shopify site analytics
GARLIC FINGERS - Edith's Kitchen

GARLIC FINGERS

Print Friendly

O alta varianta a delicioasei Garlic cheese bread, gasita pe blogul Marcelei.
Trebuiesc neaprat incercate, ambele sunt la fel de buuune!
Ne trebuie:
blat de pizza (cumparat am folosit eu)
300g mozzarella
100g parmezan
5-6 catei usturoi
50-60 g unt
– Cantitati pentru 2 buc. blaturi de pizza-
Cum se fac:
Incalzim cuptorul, punem blatul intr-o tava de pizza.
Amestecam bine untul cu usturoiul zdrobit si ungem blatul cu muulta crema de unt si usturoi.
Acoperim cu felii de mozzarella
si presaram parmezan deasupra.
Β CoacemΒ la cuptorul preincalizt la 180 C timp de 5-10 min.
Se servesc fierbinti dar mie imi plac si reci.
Publicat in categoria APERITIVE, BUCATARIE INTERNATIONALA, MIC DEJUN
Aboneaza-te la newsletter

Primesti pe email cele mai noi retete!

 

24 Comentarii:

  1. Ce inventiva esti!am sa fac si eu!miine fac pituta rapida si cozonacul rapid(cu ciocolata in el)stii tu!!nu putem fara ele!

  2. Edith am mai incercat azi sa-ti dau un comentariu si nu mi se incarca fereastra πŸ™ Arata super bine “degetele”! Cred ca sunt mortale…

  3. Mariana, ma inspir si eu, nu sunt chiar asa inventiva.. πŸ˜›

  4. Ina, imi pare rau, cred ca a fost ceva de la blogger ca mai au probleme.
    Sa stii ca sunt taaare bune degetelele. Nu te mai saturi.

  5. O sa le incerc si eu in curand caci imi place mult usturoiul in mancare! πŸ™‚

  6. @Pofticioasa Sefa: Atunci or sa-ti placa si astea πŸ˜›

  7. No,amu is curios daca iesi vreodata din bucatarie!!!
    Am primit linkul de la cumnata mea si postez acelasi text:Nu stiu daca sa-ti multumesc sau …..!

  8. Adevarul este ca am acolo un pat si tot ce-mi trebuie, deci nu prea ies. Insa se mai indura din cand in cand prietenul meu si-mi mai descuie usa… :))
    Nu-mi multumi, sper doar sa iti placa ce incerci. πŸ™‚

  9. Arata tare bine,si ie gustoasa tare.Am prestat-o in alt mod..dupa ce sa copt coca,am taiat-o feli groase,si calde le-am uns cu un amestec de unt topit,parmesan chesse,sare si usturoi zdrobit.O sa incerc si varianta asta,o vazusem la marcela pe blog.Mersi Edith.

  10. Foarte tare ideea!Si sigur sunt f. bune, cum dealtfel sunt toate retetele tale.

  11. Draga mea Edith, te asteapta o leapsa la mine pe blog! Te invit sa o ridici si sa raspunzi πŸ™‚ Te pup!

  12. Merci, Paradis. Cred ca si varianta ta e super, mai ales ca are aluat de casa. Eu inca nu ma incumet la aluaturi.. πŸ™

    @Gargarita: merci frumos. Sa stii ca sunt ff bune, incearca-le πŸ™‚

    @Iulia: ma duc sa vad, Iulia si cum am timp raspund. Pup!

  13. cred ca esti grozava, iar blogul tau arata f. f. bine.De maine ma apuc de gatit, ca in seara asta e prea tarziu…

  14. Ma bucur ca le-ai incercat. Eu le-am facut prima data cu usturoi si si-a schimbat culoarea( usturoiul zdrobit s-a albastrit si nici nu i-a prea priit stomacului); apoi am incercat cu praf de usturoi si a fost mult mai bine, usturoiul s-a distribuit pe toata suprafata si nici nu a mai picat asa de greu la stomac. Intotdeauna are succes la copii si musafiri de orice varsta. Arata minunat si ma bucur inca o data ca ti-au placut.Te pup si spor la bucatarit in continuare.

  15. Draga anonima, iti multumesc pt cuvintele frumoase. Ma bucur ca iti place blogul, sper sa-ti placa si retetele.
    Te astept cu impresii daca incerci ceva πŸ™‚

  16. Marcela, la mine nu s-a schimbat usturoiul la culoare. Eu prefer usturoiul proaspat, praful de usturoi mi se pare artificial.
    Intr-adevar e buna tare, asta si garlic cheese bread se numara printre favoiritele mele..
    Te pup!

  17. MII DE MULTUMIRI…..AM FACUT INVENTIA ASTA ASEARA
    VREAU SA SPUN CA ESTE MORTALA….VORBA CUIVA DE PE AICI…NU POTI SA TE OPRESTI DIN MANCAT
    EDITH DRAGA…VREAU SA-TI SPUN CA TE ADMIR….TANARA FRUMOASA SI DEVREME ACASA…MAI GREU GASESTI ASA CEVA

  18. Draga anonim, iti multumesc pt cuvintele frumoase si ma bucur ca ti-au placut “degetelele” cu usturoi. Te mai astept!

  19. In primul rand vreau sa te felicit pt blog Edith! E super din toate punctele de vedere. πŸ™‚ Am facut aseara degetelele astea delicioase, si am modificat putin reteta – am pus branza cu mucegai (Dorblu) in loc de parmezan – au fost o minune. Le-am mai facut mai demult si cu parmezan, ambele variante delicioase. Iti doresc mult succes in continuare si cat mai multa inspiratie!

  20. Simo, iti multumesc frumos! πŸ™‚
    Ma bucur ca ti-au placut. Cred ca au fost minunate cu branza cu mucegai πŸ™‚
    Te mai astept cu drag si pe viitor sa te inspiri πŸ™‚

  21. super idee,multumesc!

  22. Buna! Iti apreciez foarte mult blogul si am incercat cu succes mai multe retete, postate de tine. Felicitari! Totusi, ceea ce n-am inteles in reteta de mai sus, este cand punem blatul prima data la cuptor, pentru ca la un moment dat, este scris: “Dam din nou tava la cuptor…”. Multumesc anticipat, pentru raspuns.

    • Luminita, nu stiu de ce am scris asa, e o greseala. “Se pune tava la cuptor” era corect πŸ™‚ Rectific acum si in reteta.
      Multumesc si te mai astept!
      PS. cred ca totusi aveam in minte si varianta cand se face blatul de pizza in casa care trebuie copt partial inainte. πŸ™‚

Adauga comentariu