shopify site analytics
Drob de pui - Edith's Kitchen

Drob de pui

Print Friendly

drob de pui_1

Cand eram mica, nu mancam carne de miel. Deloc. Asa ca mama facea preparate din carne de pui pentru mine:

drobul de pui pe care vi-l arat acum si Stufatul de pui, delicios, reteta lui o gasiti pe blog, dati click pe numele lui.

Acestea sunt doua variante foarte la indemana pentru cei care nu prefera carnea de miel.

Ne trebuie:

500 g ficat de pui

cca 600 g inimi si pipote de pui

3 cepe uscate

3 legaturi ceapa verde

1 legatura marar

1 legatura patrunjel

3 oua

1 ou + 3-4 lg de pesmet pentru pus deasupra (optional)

2-3 oua fierte (pentru pus in interior) – optional

[cantitati pentru o tava normala de chec, eu am facut intr-o tava de chec mai mica si un alt vas mic rotund]

Cum se face:

Fierbem ficatul si inimile+pipotele, separat, pentru ca au timp de fierbere diferit. Punem sare doar la inimi+pipote, nu si la ficat pt ca il intareste.

Calim ceapa uscata tocata marunt in 2 lg de ulei.

Tocam verdeata marunt, cand carnea este fiarta o punem impreuna cu verdeata si ceapa calita in robotul de bucatarie si le tocam cat de marunt vrem. Eu am bucatile de carne sa fie f marunte.

Calim putin si ceapa verde tocata marunt.

Intr-un bol amestecam carnea tocata la robot, ceapa verde, ouale, sare, piper. Nu le-am lasat tot in robot pentru a nu marunti prea tare si ceapa verde.

Untitled-1

Punem compozitia rezultata intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu pesmet. Daca vreti puteti pune in interior 2-3 oua fierte (in functie de lungimea tavii). Punem un strat de un deget pe fundul tavii, asezam ouale fierte curatate de coaja, apoi adaugam restul de carne,

presand bine cu o lingura compozitia pentru a nu ramane goluri de aer.

Daca doriti, pentru aspect, deasupra puteti pune un amestec de ou batut la care adaugam 3-4 lg de pesmet si 2 lg de apa.

Untitled-2

Coacem la cuptorul incins in prealabil pt cca 30 de minute.

Il lasam sa se raceasca in forma apoi il taiem felii.

Il puteti servi cu un delicios Sos pentru drob.

sos pt drob

Enjoy!

drob de pui 1

NOU!!!  Acum pentru “Bucatarie la Cutie” transportul se face prin Posta Ro si este de 3 lei (pentru plata prin transfer bancar)

si 6 lei pt plata ramburs. [ 34 lei + 3 lei   sau   34 lei + 6 lei ]

Nu pierdeti ocazia de a face un cadou… culinar celor dragi de Paste, retetele mele la cutie 🙂

bucatarielacutie6

Aboneaza-te la newsletter

Primesti pe email cele mai noi retete!

 

13 Comentarii:

  1. buna,Edith..e prima oara cand iti scriu,desi iti urmaresc activitatea de ceva timp….imi plac foarte tare retetele tale si in special aceasta,deoarece nici eu nu mananc carne de miel..puiul e preferatul meu…sunt cu ochii pe tine (vorba unei prietene)

  2. Marina, ma bucur ca iti este de ajutor reteta 🙂
    Poate incerci si stufatul de pui, este delicios 🙂
    Te mai astept si iti multumesc ca iti plac retetele mele!

  3. buna si eu vroiam un tablou:((( data viitoare, am gasit aceasta reteta de drob de pui la tine pe site si am s-o pun in practica de paste. o zi frumoasa

    • Ella, ai lasat comentariu la giveaway? Imi pare rau ca nu ai castigat..
      Sa stii ca poti comanda si contra cost daca vrei 🙂
      Sper sa iti placa drobul, e tare bun! 🙂
      O zi frumoasa si tie! 🙂

  4. Anonymous says:

    Foarte bine arata, o sa il incerc de Paste ca nu mancam drob de miel..
    Multumesc,
    Mirela

  5. Anonymous says:

    Noi sarbatorim astazi Pastele si voiam sa-ti multumesc pentru reteta, Edith.
    Este minunat acest drob. Toata familia l-a laudat.
    O zi frumoasa si Paste fericit!

  6. Buna Edith

    Cam care este timpul de fierbere pentru ficatei si pentru pipote si inimi? Vreau sa fac reteta, dar eu nu mananc nici ficatei, nici pipote sau inimi si vreau sa stiu cum imi dau seama ca sunt fierte.

    Ouale de la mijloc sunt fierte tari? Sau nu are importanta?

    Multumesc,
    Mihaela

    • Buna Mihaela,
      Sincer, niciodata nu m-am uitat la ceas.. Le incerc cu furculita, sau le gust. La inimi si pipote o sa fie ceva mai mare timpul 50-60 min.. La ficat 30-40 cred ca sunt de ajuns. Oricum, le incerci cu fruculita sau le gusti, plus ca ele mai stau si la cuptor.. 🙂
      Ouale le-am fiert tari. ELe mai stau si la cuptor si se intaresc cu siguranta. Ideea este sa se vada frumos cand il tai 🙂

  7. Gabriela says:

    Edith cam la ce temperatura incalzesti cuptorul? Merci

  8. Edith, oare ar merge inlocuite pipotelele si inimile cu altceva, poate pulpe dezosate? Unde locuiesc nu am vazut niciodata maruntaie de pui inafara de ficatei si cred ca ar iesi cam prea gretos drobul doar cu ficat. Tare as vrea sa il pregatesc pentru o petrecere multiculturala la gradinita fetelor maine. Cu tot cu sosul tau special pentru drob, desigur.

    • Sigur, il poti face cu ficat si carne de pui fiarta si maruntita 🙂
      Scuze pt intarziere, am fost intr-o minivacanta si nu am intrat pe blog…

Raspunde

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*