shopify site analytics
DOBOS APERITIV CU SUNCA SI CASCAVAL - Edith's Kitchen
Print Friendly
dobos cu sunca si cascaval_a
Un aperitiv clasic nelipsit de la nunti si petreceri pe care il fac insa pentru prima data. Este bun, tare aspectuos, usor de facut dar foarte de efect.
Ne trebuie:
8 felii cascaval (feliat subtire)
6 felii de sunca praga
1 cutie crema de branza
50 g unt
marar tocat (optional)
(cantitati pt cca 18 bucati ~ 5-6 persoane)
Cum se face:
Va recomand sa cumparati cascavalul si sunca deja feliate, pentru ca feliile sa fie subtiri si uniforme, iar marimea feliilor de sunca si casvacal sa fie cat apropiate ca marime.
Amestecam crema de branza cu untul (ambele la temperatura camerei) si mararul tocat (puteti renunta la marar daca nu va place) si puteti folosi doar unt nu si crema de branza.
Punem peste o felie de cascaval un strat subtire de crema de branza+unt, apoi punem peste ea o felie de sunca, presam putin,
apoi iar crema de branza, iar cascaval, presam, terminam cu cascavalul (3 felii de sunca si 4 de cascaval). Mi-au iesit din cantitatile de mai sus 2 β€œmini tortulete dobos”.
Dam la rece pt cca 1 ora apoi taiem marginile neuniforme si taiem cubulete/triunghuri in care infigem scobitori. Eu am pus pe ele felii de masline.
Simplu si rapid.
Enjoy!
dobos cu sunca si cascaval 1a
Publicat in categoria APERITIVE, APERITIVE FESTIVE, RETETE LOW CARB
Aboneaza-te la newsletter

Primesti pe email cele mai noi retete!

 

20 Comentarii:

  1. arata dragut, o sa le fac si eu dar cred ca o sa pun numai unt. Pana acum doar le-am vazut si nu m-am incumetat sa le fac, acum gata πŸ™‚
    Craciun fericit!

  2. scuze, stiu ca esti si tu ocupata ca fiecare gospodina, insa daca mai ai timp sa-mi raspunzi as mai avea o intrebare : acest dobos poate fi pregatit cu o zi inainte sau trebuie facut in ziua cind il si servim ? multumesc mult si craciun fericit !

    roxana

  3. Cristina, spor, nu e greu deloc! πŸ™‚

    Roxana, sigur, poate fi facut cu o zi inainte, poate chiar doua, si pastrat la frigider, fireste πŸ™‚
    Craciun Fericit si voua! πŸ™‚

  4. This looks incredible – every single one is so unbelievably perfect ! πŸ™‚

  5. @foodie and the chief: thanks a lot!
    Thanks for visiting! πŸ™‚

  6. Doamneeee m-ai imbolnavit Edith… Sunt niste chestii atat de simple si frumoase si gustoase de nici nu mi-au trecut prin minte.

    Gata, esti la Favorits acum, sigur am sa ies din momentele de lipsa de inspiratie πŸ˜›

    Te pupacesc.

  7. @Aqua Dulce: ma bucur tare ca iti plac retetele mele. Sper sa iti placa ca incerci si te astept cu impresii πŸ™‚

  8. buna.ma numesc dana ,sunt din targoviste si imi plac f mult retetele tale…sunt o mare,sa spunem”fana”:)..am facut multe din retele tale..le-am recomandat site-ul si prietenelor..spor la tot ce faci!! o zi buna sa ai!papa ;))

  9. Buna Diana, iti multumesc ca ma vizitezi, ma bucur ca iti plac retetele mele πŸ™‚
    Si.. multumesc si pt reclama πŸ˜‰
    Te mai astept cu drag πŸ™‚

  10. Buna Edith,iti multumesc mult ca ne trimiti din retetele tale,sunt super bune si sa stii ca imi esti de mare folos …..
    te pup si te astept cu retete de revelion…:)cald

  11. Draga mea, am mai postat o reteta astazi, insa cu siguranta retetele pe care le am pe blog iti vor fi de folos ca-s taaare multe πŸ™‚
    Te mai astept!

  12. Am facut acest dobos! Copiii mei au fost fff incantati de aspect(bine-nteles!) si au mancat cu mare pofta!! Multumesc Edith, inca o data!

  13. Diana, ma bucur ca le-a placut micutilor! Te mai astept!

  14. Multumim pentru idei, Edith! πŸ™‚

  15. Foarte interesant…as dori sa stiu cum se taie aceste minunatii – cred ca e nevoie de talent

  16. am facut si acest aperitiv, si a fost f bun, insa m-a ajutat la taiat o persoana mai precisa, si chiar au avut mare succes:)
    Eu l-am facut de ieri pe azi si l-am lasat in frigider…nu m-am gandit insa sa-l acopar cu folie si pe margini s-a uscat asa (noroc ca le-am taiat) insa ca sfat, e ok sa fie acoperit cu tipla alimentara. Am facut si a 2a oara, dar nu mi-au mai iesit egale, oricum tot bune:).

Raspunde

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*