frusecuri cu lime thumb2 1 - FURSECURI CU LIME

Imi place lime-ul mult. Ador aroma lui si in limonade si in prajituri.. O alta prajitura minunata cu lime gasiti aici.

Fursecurile astea sunt minunate, aromate si crocante.

Le puteti face si cu lamaie, portocala sau mandarina in loc de lime.

Acum, de Craciun, puteti face din fiecare aroma, in cea de lime puneti colorant verde, in cea de lamaie galben, iar in cea de portocale/mandarine portocaliu.

Vor iesi niste fursecuri nu numai foarte bune ci si foaaarte frumoase!

Ne trebuie:

Pentru crusta:

50 g zahar

1 lingurita (cu varf) coaja de lime

Pentru fursecuri:

250 g faina

1/2 lgt de bicarbonat de sodiu

1/4 lgt praf de copt

1/4 lgt sare

115 g unt

150 g zahar

1 ou

2 lgt coaja de lime

3 lgt suc de lime

vanilie

Cum se fac:

Pentru crusta: amestecam zaharul cu coaja de lime rasa. Lasam deoparte.

IMG 7219 1 thumb2 1 - FURSECURI CU LIME

Facem fursecurile.

Intr-un bol mic amestecam faina, praful de copt, bicarbonatul si sarea.

Intr-un bol incapator, mixam bine untul (la temperatura camerei) cu zaharul cca 5minute.

Adaugam oul si mixam din nou bine pana se omogenizeaza compozitia.

Apoi adaugam zeama si coaja de lime si vanilia.

Adaugam apoi amestecul de faina, intai jumatate, apoi si restul.

In cazul in care vi se pare foarte moale aluatul, mai puteti adauga o lingura de faina in plus.

La mine nu a fost cazul, oricum se va intari la frigider.

Punem aluatul intr-o folie alimentara, aplatizam si dam la rece minim o ora (eu am lasat 2 ore).

Scoatem aluatul dupa ce s-a racit, facem bilute cam de marimea unei nuci mai mici si le dam prin amestecul de zahar si coaja de lime pregatit la inceput.

Atentie! Dati prin zahar doar partea superioara a bilutelor, nu si baza care va sta in tava.

Altfel, zaharul de la baza va face ca fursecul sa se arda!

Asezam bilutele dupa ce le dam prin zahar in tava, pe hartie de copt cu distanta de 4-5 cm intre ele

si coacem la cuptorul preincalzit la temperatura de 175 grade pentru 12-15 minute.

IMG 7221 1 thumb2 1 - FURSECURI CU LIME

Le lasam sa se raceasca in tava 2-3 minute (cat sunt fierbinti, sunt inca foarte moi),

apoi le transferam pe un gratar si le lasam sa se raceasca complet.

Buuuune si aromate!

Enjoy!

frusecuri cu lime 1 thumb2 1 - FURSECURI CU LIME

Astea au fost primele fursecute copate in noul meu cuptor electric de la Electrolux

my252520preciousss25255B625255D - FURSECURI CU LIME

Va doresc sa aveti un Craciun Fericit, plin de bucurii si sa fiti inconjurati de iubire.