shopify site analytics
Crackers Dukan - Edith's Kitchen

Crackers Dukan

Print Friendly

crackers dukan 1

In sfarsit o reteta de crackers Dukan gustosi de tot si crocanti! Si foarte foarte frumosi,

mai ales daca ii coacem in forme de muffins din silicon. Asa obtinem striatiile de pe margini

care le dau un aspect foarte placut. Si  au avantajul (ca mai toate retetele Dukan) ca se fac si foarte, foarte usor.

Cantitatea de mai jos, poate fi consumata in 2 zile.

Ne trebuie:

40 g amidon

60 g branza 0,2 % (am folosit Lacteea)

1 lingurita rasa praf de copt

1 albus de ou

sare (dupa gust)

sare de mare grunjoasa/chimen/verdeturi uscate (dupa gust)

– cantitati pt 10 bucati de cca 4 cm diametru –

Cum se fac:

Amestecam amidonul cu praful de copt, sarea, branza si albusul (usor  batut cu furculita). Omogenizam bine.

Punem cu lingura compozitia in forme de muffins din silicon. Atentie, nu puneti foarte multa compozitie,

 maxim 1 cm inaltime, pentru ca altfel vor iesi prea grosi si nu vor mai fi crocanti.

In poza vedeti mai multi de 10 bucati pentru ca am facut portie dubla.

crackers in tava

Presaram deasupra sare grunjoasa, chimen sau verdeturi uscate, dupa preferinta.

Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 25-30 de minute.

Ii lasam in forme 5 minute, apoi ii lasam sa se raceasca complet pe un gratar.

Recomand sa ii lasati 20-30 de minute sa se mai intareasca pentru a fi crocanti, inainte de a manca.

Daca ii tineti descoperiti se vor mai intari, insa daca ii tineti in punga vor deveni gumosi si greu de muscat din ei.

crackers dukan

Enjoy!

crackers dukan 2

Nota: daca alegeti sa nu puneti sare deasupra, ii puteti face mai sarati, insa daca puneti sare deasupra,

nu puneti prea multa sare in compozitie.

Publicat in categoria APERITIVE, RETETE DUKAN
Aboneaza-te la newsletter

Primesti pe email cele mai noi retete!

 

42 Comentarii:

  1. imi lasa gura apa la cat de bine arata. si daca se fac repede, ai mei sunt. ce idee de pus in forma asta (y)

  2. Cum propui sa ii depozitam, de exemplu intr-o cutie de cookies speciala? Asa sa ramana crocanti mai mult timp?

    • Din pacate nu stiu cum se comporta in cutie de metal, ca nu am incercat asa. La mine au tinut doar 2-3 zile (portie dubla).
      Eu i-am tinut pe unii descoperiti, intr-un bol, iar pe altii intr-o punga, sa vad cum se comporta. Cei lasati neacoperiti s-au intarit, ramanand mai crocanti,ceilalti au devenit mai gumosi, cum am spus in reteta.

  3. Flori Ecaterina Chelaru says:

    Chiar dacă nu am nevoie să urmez dieta Dukan sau o alta, o să pregătesc acești delicioși Crackers.
    Mulțumim, dragă Edith!

  4. Flori Ecaterina Chelaru says:

    În mod sigur o să-mi placă, la fel ca toate rețetele tale!

  5. Chimenul cred ca le da un gust formidabil !

  6. nu se pot pune in tava ? Nu am forme de muffins de silicon.

    • Silvia, in tava de muffins? Da, se pot pune.
      Cred ca se pot pune si direct pe hartie de copt in tava. Nu stiu exact ce forma vor avea (cu siguranta nu vor mai fi asa rotunde si frumoase..).

  7. Cat de mult pot sa imi placa, mai ales ca sunt de rontait!

  8. O intrebare Edith…..daca nu am forme de silicon cu ce le pot inlocui?

    • Anita, cum am spus si mai sus cuiva, cred ca poti pune direct pe hartie de copt, sa faci rotunduri aplatizate de maaaxim 1 cm grosime. Insa nu stiu cum se vor comporta la copt…
      Poate iti cumperi totusi forme de muffins din silicon, pt ca sunt f utile.

