dovlecei cu branza si ciuperci - Dovlecei umpluti cu branza si ciuperci

A venit primavara, asa ca mai renuntam (macar din cand in cand la carne).

Astazi avem dovlecei umpluti dar nu cu carne ci cu branza si ciuperci. Buni, aromati, lejeri si satiosi.

De obicei folosesc zucchini in locul dovleceilor. Imi plac mai mult.

Este un fel de mancare ce poate fi consumat in dieta low carb si ketogenica.

Ne trebuie:

2 dovlecei (eu am folosit zucchini)

1 borcan de ciuperci Sun Food

200 g branza proaspata de vaci (am folosit Lacteea 20% grasime)

1 ou

cca 4 linguri de parmezan ras

1 catel mare de usturoi

1/2 legatura marar

1/2 lingurita turmeric (pentru culoare – optional)

piper

cca 50 g cascaval ras

Am folosit ciupercile taiate de la Sun Food 100% conserve sanatoase,

pe care le am intotdeauna la indemana.

Cum se fac:

Scobim miezul zucchinilor, ii saram si ii lasam cca 30 minute, apoi ii clatim bine cu apa rece si

ii stergem cu un prosop de hartie.

dovlecei taiati - Dovlecei umpluti cu branza si ciuperci

Preparam umplutura. Amestecam branza dulce cu parmezanul, mararul tocat, usturoiul pisat, oul, piper, ciupercile tocate

si turmericul (daca folositi). Omigenizam bine si umplem dovleceii. Punem dovleceii intr-o tava si

dovlecei in tava - Dovlecei umpluti cu branza si ciuperci

coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru cca 25 minute. Punem deasupra cascavalul ras si

mai tinem la cuptor pe grill (daca aveti) inca 10 minute.

Savuram cu pofta! Enjoy!

dovlecei cu branza si ciuperci 1 - Dovlecei umpluti cu branza si ciuperci