crispy strips 1 - Crispy strips

Vine weekend-ul, asa ca ne putem rasfata putin. Astazi avem crispy strips.

Am pe blog si varianta de crispy strips dietetic, Dukan, pe care probabil ati vazut-o.

Varianta de astazi este cu crusta de fulgi de porumb si coapte la cuptor.

Desigur, pentru varianta mai gustoasa si mai… nesanatoasa, le puteti praji in 2-3 degete de ulei de palmier,

cate 4-5 bucati odata, cate 3-4 minute. Vor iesi mai gustoase decat cele la cuptor, cu siguranta.

Eu le-am mancat cu sos de usturoi si/sau ketchup. Merge si langa o salata mare, ca sa scapam de vinovatie 🙂

Ne trebuie:

cca 700 g piept de pui

250-300 ml iaurt de baut

8-10 catei de usturoi

1 lingurita rasa de sare

1 cana faina

1 ou

2 cani fulgi de porumb

1 lingurita ceapa deshidratata

1 lingurita usturoi deshidratat

1 lingurita boia iute

1/3 lingurita cimbru

1/2 lingurita piper proaspat macinat

Cum se fac:

Amestecam iaurtul cu usturoiul pisat si sarea, apoi punem pieptul de pui taiat fasii lungi si subtiri de cca 2 degete.

Punem tot amestecul intr-un bol cu capac si lasam sa se marineze pentru minim 2 ore (eu am lasat vreo 4…).

ingrediente crispy strips - Crispy strips

Amestecam faina cu boia, cimbru, piper, ceapa si usturoiul deshidratate. Dam fiecare bucata de pui prin amestecul de faina,

apoi prin ou batut, apoi prin fulgii de porumb macinati (cateva pulsari in robotul de bucatarie).

Punem bucatile pe hartie de copt

crispy strips in tava - Crispy strips

si coacem la cuptorul preincalzit la 190 C pentru cca 30 minute (sau pana cand devin rumene si frumusele).

Cum am mai spus, putem praji bucatile in baie de ulei, pentru un gust mai bun si pentru un preparat mai nesanatos 😛

Enjoy!

crispy strips - Crispy strips