humus cu avocado 1 - Hummus cu avocado

Pentru ca este post, nu puteam sa va las chiar asa fara nicio reteta de post noua.

Desi aveti pe blog o multime de retete de post, fie dulci, fie sarate, pentru micul dejun, pranz sau cina.

Nu sunt un mare fan humus, insa consum naut cu regularitate pentru ca este sanatos si satios.

Astazi am facut o combinatie cu avocado pentru a obtine un humus mai fresh: humus cu avocado.

Poate fi servit ca atare, pe paine prajita, cu lipie, nachos sau naut prajit ca in cazul meu.

Poate face parte cu succes din meniul de la masa de Pasti.

Ne trebuie:

1 bucata avocado copt

1 conserva de naut Sun Food

2 catei de usturoi

5-6 linguri ulei

2 linguri de tahini

sare, piper

fulgi chilli (optional)

Pentru servit: naut crocant

– cantitati pentru cca 2 portii –

Am folosit si de aceasta data nautul de la Sun Food care este de o calitate foarte buna si pe care il am mereu la indemana.

Va recomand cu drag Sun Food 100% conserve sanatoase.

Cum se face:

Pentru inceput, mentionez ca eu am folosit un avocado si 1/2 (aveam unul inceput cu o zi inainte)

si nu am folosit tahini penru ca nu imi place.

 Scurgem nautul de apa si il clatim intr-o sita. Il lasam sa se scurga bine. Curatam avocado.

Punem in robotul de bucatarie: nautul bine scurs, avocado taiat bucati, usturoiul pisat, sare, piper si pasta

tahini (daca folositi). Il punem in functiune pana obtinem o pasta fina si omogena.

Puntru asta puteti folosi si blenderul de mana si vasul inalt al acestuia.

Punem putin ulei deasupra si fulgi de chilii.

Eu l-am servit cu naut crocant. Pe care il punem la cuptor inainte de a pregati humusul.

Cand va fi gata humusul, va fi gata si nautul 🙂

Enjoy!

humus cu avocado - Hummus cu avocado

Sa aveti sarbatori linistite alaturi de cei dragi!