shopify site analytics
FURSECURI CU LIME - Edith's Kitchen

FURSECURI CU LIME

Print Friendly

frusecuri cu lime

Imi place lime-ul mult. Ador aroma lui si in limonade si in prajituri.. O alta prajitura minunata cu lime gasiti aici.

Fursecurile astea sunt minunate, aromate si crocante.

Le puteti face si cu lamaie, portocala sau mandarina in loc de lime.

Acum, de Craciun, puteti face din fiecare aroma, in cea de lime puneti colorant verde, in cea de lamaie galben, iar in cea de portocale/mandarine portocaliu.

Vor iesi niste fursecuri nu numai foarte bune ci si foaaarte frumoase!

Ne trebuie:

Pentru crusta:

50 g zahar

1 lingurita (cu varf) coaja de lime

Pentru fursecuri:

250 g faina

1/2 lgt de bicarbonat de sodiu

1/4 lgt praf de copt

1/4 lgt sare

115 g unt

150 g zahar

1 ou

2 lgt coaja de lime

3 lgt suc de lime

vanilie

Cum se fac:

Pentru crusta: amestecam zaharul cu coaja de lime rasa. Lasam deoparte.

IMG_7219_1

Facem fursecurile.

Intr-un bol mic amestecam faina, praful de copt, bicarbonatul si sarea.

Intr-un bol incapator, mixam bine untul (la temperatura camerei) cu zaharul cca 5minute.

Adaugam oul si mixam din nou bine pana se omogenizeaza compozitia.

Apoi adaugam zeama si coaja de lime si vanilia.

Adaugam apoi amestecul de faina, intai jumatate, apoi si restul.

In cazul in care vi se pare foarte moale aluatul, mai puteti adauga o lingura de faina in plus.

La mine nu a fost cazul, oricum se va intari la frigider.

Punem aluatul intr-o folie alimentara, aplatizam si dam la rece minim o ora (eu am lasat 2 ore).

Scoatem aluatul dupa ce s-a racit, facem bilute cam de marimea unei nuci mai mici si le dam prin amestecul de zahar si coaja de lime pregatit la inceput.

Atentie! Dati prin zahar doar partea superioara a bilutelor, nu si baza care va sta in tava.

Altfel, zaharul de la baza va face ca fursecul sa se arda!

Asezam bilutele dupa ce le dam prin zahar in tava, pe hartie de copt cu distanta de 4-5 cm intre ele

si coacem la cuptorul preincalzit la temperatura de 175 grade pentru 12-15 minute.

IMG_7221_1

Le lasam sa se raceasca in tava 2-3 minute (cat sunt fierbinti, sunt inca foarte moi),

apoi le transferam pe un gratar si le lasam sa se raceasca complet.

Buuuune si aromate!

Enjoy!

frusecuri cu lime 1

Astea au fost primele fursecute copate in noul meu cuptor electric de la Electrolux β™₯

my preciousss

Va doresc sa aveti un Craciun Fericit, plin de bucurii si sa fiti inconjurati de iubire.

Aboneaza-te la newsletter

Primesti pe email cele mai noi retete!

 

29 Comentarii:

  1. Frumoase si aromate! Sarbatori fericite alaturi de cei dragi! Sa iti aduca mosul cadouri multe, bucurii si multa sanatate!

  2. Cat sunt de frumoooosi! Cred ca ii fac si eu in seara asta, dar cu mandarine ca numai d-astea am in casa.
    Si ce idee buna mi-ai dat cu colorantul. Dar nu am portocaliu :((

  3. Cristina, sarbatori fericite si tie cu multa sanatae si liniste.

  4. Irina, ai colorant rosu si galben? Daca da, pui putin colorant galben si putin rosu πŸ™‚
    Dar vezi, cel rosu sa fie mai putin..
    Or sa iasa minunate cred si cu coaja de mandarina. Mai mai ca le-as incerca si eu, doar ca am alte dulciuri planificate.. πŸ™‚
    Sarbatori fericite!

