shopify site analytics
Grisine Dukan - Edith's Kitchen
Print Friendly

grisine dukan_thumb[3]

Din nou avem ceva de rontait. Nu stiu pe voi, insa pe mine ma incanta mai mult

chestiile de rontait decat o farfurie de tocanita sau ciorba :))

Grisinele de astazi sunt printre cele mai bune preparate Dukan pe care le-am incercat in

ultima vreme. Pot fi consumate atat in atac cat si in croaziera, cu respectarea cantitatii admise

de tarate/zi.

Ne trebuie:

3 lg tarate de ovaz macinate

3 lg tarate de ovaz nemacinate

3 lg tarate de grau

1 lg tarate psyllium

1 lgt seminte de in macinate

1 lg seminte de chia (optional)

2 lg ulei de masline

2 lgt drojdie granule

4 oua de prepelita

1 lg cu varf branza de vaci degresata

un varf lgt sare

1 lgt xylitol

apa calda cca 60-70 ml

Pentru deasupra:

1 ou prepelita

chimen, mac, susan

sare de hymalaia sau de mare

– cantitati pt 16 bucati x 20 g x 14 cm –

Cum se fac:

Foaarte simplu, se amesteca toate ingredientele, se omogenizeaza bine amestecul,

acoperim vasul si il lasam cca 30-40 minute sa se odihneasca.

Luam bucati din aluat si le rulam cu mana pe o hartie de copt. Daca aluatul este prea lipicios, folositi

manusi de unica folosinta pentru operatiune. Pentru a obtine grisine egale, eu am cantarit cantitatea

pentru fiecare grisina la 20 g, astfel obtinand 16 grisine de 14 cm lungime.

Asta este partea cea mai migaloasa, insa cu putina rabdare le vom termina pe toate.

Punem grisinele in tava de la aragaz, pe hartie de copt, le ungem cu o pensula cu oul de prepelita batut,

si presaram deasupra putina sare si la alegere chimen, susan sau mac.

grisine in tava

Coacem la cuptorul preincalzit la 190C pentru 25-30 de minute, pana se rumenesc frumos si devin mai tari.

Ele se vor mai intari si dupa ce se racesc, daca le lasam cateva ore neacoperite.

Se pastreaza timp de cateva zile.

Buuune de tot!

Enjoy! 🙂

grisine dukan 1

PS: Semintele de susan si mac nu sunt permise in dieta dukan, insa la 4-5 grisine mancate pe zi.. cantitata este ff mica.

Le puteti face doar cu chimen si cu seminte de in, daca nu vreti sa mancati alimente interzise 🙂

Uleiul de masline este permis, conform ultimelor adaugri facute dietei de catre Dr Dukan,

in cantitate de 1 lg/zi.

Aboneaza-te la newsletter

Primesti pe email cele mai noi retete!

 

43 Comentarii:

  1. Anonymous says:

    Grisine Dukan????? Esti incredibila! Abia astepe sa le incerc 🙂

  2. Superbe! 🙂

  3. Anonymous says:

    uleiul de masline este permis intradevar, dar incepand din croaziera! si multe alte elemente din aceasta reteta. mare atentie cand precizati perioada de atac, ca perioada permisiva pentru acest preparat!

    • Nu stiam ca uleiul de masline nu este permis in atac. O sa mai citesc pe net.. La care alte multe ingrediente va referiti cans spuneti ca nu sunt permise in atac? Taratele de grau si de psyllium?

  4. ce biiine arata! o sa le incerc diseara. Nici eu nu stiam ca uleiul nu este permis in atac.

    • Anonymous says:

      Gata, am revenit. Verdict: BESTIALE! :)) Iti multumesc mult. Vreau sa-ti spun ca m-am batut cu iubitul meu pe ele. Ceea ce ma bucura, abia nu mai mananca prostii sa imi faca pofta :)))
      Adina

  5. Cand spui ‘1 lingura/ x linguri’ la ce gramaj faci referire? In rest, retetele tale sunt delicioase, fie ele si de regim 🙂

    • Nu am cantarit niciodata lingurile. In dieta dukan masurarea ingredientelor in lg mi se pare foarte comoda, rapida si la indemana pt cei care nu au cantar. De obicei pun lingurile cu varf.
      Ma bucur ca iti plac retetelel mele. 🙂

  6. esti minunata,ne dai sperante cu rete minunate :se poate!!

  7. cate oua normale pot sa folosesc in locul celor de prepelita?

  8. Anonymous says:

    Superbe! Neaparat le voi incerca.

  9. buna
    zi-mi te rog cate lg tarate ovaz ne trebuie?3 sau 6?scrii ca se folosesc lg tarate ovaz macinate si 3 ovaz..deci 6lg,nu?ms

  10. Minunate! Jos palaria prezentarea. Cred ca sunt bestiale…cand ti-e foame si esti la dieta. Dupa piost am sa le fac si eu.
    O luna minunata.

  11. Oare ies si fara psyllium? 😀

    • Sigur, le poti elimina, dar tb sa pui in loc tarate de grau sau de ovaz, ca sa pastrezi consistenta aluatului. Taratele de psyllium absorb lichidul si ajuta la compactarea unui aluat.

