shopify site analytics
DIP CU BRANZA SI BACON - Edith's Kitchen
Print Friendly

dip de branza 1

Am ramas datoare cu reteta de dip cu care am mancat delicioasele chipsuri la cuptor.

Este tare bun si se face foarte repede.

Se poate consuma atat in varianta calda cat si in varianta rece, langa chipsuri de cartofi, biscuiti sarati, chipsuri tortilla,

batoane de legume crude (morcov, castravete, ardei, apio).

Ne trebuie:

cca 200 g crema de branza

cca 150 g branza cheddar (puteti folosi cascaval)

4-5 fasii subtiri de bacon

1 catel de usturoi

2 fire de ceapa verde (doar frunzele verzi)

Cum se face:

Prajim feliile de bacon intr-o tigaie antiaderenta, pana devin usor crocante, apoi le taiem cubulete mici.

Amestecam apoi crema de branza (la temp. camerei – sa fie mai moale) cu branza cheddar rasa, baconul tocat, usturoiul stors si ceapa verde tocata ff marunt.

Omogenizam bine, punem in boluri si servim in variantele expuse la inceput.

Daca amestecul este prea vascos, puneti 2-3 lg de lapte in compozitie.

Pentru varianta de dip cald (cremos si aromat:P) puneti amestecul intr-un bol care merge la cuptorul cu microunde si incalziti 1-2 minute. Omogenizati bine si repetati daca este nevoie.

Il puteti incalzi si in cuptorul clasic, intr-un recipient care merge la cuptor.

Bun si aromat!

Aici in varianta calda:

dip de branza

Enjoy!

Publicat in categoria APERITIVE, APERITIVE FESTIVE, RETETE LOW CARB
Aboneaza-te la newsletter

Primesti pe email cele mai noi retete!

 

6 Comentarii:

  1. Oare de ce aleg sa vizitez bloguri culinare cand mi-e foame?!? Asta nu stiu, dar stiu ca as gusta din ce ai gatit tu aici, m-as si satura de fapt 🙂
    Pupici, Edith!
    O zi frumoasa:*

  2. Minunat! Chiar il asteptam. In weekend o sa fac chipsurile si of course dip-ul langa ele.
    Merci! 🙂

  3. imi ploua in gura!!

  4. Arata suuuper! Promit sa il fac!

  5. ce prezentare frumoasa!

  6. una gran preparación,luce de lujo me encanta,abrazos grandes.

Raspunde

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*