pe baza de aquafaba (apa de la conerva de naut).

Iese o minunatie batoasa pe care o putem aroma cu usturoi bineinteles.

Eu am folosit-o la fasole verde cu maioneza si usturoi, ca nu mai mancasem de mult.

Puteti face cu ea salata de boeuf (de post, fara boeuf 😛 ), ciuperci cu maioneza sau orice mai vreti voi.

Ne trebuie:

3 linguri aquafaba (apa de la conserva de naut Sun Food)

1 lingura otet de mere

1 lingurita mustar

1/3 lingurita de sare

1/3 lingurita turmeric

200 ml ulei

usturoi pisat (optional)

Eu am ales o  conserva naut de la Sun Food, conserve 100% sanatoase, fara adaosuri sau conservanti.

Cum se face:

Punem in vasul blenderului de mana aquafaba, otetul de mere, mustarul, sarea si turmericul

(pentru culoare – daca nu aveti, puteti renunta la el, maioneza va iesi alba).

Punem in functiune blenderul pentru a omogeniza ingredientele de mai sus.

Apoi cu el in functiune, incepem sa turnam treptat uleiu, in firicel subtire.

Nu puneti mult odata, la fel ca si maioneza clasica, se poate taia.

Din cand in cand facem miscari ascendente si descendente cu blederul in vas pentru

a ne asigura ca uleiul nu ramane deasupra si se omogenizeaza bine.

Asta-i tot, in cca 3minute avem maioneza de post (partea cea mai grea este ca va doare degetul, daca aveti,

ca si mine blender cu buton care trebuie tinut apasat ca sa functioneze – niciodata nu am inteles de ce nu fac un buton comutator, inchis-deschis.)

Daca vi se pare ca nu este suficient de acra, adaugati la sfarsit o lingura de zeama de lamaie.

Puteti adauga la maioneza, la sfarsit, usturoi pisat daca urmeaza sa o consumati cu carne sau alte combinatii.

Enjoy!

 

Publicat in categoria PROMO-POST, RETETE DE POST
Aboneaza-te la newsletter

Primesti pe email cele mai noi retete!

 

4 Comentarii:

  1. interesanta reteta 😉

    eu o stiam asa: cartof fiert pisat + mustar, la care adaugi treptat uleiul.

    si, la maioneza cu galbenus de ou, daca se pune un cartof mic fiert si pisat, multa lume zice ca nu se taie maioneza. sa fie asa, nu stiu. Insa eu mereu am folosit ulei de calitate si daca e posibil ulei presat la rece

    • Da, sunt msai multe variante de post, si cu pufuleti am auzit…
      Asta mi se pare mai la indemana pt ca e rapida ca nu mai fierbi cartofi, cureti. 🙂
      Da, cu ulei presat la rece este ideal sa o faci.

  2. Draga Edith , toti avem un blender ca si al tau ( toti cei care avem blender ) . Este conceput in acel fel pentru siguranta noastra … ca orice masinarie cu lame foarte ascutite si foarte periculoase … se opreste daca nu mai apesi … eu cred ca este un lucru foarte bun. Maioneza este intr-adevar foarte rapida si foarte originala. Cred si foarte buna , o voi incerca imediat ce voi deschide o conserva de naut. Numai bine si spor in ceea ce faci .

    • Da, nu stiu, avand in vedere ca inl pornesc numai cand este in vas, mi-ar fi fost util un boton care sa ramana apasat. Pentru maioneza asta, am facut scurta la degete 😀
      Te astept sa-mi spui cand o incerci. 🙂

Adauga comentariu