shopify site analytics
Cupcakes cu ciocolata si portocale - Edith's Kitchen
Print Friendly

orange cupcakes

Din nou cupcakes . 🙂 Asa, ca sa va rasfatati in weekend. Pentru ca meritam cu totii din cand in cand

cate un rasfat culinar. Mai ales daca este asa frumusel, aromat delicat, cremos si pufos 🙂

Eu una, ador combinatia ciocolata+portocale.

Ne trebuie:

150 g ciocolata neagra

100 g unt

4 oua

120 g zahar

100 g faina

1 lgt praf de copt

Pt frosting:

3 albusuri

un praf de sare

160 g zahar

200 g unt

2 lgt coaja portocala

2 lgt esenta de portocale

colorant potocaliu (optional)

Cum se fac:

Topim untul si ciocolata (atentie, sa nu fiarba!). Mixam bine ouale cu zaharul, adaugam faina amestecata cu

praful de copt, apoi ciocolata si untul topite. Punem compozitia intr-o tava de briose in care am pus

hartii de muffins (cum v-am spus eu folosesc o lingura pentru inghetata pentru asta si merge f repede).

Coacem la 180C la cuptorul preincalzit, pentru cca 30 minute. Le lasam sa se raceasca.

Frostingul:

Scoatem untul de la frigider si il taiem cuburi. Il lasam la temperatura camerei pana pregatim spuma de albus.

Punem albusurile cu un praf de sare intr-un bol din sticla termorezistent sau din metal. Batem usor cu un tel,

adaugam zaharul si punem bolul pe bain-marie, atentie, bolul sa nu atinga apa!

Mixam cu telul in continuare cca 3-4 minute. Incercam spuma cu degetele, daca nu se mai simt cristalele de zahar,

este sufcient. Luam bolul de pe bain-marie si mixam in continuare cu un mixer pana obtinem o spuma tare si lucioasa

Adaugam apoi untul, cate o bucata pe rand, mixand continuu. La un moment dat, crema va arata ca branzita,

continuati sa mixati, pentru ca situatia se va remedia. Cand crema este tare si frumoasa, adaugam esenta de portocala,

coaja de portocala si colorantul.

Folositi un unt de calitate, de preferat cu 80% grasime.

Crema de mai sus poarta numele de merengue buttercream si puteti vedea un video cu prepararea ei, aici.

Punem crema intr-un sac a poche si ornam cupcakes-urile care intre timp s-au racit.

Se pastreaza la frigider. Buune de tot!

orange cupcakes 1

Enjoy!

orange cupcake 1

 

Publicat in categoria DESERTURI, DESERTURI FESTIVE
Aboneaza-te la newsletter

Primesti pe email cele mai noi retete!

 

43 Comentarii:

  1. beta brigytte says:

    cred ca-s cele mai frumoase cupcakes vazute de mine in ultimul timp…unde le-ai tinut ascunse????
    aplauze…in ropote 🙂

  2. Sunt minunate!! Atat de dragalase 😉 Si eu ador combinatia ciocolata-portocale. Un weekend placut iti doresc!

  3. Minunate ti-au iesit!

  4. Anonymous says:

    Per-fec-te! ♥ 🙂

  5. Cat de frumoase sunt… Pana acum n-am avut curaj sa fac cupcakes.. dar trebuie sa-mi i-au inima-n dinti 🙂
    Pup

  6. Anonymous says:

    buna Edith, sunt minunate in asa combinatie, le am incercat si sunt foarte bune. De ceva timp vreau sa incerc sa fac macarons. Poate ai vreo sugestie? Multumesc mult

  7. wow sunt superbe..abea astept sa le incerc :d

  8. Anonymous says:

    Arata superb si cred ca sunt la fel de bune 🙂
    Draga Edith, vreau sa iti spun ca imi place la nebunie blogul tau pe care il stiu de mai bine de 2 ani. 2 ani in care mi-ai incantat simturile, atat vizual cat si cand am testat in bucatarie retetele tale.
    Vreau sa iti multumesc pe aceasta cale (nu mai stiu, poate am mai facut-o…) si sa iti spun ca te urmaresc si in continuare cu acelasi interes.
    PS. Apreciez foarte tare faptul ca nu ti-ai pus casetuta cu Like pentru Facebook care iti sare in fata enervant, cum au multe alte bloguri culinare, pe care, din cauza asta nici nu mai intru.
    O seara frumoasa iti doresc.
    Florina – Bucuresti

    • Florina, iti multumesc din suflet pentru cuvintele frumoase! MI-ai facut seara mai frumoasa!
      Te mai astept cu drag sa te inspiri si te astept si cu impresii 🙂