  5. Sarbatori minunate draga mea!! Sa fii iubita si sa ai parte de daruri unul mai frumos ca altul ! Te imbratisez cu drag!!

  6. Sarbatori fericite, cu sanatate, bucurii si impliniri!

  7. Craciun fericit cu multe bucurii alaturi de cei dragi!!

  8. Craciun Binecuvantat alaturi de cei dragi!

  9. Craciun Fericit cu sanatate si numai bucurii !!
    Cu drag
    Lory si Leila

  10. Sarbatori fericite si linistite. Pupici!

  11. Fetele, va multumesc mult pentru gandurile bune!
    Sa aveti un an nou cu bucurii, impliniri si sanatate!

  12. Sarbatori fericite alaturi de cei dragi!!!!!!!

  13. Draga Edith, iti admir si folosesc de ceva timp retetele; am recomandat multe din ele altor prietene. esti sursa de inspiratie pt. mancare de toate zilele dar si pt. zile speciale. iti multumesc pt. acuratete si sinceritate!
    am si o intrebare la obiect in legatura cu aceste fursecuri: le-am incercat cu portocale si au iesit foarte gustoase, dar au iesit plate nu asa “ridicate”. stii cumva de ce? multumesc!!!

  14. Maria, iti multumesc mult!
    Sarbatori fericite si tie!

  15. Madichi, e posibil sa fi facut tu bilutele mai mici?
    Cuptorul era bine incins cand ai bagat fursecurile?
    Praful de copt si bicarbonatul de sodiu erau in termen?
    Alt motiv nu vad sa fi fost..
    Oricum ma bucur ca ti-au placut.
    Te astept in continuare sa te inspiri! πŸ™‚

  16. Am fΔƒcut si eu de 2 ori fursecurile si sunt extraordinare! Multumesc tare mult! ΓŽΘ›i doresc un An Nou plin de bucurii, sΔƒnΔƒtate, succes, impliniri si inspiratie!

  17. Anca, ma bucur ca ti-au placut πŸ™‚
    Multumesc pot urari!
    La multi ani!

  18. Edith, ma tot bate gandul de ceva vreme sa fac cateva portii de diverse fursecuri, pe care sa le pot ‘arhiva’ cumva, astfel incat sa le pot servi o perioada cat mai lunga.

    Poti, te rog, sa indici cateva retete despre care stii ca se pot pastra mai mult timp? Evident, impreuna cu recomandarile tale privind modul de pastrare (in congelator / in punga de hartie cerata / in cutie metalica / etc).

    Multumesc,
    Dana

  19. Dana, din pacate, mai mult de o saptamana nu am pastrat niciodata biscuiti..
    Insa din cate stiu, pastrati in cutii de metal/platic inchise pot fi pastrati o saptamana, 10 zile.
    In congelator nu am incercat..
    Mai mult nu stiu, imi pare rau.

  20. Le-am facut si eu acum! Sunt delicioase aceste fursecuri, am mancat 2-3 imediat cum le-am scos din cuptor ca prea miroseau bine de tot!

  21. Cam cate fursecuri ies din cantitatile astea?

    Andreea

  22. Anonymous says:

    buna, vanilie? esenta?

    multumesc

  23. Fursecurile nu trebuie aplatizate ? Se lasa ele singurele ? πŸ˜€

  24. Buna Edith! Vroiam sa te intreb daca pot face cu faina de ovaz si zahar brun, in loc de faina alba si zahar normal. Crezi ca vor iesi ok?
    Multumesc, si felicitari pentru retete

    • Edith Frincu says:

      Buna, nu am incercat, deci nu stiu sa iti spun cum vor iesi. Cu zaharul brun nu este o problema, cu faina de ovaz nu stiu cum va fi. Insa totusi nu cred sa fie probleme… Eventual poti incerca sa faci 1/2 cantitate intai, vezi cum ies, apoi incerci cantitatea intreaga πŸ™‚
      Sa-mi spui si mie te rog cum au iesit πŸ™‚

Adauga comentariu