  12. Fara semintele de in nu merge? 🙂

  13. Am sa le incerc si eu si sper sa-mi iasa.Am mancat de curand in Grecia la micul dejun ceva asemanator si m-am indragostit de ele.Am mai incercat alte retete de gogosele si gaufre de pe Retete Dukan si nu mi-au iesit !!!

    • Roxi, de la mine ai incercat retele Dukan care nu ti-au iesit? Eu nu am reteta de gaufre…
      Daca respecti intocmai cantiatile si modul de preparare al retetelor de pe blogul meu, nu au cum sa nu-ti iasa..

  14. Daca nu am drojdie proaspata si am din aceea la plic,cat pun?
    Mersi 🙂

    • In reteta am folosit drojdie granule. Pe cealalta o masor in grame de obicei, nu in lingurite 🙂 Deci 2 lingurite.

      • A, ok…nu am fost atenta :D.
        Ai idee,daca pun drojdie inactiva ar avea un gust mai bun? Ar trebui sa maresc cantitatea de oua? 🙂

        • Drojdia inactiva nu inlocuieste drojdia de bere, deci ar tb sa le pui pe ambele. 🙂 O poti pune pt gust, insa mie mi s-au parut perfercte asa. Incearca-le intai simple si apoi poti adauga si drojdie inactiva daca vrei 😉
          Nu este nevoie sa maresti cantitatea de oua, pt ca probabil vei pune 2-3 lingurite de drojdie inactiva, nu? Poti pune 1-2 lg de apa in plus daca ti se pare prea uscata compozitia si nu se lipeste in sul.

          • A, nu ma gandeam sa inlocuiesc drojdia de bere cu cea inactiva :).
            Multumesc pt sfaturi, le-am facut simple, sunt delicioase…insa nu mi-au iesit 16 cum ti-au iesit tie, ci vreo 12-14 :))), desi am respectat cantitatile, am si cantarit sa aiba 20 gr o grisina..
            O sa incerc si cu drojdie inactiva, sunt curioasa daca le da gustul acela de branza 🙂

          • Ma bucur ca ti-au placut. Poate am pus eu lingurile mai cu varf 🙂 Eu cam asa le pun..
            Sa ne spui si noua cum ies cu drojdie inactiva 🙂

  15. Am pus drojdie inactiva, si parca schimba un pic gustul grisinelor..dar tot mi se pare un pic amare grisinele, ori de la drojdie, ori de la tarate.. Pot sa inlocuiesc drojdia cu praf de copt? Cat ar trebui sa pun?
    Mersi 🙂

    • Ely, stiu ca fetele care tineau dukan se vaitau la un moment dat de unele tarate ca sunt amare. Solaris sau Sano Vita. Nu mai retin care din ele. Cauta pe net si vezi, cu siguranta de la ele sunt amare. Nu au de ce sa iasa amare altfel..
      Nu am incercat cu praf de copt. Schimba taratele, sigur rezolvi 😉

  16. Edith, sper sa nu te stresez cu atatea comentarii 🙂
    Am facut aseara grisinele…numai ca, nu stiu ce am facut prost sau bine (am respectat totul întocmai), dar nu mi au iesit grisine, ci efectiv ceva cu gust exact ca al painicii negre, cu semințe. Nu am fost deloc dezamăgită, pentru ca au iesit niste super painici si neavând voie la asa ceva, iti dai seama ce-a crescut inima-n mine :))
    Data viitoare, o sa le modelez ca pe niste chiflute.

    • Alex, nu ma stresezi :)))
      Cum nu au iesit grisine? ai respectat cantitatile? A iest o compozitie pe care ai modelat-o bastonase?
      Daca da, nu stiu ce s-a intamplat de ti-au ieist painici. Nu asa trebuiau sa iasa.

  17. Am respectat întocmai si le-am modelat bastonase. Oricum, nu mi-a displăcut rezultatul, ba din contra :))
    S-au si aplatizat in cuptor, de arătau că niste mini franzelute.

    • Atunci este foaarte ciudat. Nu imi explic cum un aluat tare care se poate face bastonase s-a intins. Ramane un mister… E bine totusi ca ti-au placut asa.
      Grisinele mele au fost bune si crocante, nu le-as da pe nicio paine 😛

  18. Daria Claws says:

    Buna, as vrea s aincerc reteta pt ca arata fenomenal dar nu inteleg , in totl pui 6 linguri tarate de ovaz? (3 linguri macinate si 3 nemacinate?

    • Daria, da, 3 lg tarate de ovaz macinate + 3 lg tarate de ovaz nemacinate. Am precizat acum la ingrediete, sa fie mai clar 🙂
      te astept cu impresii!

  19. corinabanuta says:

    o sa incerc si eu, singurul inconvenient care mi se pare este cantitatea de tarate de ovaz, ar fi maxim de mancat 5 grisione pe zi in croaziera, sau in doua zile daca nu consumi si alte tolerate si nici alte tarate in ziua respectiva

  20. Nicoleta says:

    Draga mea, am început de curând dieta dukan si am tot căutat diverse mâncăruri, aperitive si deserturi. Din tot ce am văzut pana acum, Rețetele tale sunt delicioase. Multumesc ca le împărtășești cu toți. Toate cele bune. Cu drag, Nicoleta

    • Nicoleta, ma bucur tare ca iti sunt de folos retetele mele.
      Spor la slabit si te mai astept sa te inspiri 🙂

Raspunde

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*