shopify site analytics
Guacamole mexican - Edith's Kitchen
Print Friendly

guacamole-mexican-1

E cald, e vara, suntem in concediu (sau vrem concediu, dupa caz) iar cheful de gatit ne lipseste cu desavarsire.

Ce facem in cazul asta? Pai, recurgem la mancaruri rapide si salate. Gasiti pe blog o intreaga colectie de retete de salata.

Astazi avem un guacamole putin mai altfel, un guacamole care se consuma in Mexic.

Reteta pentru guacamole clasic, o gasiti si pe ea pe blog.

Ne trebuie:

2 buc avocado bine copt

3-4 linguri de porumb din conserva

2-3 linguri branza feta sfaramata (eu am folosit telemea de oaie)

1/2 ceapa rosie mica

2 linguri suc lime/lamaie

1/3 ardei iute

4 fasii bacon (optional)

sare, piper

– cantitati pentru 2 portii –

Am folosit porumb la conserva de la Sunt Food 100% conserve sanatoase.

porumb_SunFood

Cum se face:

Pasam pulpa de avocado cu furcuilta intr-un bol incapator, punem zeama de laime/lamaie peste el pentru a nu se oxida.

Punem peste el ceapa tocata marunt, boabele de porumb, branza feta sfaramata si bucati de bacon pe

care l-am prajit in prealabil intr-o tigaie antiaderenta si le-am lasat sa se scurga pe prosoape de hartie.

Desigur, pentru o varianta mai light&healthy renuntam la bacon si putem adauga rosii taiate cuburi.

Potrivim de sare si piper. Sare adaugati la sfarsit dupa ce gustati.

In functie de cat de sarata este branza folosita va trebui sau nu sa adaugati sare.

Servim cu tortilla chips sau cu lipie sau paine prajita. Va fi la fel de bun.

Merita incercat. Noua ne-a placut mult.

Enjoy!

guacamole-mexican

Nota: Cum recunoastem un avocado copt?

Pentru ca mai multi dintre voi mi-ati spus ca nu ati consumat avocado pentru ca nu stiti cum sa il recunoasteti daca este copt, va  spun cateva tips-uri.

* nu cumparati avocado care in magazin are deja pete mari negre.

* in magazine, avocado de obicei este necopt, deci nu va speriati ca este tare.

* puneti la copt avocado de preferat in punga de hartie si in apropierea bananelor. Avocado si  bananele emana un gaz cu care se ajuta reciproc la coacere.

* avocado este bun de consumat, cand la apasarea cu degetul este uuusor moale – de obicei la mine dureaza 2-3 zile.

Dupa primele 1-2 bucati de avocado consumate va veti da seama usor cand este copt sau nu 🙂

Thanks Kevin for the recipe! 🙂

Aboneaza-te la newsletter

Primesti pe email cele mai noi retete!

 

Raspunde

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*