  9. Anonymous says:

    Si eu de asemenea iti urmaresc blog-ul de under ma inspir cu succes. As putea sa te laud inzecit, pt ca meriti, dar azi vreau doar sa-ti multumesc sincer pt tot.
    Dan, Bucuresti

  10. Cat de frumoase sunt.Bravo !!

  11. Buna ziua,
    imi puteti spune, va rog, ce posh folositi? “valurile” cremei sunt atat de frumos definite;) felicitari:)

  12. multumesc frumos:) revin cu impresii in weekend, ca am multe combinatii in plan ;))

  13. Foarte frumos ti-au reusit. Atat culoarea cat si decorarea sunt desavarsite.
    Pupic!

  14. The cupcake looks so delicious. Love to try it!

  15. HEllo. Exista ceva diferente intre muffins si cupcakes? Nu pot sa imi dau seama daca da, sau nu.. 🙂 multumesc!

  16. I’m craving for the cupcakes and the flavor.

  17. hey edith chiar am o problema cu frostingul asta, am incercat si eu si nu stiu ce am gresit, ca atunci cand am adaugat untul mi s’a facut totul balta, si am amestecat vreo 10 min. la el si nu s’a remediat nimic.. are cumva de’a face cu faptul ca am pus untul dupa ce am batut spuma albusurile?

    • Untul trebuia pus, asa cum scrie si in reteta, dupa ce se bat albusurile spuma si se iau de pe baia de abur. Daca ai facut asa, este ok. Ai folosit unt 80% grasime si ai pus cate un cub, pe rand? Si mie mi se branzeste, insa se repara.. Nu stiu tie de ce nu ti s-a reparat. Imi pare rau.
      Ai urmarit si filmuletul al carui link l-am pus in reteta?

  18. Buna Edith,

    Esti inspiratia mea cand vine vorba de “bucatareala” :). Iti multumesc pentru efortul pe care il faci ca sa inveti si pe altii minunatiile pe care tu stii sa le faci!
    Am incercat si eu reteta si mi-au iesit minunate, atat crema, cat si frosting-ul.
    Multumesc inca o data pentru multele retete pe care le-am incercat si care au iesit minunat!

  19. Buna Edith, as vrea sa fac aceste cupcakes de Craciun. Oare cu cat timp inainte sa le prepar pentru a fi cat mai proaspete ?(ma refer la crema de unt). Pot face cupcakes-urile inainte si ulterior crema? Am mai multe dulciuri pe lista si as vrea sa imi usurez munca…Multumesc!

    • Amalia, muffins-urile in sine le poti face cu 3 zile inainte fara nicio problema. Sa le pastrezi acoperite, sa nu se usuce. Nu e nevoie sa le tii la frigider.
      Le poti orna cu crema cu o zi inainte de Craciun. Insa dupa ornare, musai sa le tii la frigider.
      Recomand sa le scoti dinfrigider cu 15-20 minute inainte de a le consuma.
      Sper sa iti placa 🙂

  20. Multumesc pentru raspuns! Mi-am cumparat cele necesare ieri, mai putin colorant portocaliu, nu am gasit, imi pare rau ca asa portocalie arata mai bine crema de unt…Poate fac muffins-urile luni si doar marti le ornez.. Sper si eu sa iasa bune.

  21. Buna Edith,

    Ma poti ajuta cu un sfat, te rog? Ce fel de poche ar trebui sa-mi achizitionez astfel incat sa fie potrivit pentru cupcake?

    • Lexi, iti poti lua orice poce dintr-un plastic rezistent sau din panza cerata. Se gasesc mai mult online pe siturile specializate. Si un dui metalic, de calitate. De preferat Wilton. La fel, gasesti online.
      Poti lua mai multe duiuri cu mai multe modele…
      Eu am un set de duiuri stea din plastic, crem, mari, de la marime mica la mare, luate de la Selgros si sunt multumita de ele. Cred ca si acolo poti gasi poche.

  22. Multumesc mult pentru raspuns!:)

  23. Florentina says:

    Salutare, am descoperit de curând blogul tău. ..și credeam deja am încercat 3 rețete. Rulada cu mascarpone, lava cake și aceste minunății de cupcakessss.dar as avea o întrebare, crezi ca as putea înlocui ciocolata neagra cu cea alba?As vrea sa încerc dar mie teama sa nu sa greș. Pana acum am respectat rețetele în tocmai și. ..au ieșit demențiale toate.sau dacă poți Sa-mi recomanzi ceva asemănător fără ciocolata neagra.vreau sa fac pentru ziua fetei la grădiniță. …Mulțumesc și aștept un răspuns plsss.

  24. Florentina says:

    Mulțumesc tare mult pentru răspuns. Am sa încerc varianta propusa de tine.cei drept acestea cu ciocolata neagra au o textura și un gust demențial. Au fost lăudate și devorat imediat.

Raspunde

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*