shopify site analytics
Dovlecei cu branza la cuptor
Print Friendly

O reteta lejera, asa ca dupa sarbatori, rapida si gustoasa. Dovlecei cu branza la cuptor – mai sunt cunoscuti si

sub numele de dovlecei invizibili. Ideali pentru pranz sau o cina lejera.

Sunt buni serviti atat calzi cat si reci.

Ne trebuie:

cca 800 g dovlecei (sau zucchini)

3 oua

2 linguri de faina

200 ml sana (sau smantana)

200 g telemea de oaie

100 g branza dulce

100 g mozzarella rasa

sare, piper

– cantitati pentru cca 4 portii –

Cum se fac:

Spalam dovleceii, taiem capetele si ii taiem felii rotunde de 2-3 mm grosime.

Batem ouale cu furculita, adaugam sana (sau smantana – eu doar sana aveam in casa), faina, branza telemea rasa sau

sfaramata cu furculita, branza dulce, putina sare si piper. Omogenizam totul apoi adaugam si feliile de dovlecei.

Amestecam usor cu o lingura sau cu mana.

Punem totul intr-o tava antiaderenta (sau unsa cu putin ulei)

 si coacem la cuptorul preincalt la 180-190 C pentru cca 30 minute.

Punem dupa cele 30 minute deasupra mozzarella rasa si mai lasam inca 10-15 minute la cuptor.

Servim cald sau rece.

Enjoy!

Publicat in categoria PREPARATE DIVERSE
Aboneaza-te la newsletter

Primesti pe email cele mai noi retete!

 

Adauga comentariu