cupcakescumatcha thumb3 1 - CUPCAKES CU MATCHA

Iubesc cupcakes-urile, pentru forma lor, pentru gust si pentru crema pe care o au.

Nu stiu de ce am asteptat pana acum sa fac primele mele cupcakes.. insa va garantez ca nu vor fi ultimele.

Odata ce ti-au intrat in sange, nu le mai scoti asa usor. 😛

Plus ca am descoperit crema asta absolut incredibila care merge incercata

in “n” combinatii.

Astazi m-am oprit la varianta cu ceai verde matcha care este un ceai de origine japoneza,

foarte sanatos, plin de antixidanti, deci mai putine remuscari cand savuram

delicioasele cupcakes, ca doar, face bine la sanatate, nu? :))

Mai multe despre ceaiul matcha puteti citi aici.

Mi-a placut foarte mult gustul, este prima data cand incerc matcha, insa nu va fi ultima.

Are gust de ceai verde, usor de pamant, cumva .

Ne trebuie:

200 g zahar

115 g unt

2 oua

2 lgt extract de vanilie (sau 1 pastaie de vanilie/1 plic zahar vanilat)

2 lgt praf de copt

1 varf de lgt de sare

180 g faina

85 ml lapte

2 lg pudra de ceai matcha

Pentru frosting:

250 ml frisca lichida

300 g ciocolata alba

2 lg rase pudra de matcha

(pt cca 14 bucati – in fct de marimea hartiutelor)

Cum se fac:

Puneti hartiile de muffins in tava speciala de muffins si lasati deoparte.

Amestecam intr-un bol ingredientele uscate: faina, ceaiul matcha, praful de copt si sarea.

Intr-un bol mixam untul (aflat la temperatura camerei) cu zaharul pentru 1-2 min.

Adaugam ouale pe rand si vanilia, mixand continuu pana obtinem o compozitie omogena.

Adaugam peste compozitia de unt ingredientele solide si mixam in continuare, pana la omogenizare.

Adaugam apoi laptele incet, mixand din nou pana la omogenizare.

Punem compozitia in forme (eu am folosit o cupa de inghetata, merge foarte bine si repede).

Umplem doar 3/4 din hartiuta de muffin, pentru ca vor creste.

Eu le-am umplut putin cam mult, dupa ce am pus cu cupa de inghetata, am mai adaugat

inca 1 lgt de compozitie in fiecare si deja a fost putin cam multa.

Coacem la cuptorul preincalzit la 180 grade pt 20 de minute (si nu mai mult).

Untitled2 thumb4 1 - CUPCAKES CU MATCHA

Lasam sa se raceasca pe un gratar cca 40-50 de minute inainte de a le pune frostingul.

Pentru frosting:

De preferat frostingul sa il facem de seara, pentru a sta la frigider peste noapte (sau macar 3-4 ore).

Topim la bain-marie frisca lichida impreuna cu ciocolata rupta bucati.

Amestecam 2-3 lg de frisca cu pudra de matcha, omogenizam bine si amestecam cu compozitia de ciocolata si frisca de mai sus.

Lasam sa se raceasca si dam la frigider pt cca 3-4 ore (sau peste noapte).

Mixam compozitia cu viteza mare pt cca1 minut si o punem in posh pentru a orna cupcakes-urile care intre timp s-au racit.

Untitled3 thumb3 1 - CUPCAKES CU MATCHA

Pastram cupcakeurile la frigider si scoatem la temperatura camerei cu 10 minute inainte de a le servi

(crema se inmoaie usor si mie mi-a placut mai mult asa).

Desigur ca se pot servi si direct din frigider.

Crema este incredibil de buna, deloc gretoasa. Eu am folosit ciocolata normala (Milka si Primola am avut in casa).

Insa cu o cicolata de menaj cred ca este mai stabila termic. Insa si asa, a fost perfecta.

cupcakescumatcha1 thumb3 1 - CUPCAKES CU MATCHA

Enjoy!

cupcakescumatcha2 thumb3 1 - CUPCAKES CU MATCHA

Si o sectiune:

cupcakescumatcha3a thumb7 1 - CUPCAKES CU MATCHA

Inca o poza si va las :))

Untitled1 thumb3 3 - CUPCAKES CU MATCHA

Ps: Matcha puteti cumpara de la magazinele online de ceaiuri si/sau condimente.

Daca nu aveti/gasiti matcha, o puteti inlocui cu cacao

(desigur, nu vor mai avea acelasi gust, insa vor fi bune cu siguranta).

Cu aceasta reteta particip la concursul cupcake de pe Kadia’s foods si la Tea Party-ul lui Emily!!