shopify site analytics
FURSECURI ARABESTI CU NUCA DE COCOS - Edith's Kitchen
Print Friendly
Arabian coconut biscuits
 
                                                                                                                                                                                                                                       Reteta Seima
 Ne trebuie:
Pt aluat:
1 ou intreg
1 galbenus
1 lingura apa
120 ml ulei
120 gr zahar
0,5 lingurita rasa – praf de copt
esenta vanilie
300 gr faina
Pentru “finisaj”:
1 borcanel de gem de caise
150-200 gr fulgi nuca de cocos
Cum se fac:
Se amesteca ouale cu lingura de apa, se adauga zaharul si stropul de vanilie si se bate totul foarte bine.
In timp ce mixerul merge, adaugam uleiul si mixam totul bine.
Adaugam faina amestecata cu praful de copt.
Aluatul obtinut trebuie sa nu fie lichid dar nici tare…insa suficient ca sa-l putem modela..
Cu mainile unse cu putin ulei, din aluat se formeaza bilute de aproximativ 3 cm diametru si se aseaza la distanta
pe hartia de copt intrucat fursecurile cresc la coacere…
Le coacem in cuptor preincalzit la 170-180 grade Celsius, prima tava 6 minute, a doua tava – 5 minute
(asa era specificat in reteta originala – eu le-am lasat mai bine de 10 minute, fiecare in functie de cuptor…)
Fursecurile nu trebuie sa fie rumenite, au culoare palida si sunt putin crapate..
 
Se pot scoate din tava dupa 3 minute si se lasa sa se raceasca bine
Pentru “finisare” vom incalzi putin gemul de caise si eventual vom baga putin mixerul batz
– ca sa sfaramam eventualele bucatele de fructe.
Fursecurile reci le vom da prima data prin gem iar apoi prin nuca de cocos.
Se servesc dupa cateva ore (5-8 ore) cand de la gem, se vor inmuia, vor deveni pufoase si ff buune 🙂
Arabian coconut biscuits
Aboneaza-te la newsletter

Primesti pe email cele mai noi retete!

 

40 Comentarii:

  1. woow ce bine arata.felicitari!

  2. Ce frumoase sunt, cred ca sunt si foarte bune.

  3. Arata super! Eu as manca non stop fursecuri si mai sunt si fan cocos….. Sigur le voi incerca!
    Iti multumesc inca o data ca m-ai trecut in listuta ta, am scris la mine in comentarii cum am facut pentru varianta printabila.
    Te pup!

  4. Buna Edith!

    Citesc foarte des blogul tau si….salivez tot la fel de des :). De altfel, te am trecuta in lista de bloguri preferate, ca sa fiu la activ cu minunatiile preparate de tine!

    Arata foarte bune fursecurile tale, si, ca atare, maine sau pimaine am sa incerc si eu sa le fac. Am incercat cateva retete propuse de tine si toate au fost foarte gustoase!

    Spor in continuare!

    Denisa

  5. Zici ca sunt mici bulgari de zapada.. arata minunat, iar fotografiile sunt foarte reusite. Felicitari, Edith 🙂

  6. mmm… cred ca au fost tare bune 😛

  7. Aici trebuie sa intru doar dupa ce am mancat bine doua feluri plus desert ca altfel ma apuca bufeurile de pofta

  8. Fetele, ma bucur ca va plac si va multumesc pt laude.
    Sper sa ii incercati ca sunt taare buni! 🙂

  9. Cred ca-s absolut delicioase 🙂
    Si ce poza faina ai facut!

  10. Frumos si bun! Bine ai revenit!

  11. Buna Edith! Inca o data felicitari pentru blog!Azi am adus la servici tortul “Amandina” si toata lumea mi-a cerut reteta!Eu l-am facut ca prajitura ,sa-l pot lua la pachet!A iesit super!O sa pun poze in seara asta pe blogul meu, cu trimitere la blogul tau.Dar sa-mi spui daca am voie!Blogul meu are alt profil,il poti vedea aici:
    http://elaquilt.blogspot.com/

  12. @hot_coffee: merci, sunt buune 🙂

    @Irina: multumesc frumos 🙂

    @Ela: sigur ca nu ma supar, poti pune si poza si reteta, ce vrei tu 🙂
    Daca pui si link la mine e perfect 🙂
    Ma bucur ca ti-a placut 🙂

  13. Foarte frumoase.Happy Valentine’s day!xoxo.

  14. sunt absolt fantastice. Felicitari!

