shopify site analytics
Dovlecei umpluti cu branza si ciuperci - Edith's Kitchen
Print Friendly

dovlecei-cu-branza-si-ciuperci

A venit primavara, asa ca mai renuntam (macar din cand in cand la carne).

Astazi avem dovlecei umpluti dar nu cu carne ci cu branza si ciuperci. Buni, aromati, lejeri si satiosi.

De obicei folosesc zucchini in locul dovleceilor. Imi plac mai mult.

Este un fel de mancare ce poate fi consumat in dieta low carb si ketogenica.

Ne trebuie:

2 dovlecei (eu am folosit zucchini)

1 borcan de ciuperci Sun Food

200 g branza proaspata de vaci (am folosit Lacteea 20% grasime)

1 ou

cca 4 linguri de parmezan ras

1 catel mare de usturoi

1/2 legatura marar

1/2 lingurita turmeric (pentru culoare – optional)

piper

cca 50 g cascaval ras

Am folosit ciupercile taiate de la Sun Food 100% conserve sanatoase,

pe care le am intotdeauna la indemana.

Cum se fac:

Scobim miezul zucchinilor, ii saram si ii lasam cca 30 minute, apoi ii clatim bine cu apa rece si

ii stergem cu un prosop de hartie.

dovlecei-taiati

Preparam umplutura. Amestecam branza dulce cu parmezanul, mararul tocat, usturoiul pisat, oul, piper, ciupercile tocate

si turmericul (daca folositi). Omigenizam bine si umplem dovleceii. Punem dovleceii intr-o tava si

dovlecei-in-tava

coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru cca 25 minute. Punem deasupra cascavalul ras si

mai tinem la cuptor pe grill (daca aveti) inca 10 minute.

Savuram cu pofta! Enjoy!

dovlecei-cu-branza-si-ciuperci-1

Publicat in categoria PREPARATE DIVERSE, PROMO-POST, RETETE LOW CARB
Aboneaza-te la newsletter

Primesti pe email cele mai noi retete!

 

6 Comentarii:

  1. Abia astept sa vina vara sa fie dovlecei si sa fac reteta. Am o intrebare: dovleceii se curata sau nu (din cate vad in poza par ca nu au fost curatati). Multumesc si spor ( in contiunuare) la retete delicioase!

    • Ina, se gasesc si acum dovlecei, e drept ca nu sunt romanesti 🙂
      Nu i-am curatat de coaja. Mi se pare ca daca ii las cu coaja, ii tine putin mai fermi dupa ce se gatesc, nu se inmoaie de tot.
      Te mai astept sa te inspiri! 🙂

  2. Mihaela Saru says:

    Edith,daca folosesc ciuperci proaspete,e necesar sa le călesc un pic înainte?

  3. Buna Edith.
    Pot folosi si alt tip de branza ? Imi place foarte mult Lacteea, insa este ca o crema, si parca as vrea sa folosesc un tip de branza cu o altfel de consistenta.
    Ce parere ai ?
    Multumesc anticipat!
    Cu drag,
    O fana de-a ta. :))))

    • Poti folosi orice fel de branza dulce, sau branza dulce amestecata cu telemea rasa, probabil ca merg si perlute de branza…
      Te astept sa-mi spui cum ai facut 🙂

Raspunde

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*