web analytics

Crispy strips

Print Friendly

crispy-strips-1

Vine weekend-ul, asa ca ne putem rasfata putin. Astazi avem crispy strips.

Am pe blog si varianta de crispy strips dietetic, Dukan, pe care probabil ati vazut-o.

Varianta de astazi este cu crusta de fulgi de porumb si coapte la cuptor.

Desigur, pentru varianta mai gustoasa si mai… nesanatoasa, le puteti praji in 2-3 degete de ulei de palmier,

cate 4-5 bucati odata, cate 3-4 minute. Vor iesi mai gustoase decat cele la cuptor, cu siguranta.

Eu le-am mancat cu sos de usturoi si/sau ketchup. Merge si langa o salata mare, ca sa scapam de vinovatie :)

Ne trebuie:

cca 700 g piept de pui

250-300 ml iaurt de baut

8-10 catei de usturoi

1 lingurita rasa de sare

1 cana faina

1 ou

2 cani fulgi de porumb

1 lingurita ceapa deshidratata

1 lingurita usturoi deshidratat

1 lingurita boia iute

1/3 lingurita cimbru

1/2 lingurita piper proaspat macinat

Cum se fac:

Amestecam iaurtul cu usturoiul pisat si sarea, apoi punem pieptul de pui taiat fasii lungi si subtiri de cca 2 degete.

Punem tot amestecul intr-un bol cu capac si lasam sa se marineze pentru minim 2 ore (eu am lasat vreo 4…).

ingrediente-crispy-strips

Amestecam faina cu boia, cimbru, piper, ceapa si usturoiul deshidratate. Dam fiecare bucata de pui prin amestecul de faina,

apoi prin ou batut, apoi prin fulgii de porumb macinati (cateva pulsari in robotul de bucatarie).

Punem bucatile pe hartie de copt

crispy-strips-in-tava

si coacem la cuptorul preincalzit la 190 C pentru cca 30 minute (sau pana cand devin rumene si frumusele).

Cum am mai spus, putem praji bucatile in baie de ulei, pentru un gust mai bun si pentru un preparat mai nesanatos :P

Enjoy!

crispy-strips

 

5 Comentarii:

  1. Ce bunatate!!!Yumyyy

  2. Le-am incercat astazi! delicioase, Edith. Ti-am ascultat sfatul si le-am prajit in baie de ulei :D

  3. Faina reteta, Edith! Am incercat-o in ambele variante si prajite si la cuptor si mi-au placut in egala masura. Ideea de a marina puiul si amestecul de condimente pe care le-ai folosit m-au cucerit, atata doar ca n-am avut ceapa deshidratata. Au avut un gust tare bun si sunt o idee buna pentru pachetelul de la serviciu, pentru ca mereu nu stiu ce sa mai gasesc bun ca sa variez. Multam pentru reteta, o recomand, este foarte buna!

    • Laura, ma bucur ca ai incercat-o si ti-a placut :)
      O sa mai public o varianta de crispy strips, sper cat de curand…

Leave a Reply