  15. Ce grozave sint!
    Te rog sa primesti un premiu de la mine!
    Te pup!

  16. Cu mare drag iti ofer un premiu, il gasesti la mine pe blog.

    Te pup!

  17. unde fusasi,draga mea?
    mai asteptam retete bune,bune…
    uite,promit ca vineri le fac .e ziua mamei mele,si le prestez.
    pupici MARI.

  18. Mariana, Flori, va multumesc mult pt premii! Sunteti tare dragute! 🙂

    Mari, aici sunt, prezent! :))
    O sa pun cat de curand o reteta noua 🙂 Sper sa iti placa fursecurile, la multi ani, mamei! 🙂

  19. Vin si eu la mancat, te astept cu premii frumoase pe blogul meu.

  20. Draga Edith,
    ma inspir de ceva vreme din bunatatile tale si…de cate ori nu am inspiratie,”te vizitez” si mereu gasesc ceva super bun.Felicitari pentru blog!
    Ieri,am vizitat o prietena care ne-a servit cu un tort absolut MINUNAT!…Pentru ca eu nu am un blog,si nici rabdarea sa gatesc si sa fac si poze atat de apetisante,imediat m-am gandit la blogul tau…si am luat reteta,pentru tine(chiar daca nu te cunosc,imi esti draga ca o prietena,pentru ca ma ajuti de atatea ori).Iata reteta…daca te incumeti sa o faci(e ciocolatos rau)
    Ingrediente:
    pentru blat:
    100 g cacao
    400g zahar
    2 linguri de faina
    100 ml apa
    125 g unt
    300 g ciocolata(daca se poate de buna calitate,si daca va place neagra)
    2 fiole esenta de rom
    8 oua
    ———-
    pentru crema:
    300 g unt
    200g Finetti
    150 g nuci prajite taiate(sau dupa preferinte:migdale,caju-dar nu sarate)
    —————–
    Intr-n vas(pe aburi) se pun:apa,rom,zahar,faina,unt cicolata si 8 galbenusuri.Se fierb pe aburi pana se ingroasa
    -Albusele se bat spuma si se amesteca cu 3/4 din crema de dinainte.
    -Se coace in tava cu hartie(de orice forma;dreptunghiulara,sau de tort):30 de minute la 160 grade(deci nu foarte fierbinte)
    ATENTIE: [b]blatul curge si dupa coacere,este moale ca o crema[/b]
    -se lasa sa se raceasca
    -restul de crema fiarta(1/4-aproximativ),se amesteca cu untul(300g),apoi se intinde pe blatul racit si se pune din nou la frigider(2 ore,sau de pe o zi pe alta)
    -cand s-a racit,se toarna Finetti(Nutella) incalzita-cat sa curga si sa se poata intinde ca o glazura
    -peste glazura de cioco se astern pe toata suprafata tortului nucile prajite si taiate-nu foarte,foarte marunt)
    POFTA MAAAARE!(cui ii place ciocolata…nu are cum sa nu iubeasca prajitura asta!)

  21. Vai, Simona, suna minunat ce mi-ai scris tu aici. Poate o sa imi fac curaj sa il incerc 🙂
    Merci mult!
    Te mai astept si ma bucur ca gasesti aici inspiratie! 🙂

  22. Anonymous says:

    Buna, tocmai am terminat de copt si gustat aceste fursecuri. Au iesit foarte bine, nu tocami rotunde dar cred ca din cauza mea fiindca le-am modelat prea mari si s-au intins putin la coacere. Asta nu conteaza fiindca sunt gustoase.

