shopify site analytics
Inimi cu crema si piersici - Edith's Kitchen
Print Friendly

inimi-cu-crema-si-piersici

Un desert in ton cu luna februarie, pe care il puteti face repede si pentru care nu va trebuie cine stie ce abilitati in bucatarie.

Va puteti surprinde in felul asta jumatatea cu siguranta, fie ea feminina, fie masculina πŸ™‚

Ne trebuie:
un aluat foietaj 400 g
200 g crema de branza
2 linguri zahar pudra
vanilie
2 jumatati de piersici din compot Sun Food
Pentru deasupra:
1 lingurita unt topit
1 lingurita zahar tos
2 cuburi de ciocolata
– cantitati pentru cca 7 perechi de inimi –

Am folosit in retetaΒ compotul de piersici in sirop slab indulcit de la Sun Food pe care il iubesc.

Cum se fac:
Dezghetam aluatul de foietaj peste noapte la frigider sau la temperatura camerei.
Crema de branza, la temperatura camerei, o punem intr-un bol, punem zaharul pudra si vanilia

peste ea si omogenizam bine cu o lingura. Punem crema obtinuta intr-un sac a poche cu un dui in forma de stea

si il dam la frigider pana ne ocupam de inimi.
Intindem usor aluatul de foaietaj (pentru a nu obtine niste inimi prea inalte la copt).
Decupam inimile cu o forma metalica de ccaΒ 10 cm daca aveti. Eu nu am avut, asa ca am improvizat.

Am desenat pe un carton o inima, am decupat-o si am pus-o peste aluat si l-am crestat cu varful cutitului pe langa carton πŸ™‚ .
Resturile de aluat ramase dupa decupare, le-am framantat putin si intins din nou pe o suprafata infainata si am decupat din nou inimi.
Punem inimile decupate pe hartie de copt in tava, le intepam cu furculita, le ungem cu unt topit si presaram zahar tos deasupra.

inimi-din-foietaj-in-tava

Coacem la cuptorul preincalzit la 200 C pentru 10 minute.Β Le lasam sa se raceasca complet cca o ora.
Grupam doua cate doua si pe una din inimi, pe interior punem din loc in loc rozete din crema de branza

si printre ele cubulete de piersici. Acoperim cu cealalta inima.

ornare-inimioare-cu-crema
Ornam cu ciocolata topita si savuram cu pofta.

inimi-cu-crema-si-piersici-1

Enjoy!

inimi-cu-crema-si-piersici-2

Dupa o idee de

Publicat in categoria DESERTURI, PROMO-POST
Aboneaza-te la newsletter

Primesti pe email cele mai noi retete!

 

11 Comentarii:

  1. Ce-mi plac! Sigur le fac maine <3
    Iar ale tale arata intr-un mare fel!

  2. iti urmaresc blog-ul cu interes si mullte dintre retetele tale le-am si pus in practica, insa consider ca ar frumos si necesar sa mentionezi si sursa de inspiratie(facebook-ul), cum ai facut la foietajul cu ciocolata.

    • Frumos si necesar ar fi sa te uiti mai atent, asa ai obseeva ca este mentionat la sfarsitul retetei.
      Si daca te uiti bine la multe din retetele mele sunt specificate sursele la sfarsit (lucru pe care nu il pot spune despre multe bloguri culinare de la noi..)
      Numai bine!

  3. Edith, eu stau si ma minunez cum stau doamnele astea (ca sa nu le spun altfel) si monitorizeaza ele tot si vin si trag de maneca sa nu cumva.. Incredibil!! Cata rabdare poti sa ai! Eu nu as avea… πŸ™‚
    Ah, da, sa nu uit, imi plac inimioarele tale (inspirate sau nu din alta parte!) πŸ˜›

    • Lili, am rabdare, ca na, trebuie sa-i intelegi pe toti… Corect este intr-adevar sa scrii sursa, insa culmea, eu chiar o scrisesem (ca de multe alte ori de altfel!).
      Dar, e usor sa vii sa dai cu paru’
      Ma bucur ca-ti plac inimioarele πŸ˜‰

  4. Stii, culmea, chiar acum am vazut pe un blog (nu spui care πŸ˜‰ ) bomboane din oreo trase in ciocolata.
    Bombpane pe care le vazusem pe facebook acum ceva veme intr-un filmulet. cum probabil le-a vazut si “autoarea”. Ghici ce, nici urma de mentionare a sursei :))) Acolo nu se duc doamnele grijulii sa traga de maneca? Vin la tine care ai scris sursa, culmea!
    Ce sa mai vorbim.. πŸ™‚

  5. Edith, iti urmaresc blogul de cativa ani buni (nici nu mai stiu de cati…). Am incercat si repetat iar si iar multe dintre retetele tale. Trebuie sa recunosc ca nu iti scriu prea des sa-ti multumesc, de fapt, mult prea rar fata de cat ar trebui. πŸ™‚
    Insa acum m-am simtit datoare sa intervin. Pe langa blogul tau, mai citesc in mod regulat alte 3-4 bloguri culinare si este drept ca la tine am vazut de cele mai multe ori specificata o sursa de inspiratie a retetei. La celelalte de fapt, nu cred sa fi vazut vreodata. Asa ca, atunci cand vad comentarii de genul celui de mai sus, nu am cum sa nu iau foc! Persoane ca Md (care nici nu-si dau numele intreg) si vin si arunca cu noroi cand nu e cazul imi provoaca… nu mai spun ce-mi provoaca, ca am prea mult respect pentru pagina ta.
    Tu tine-o tot asa si nu baga in seama persoanele rautacioase fara motiv, cel mai probabil invidioase si frustrate. πŸ™‚

    • Maria, stiu ce zici, vad si eu, citesc si eu… πŸ™‚
      Incerc sa nu ma afecteze genul asta de persoane si iti multumesc pentru aprecieri si sfaturi.
      Te mai astept!

Adauga comentariu