cupcakes252520cu252520ananas pink252520hon60 thumb25255B525255D - Cupcakes cu ananas

Astazi ne delectam cu ceva dulce, aromat si frumos. Imi plac mult cupcake-urile.

Voua nu? Le putem face in “n” combinatii, colorate, aromate, pufoase, cremoase.

E tot ce imi pot dori de la un desert.

Ne trebuie:

160 g zahar

115 g unt

2 oua

2 lgt extract de vanilie

2 lgt praf de copt

1 praf de sare

180 g faina

85 ml lapte

esenta de ananas

bucati de ananas din compot 

Pt frosting:

300 g mascarpone

50 ml frisca

3-4 lg zahar pudra (sau dupa gust)

esenta de ananas

Pentru ornat:

50 g ciocolata neagra

2-3 bucati de ananas din compot

Am folosit compot de ananas slab indulcit de la Sun Food

conserve252520ananas thumb25255B325255D - Cupcakes cu ananas

 Cum se fac:

Puneti hartiile de muffins in tava speciala de muffins si lasati deoparte.

Amestecam intr-un bol ingredientele uscate: faina, praful de copt si sarea.

Intr-un bol mixam untul (aflat la temperatura camerei) cu zaharul pentru 1-2 min.

Adaugam ouale pe rand si vanilia, mixand continuu pana obtinem o compozitie omogena.

Adaugam peste compozitia de unt ingredientele solide si mixam in continuare, pana la omogenizare.

Adaugam apoi laptele incet, mixand incet, doar pana la omogenizare, nu mai mult.

La sfarsit adaugam cateva picaturi de esenta de ananas si omogenizam.

Nu puneti prea multe picaturi, pentru ca este puternica si veti mai adauga si in frosting.

Punem compozitia in forme (eu am folosit o cupa de inghetata, merge foarte bine si repede).

Umplem doar 3/4 din hartiuta de muffin, pentru ca vor creste. In fiecare punem cate

2-3 cubulete mici de ananas.

tava252520cupcakes thumb25255B325255D - Cupcakes cu ananas

Coacem la cuptorul preincalzit la 180 grade pt 20 de minute (si nu mai mult).

Lasam sa se raceasca pe un gratar cca 40-50 de minute inainte de a le pune frostingul.

Frostingul:

Batem frisca. Mixam mascarponele aflat la temperatura camerei cca 1 minut

impreuna cu zaharul pudra. Apoi adaugam frisca batuta (2-3 lg) si amestecam usor cu lingura.

Punem crema obtinuta intr-un sac a poche si ornam cupcakes-urile dupa ce s-au racit.

Am topit ciocolata intr-un bol metalic mic, si am dat prin ciocolata cubulete mici de ananas

din compot, pe care le-am pus pe o farfurie si le-am bagat cateva minute la congelator apoi le-am

pus in varful cupcake-urilor.

Restul de ciocolata topita am pus-o intr-o punguta si am ornat cupcakes-urile.

Asta-i tot!

cupcakes252520cu252520ananas2525201 thumb25255B325255D - Cupcakes cu ananas

Enjoy!

cupcakes252520cu252520ananas2525202 thumb25255B325255D - Cupcakes cu ananas

———————————————————————————————————————–

banner252520concurs252520Sun252520Food252520 thumb25255B425255D - Cupcakes cu ananas

Edith’s Kitchen impreuna cu Sun Food conserve sanatoase, are din nou un cos plin

cu conserve pentru un norocos dintre voi.

Conserve sanatoase Sun Food, in valoare de 50 lei!

Ce trebuie sa faceti: dati like paginii de Facebook Sun Food, dati like paginii Edith’s Kitchen si

lasati un comentariu la aceasta postare cu numele cu care ati dat like si link catre profilul vostru de FB,

pana pe data de 17 ianuarie, ora 24.00,

iar eu pe data de 18.01.2013 voi anunta castigatorul in aceasta postare,

castigator extras cu ajutorul www.radom.org.

Bafta! 🙂

Castigatoarea cosului cu conserve sanatoase de la Sun Food este:

Roxana Craciun

roxana252520craciun thumb25255B325255D - Cupcakes cu ananas

Roxana, felicitari! Te rog sa imi trimiti un e-mail cu adresa ta postala completa pentru a primi pachetul

de la Sun Food, la adresa: edithfrincu (@) yahoo . com  in termen de 48 ore.

In caz contrar, voi extrage un alt castigator.

Multumesc tututor pentru participare si va astept la urmatorul cos cu conserve 🙂