  23. Draga mea, ma bucur mult ca ti-au placut. Poate data viitoare or sa-ti iasa mai rotunde, oricum important e ca ti-au placut. 🙂
    Te mai astept!

  24. buna edith,acum in prag de sarbatori ma apuc sa fac si eu cate ceva…si am ales si aceste minunate fursecuri..vroiam totusi sa te intreb daca le fac de maine vor rezista pana duminica sau se vor inmuia prea tare?sau daca le fac si nu le dau prin cocos si eventual le dau sambata,e ok? multumesc mult..Amalia

  25. Amalia, fii fara grija, nu se vor inmuia. Le poti face cu cateva zile inainte..
    Cand am spus ca se inmoaie m-am referit ca nu vor mai ramane crocante cum sunt dupa ce se racesc, inainte de a le da prin gem.
    Insa ele vor deveni fragede si pufoase de la gem, dar nu se vor inmuia f tare pt ca, cantitatea de gem de pe ele nu este f mare.. 🙂
    Spor!

  26. gata,le pun pe lista de Craciun,sper sa le fac maine.

  27. sunt tare bune, sper sa-ti placa 🙂

  28. Gabriela Costache says:

    Tocmai le-am terminat de … mancat :)) Sunt super bune, le-am facut cu gem de gutui (pasat cu blenderul) si se bateau turcii la gura fetitei mele de 3 ani :))

  29. Gabriela, ma bucur ca v-au placut 😉
    Te mai astept! 🙂

  30. Ieri am făcut și eu aceste fursecuri (le ochisem de mult timp pe culinar, dar abia acum le-a venit rândul) și, într-adevăr, sunt foaaaarte bune!
    Îți urmăresc blogul de mult timp, îmi place cum gătești, dar și mai mult îmi plac fotografiile tale, sunt o încântare pt. ochi! Sper să nu te superi că te-am adăugat în lista mea de bloguri favorite. Te pup.

  31. am facut-o acu vreo 2 ani pt prima data, si de atunci o fac destul de des! e f delicioasa si cel mai mult imi place ca e rapida.

  32. Draga Edith,
    As vrea sa pregatesc aceste fursecuri pentru o ocazie speciala. Am multe de gatit asa ca as vrea sa te intreb daca le fac de joi si le servesc sambata, e ok, vor mai fi la fel de gustoase?
    Te rog daca mai ai si alte propuneri de dulciuri care pot fi pregatite mai din timp, ti-as fi foarte recunoscatoare!
    Multumesc mult si numai bine!

    • Ioana, sigur le poti face si vor fi foarte gustoase si fragede.
      In general fursecurile/biscuitii si bomboanele se preteaza pentru a fi pastrate cateva zile.
      Spor la treaba!

  33. hmmm arata bine, trebuie doar sa mai cumpar gemul si sa trec la treaba 😀

  34. Yamy…i-am facut si au iesit foarte, foarte buni (i-am facut cu dulceata de capsuni- preferata mea :P). Nu au rezistat decat cateva ore.
    Multumesc mult pentru retete! 🙂

  35. veronica says:

    multumesc Edith pentru aceasta minunata reteta
    azi am facut si eu,sunt exceptionale si foarte gustoase
    la inceput am pus 200 grame faina apoi treptat inca 30 de grame si dupa parerea mea a fost suficient si eu nu am avut gem de caise asa ca am inlocuit cu gem de mere
    P.S esti o gospodina pe cinste,te pupa toata familia mea

    • Veronica, ma bucur tare ca le-ai incercat si ti-au placut 🙂
      Posibil sa fi avut ouale mai mari decat le-am avut eu, si din cauza asta sa fi tb in plus cele 30 g de faina.
      Iti multumesc pentru cuvintele frumoase si te mai astept! 🙂

Raspunde

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*