shopify site analytics
Drob cu gulie si carne tocata
Print Friendly

Imi plac guliile si le mananc des in varianta cruda, cu sau fara sare, insa nu le folsisem niciodata la gatit.

Cand am aflat reteta asta de drob cu gulie si carne tocata de la mama, am zis ca sigur va fi pe gustul meu.

Si asa a si fost. Este tare bun, trebuie sa-l incercati. Nu se face deloc greu, este spornic (iese cantitate mare),

poate fi mancat la pranz sau la cina, iar acum ca vine Pastele, daca nu mancati drob de miel, este o ocazie buna sa-l incercati.

Gasiti pe blog si o varianta de drob de pui, drob de curcan sau un drob de pate si ciuperci delicios.

Ne trebuie:

cca 700 g gulii (cantarite curatate de coaja)

cca 700 g carne tocata

2 cepe

un bol de orez fiert (cantarit fiert cam 180 g)

2 oua

1 legatura marar

sare, piper

Cum se fac:

Guliile curatate de coaja, le dam pe razatoarea mare si le calim cu 2 lg de ulei intr-o tigaie antiaderenta, cu putina sare.

Adaugam orezul fiert si mararul tocat marunt (orezul nu l-am cantarit nefiert, insa fiert a umplut un bol ptrivit si cantarea cca 180 g)

Calim carnea tocata cateva minute, adaugam ceapa tocata marunt, mai calim cca 5 minute, amestecand din cand in cand,

adaugam sare piper si lasam sa se raceasca.

Amestecam gulia cu carnea tocata, galbenusuri si piper din belsug, apoi adaugam albusurule batute spuma.

Omogenizam bine compozitia si o punem intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu pesmet,

in strat gros de cca 3 cm (eu am folosit doua tavi).

Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru cca 30-35 minute.

Servim cald sau rece (rece se taie mai bine), este delicios!

Enjoy!

Publicat in categoria APERITIVE, PREPARATE DIVERSE
Aboneaza-te la newsletter

Primesti pe email cele mai noi retete!

 

Raspunde

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*