  9. am forma de muffins dar tava….ma gandeam sa pun hartie de copt in ele…sigur nu se lipeste 🙂

    • Aaa pai atunci e bine 😉 Poti pune hartie doar un rotund pe fundul formei, ca sa iti iasa biscuitii forma frumoasa. Iar de pe pereti ii poti dezlipi cu cutitul.

  10. Buna.
    Din care etapa a dietei putem introduce amidonul? Folosesti unul anume? Multumesc

    • Din cate stiu, in atac nu este permis amidonul, este aliment tolerat incepand din croaziera.
      Eu folosec Gustin de la Dr Oetker (cred ca este si singurul de pe piata..).

  11. Edith, arata foarte bine biscuitii tai!!! Intrebarea mea este: in cate zile pot fi consumati in croaziera, avand in vedere faptul ca amidonul este tolerat o lingura (8 g) pe zi? Din calculele mele, doar 2 buc /zi? Cam greu sa rezisti doar la atat…

    • Luminita, da, cam 2-3/zi trebuie sa consumam. E cam greu, este adevarat, dar sa stii ca sunt satiosi 🙂

  12. Incredibil de buni!!! 🙂 Bine ca nu tin Dukan, ca am mancat portia dubla intr-o singura zi! :O 🙂 Super, multumim de reteta!

  13. as vrea sa incerc si eu reteta. Cu siguranta sunt dementiali…ca si celelalte retete incercate de la tine!!! pot sa ii pun in forme de hartie de muffins? aluatul ce fel de consistenta are? merci

    • Cris, poti incerca, insa nu garantez rezultatul… S-ar putea sa se lipeasca de hartie.
      Compizitia este una cam ca la muffins, ca o smantana grosuta. 🙂

  14. Bună!
    Tin dieta de 11 zile si mai am 2kg de dat jos. Dar vreau sa-ti spun ca plăcerea mea de-a gati si blogul tău, m-au făcut sa uit ca sunt la dietă. Mănânc mult si bun. Ma simt bine (inainte aveam dureri puternice de burtă) si kg se duc, fără să simt ca fac vreun efort culinar…
    Deci chiar incurajez lumea sa o tina, pt ca e usoară si eficientă. Si evident, sa gătească după rețetele tale, pt ca sunt minunate.

    Acum am si eu o întrebare si poate parea tâmpita :)) cat ai pus, mai exact, crema de brânză si amidon (in lg ma refer).Nu am cântar si chiar am mare pofta de ei, nu vreau sa dau gres.

    Te pup!

    PS: Ai scos reteta de “gris”? Vad ca vorbeste lumea de ea in comentarii, dar eu nu o văd, nici dupa 5 căutări. Merci.

    • Alex, ma bucur ca iti sunt de folos retetele mele 🙂
      Grisul nu l-am numit gris, ca sa nu induc “nedukanii” in eroare…
      Din pacate nu stiu sa iti spun cantitatile in linguri, a trecut totusi aproape 1 an de cand am facut reteta.. Cumpara-ti un cantar, e tare util 😉
      PS. Cand mai cauti o reteta pe viitor, intra la categoria “Retete dukan” si gasesti totul acolo 🙂

  15. Revin: am gasit grisul si l-am si făcut, cu cacao si scortisoara, in afara de vanilie. Delicios! E inca fierbinte si nu cred că am răbdare să se răcească :))

  16. Sunt super! Au gust de sărățele. I-am făcut simpli, doar cu sare și chimen. Mai fac!

  17. Reteta e genială! Tocmai i-am scos din cuptor, iar sotul meu care nu tine dukan a “gustat” vreo 5!
    Felicitări!

  18. Fetelor am si eu o intrebare. Tot vad retete care contin amidon dar in cartea Doctorului Dukan scrie clar ca este interzis orice aliment care contine amidon, cum se impaca aceste retete cu principiile dietei Dukan? Eu sincer nu am facut astfel de retete pentru ca sunt reticenta…am de abia o luna de dukan in care am slabit sase kilograme aproape dar nu vreau sa fac ceva care sa ma saboteze….unde scrie in cartile Doctorului Dukan de amidon????

    • Isabela, amidonul este considerat aliment tolerat, 1 lg/zi sau cam asa… Nu mai retin exact.
      Nu stiu unde scrie in carti, pe net ai cautat?

  19. Buna edith, apreciez ceea ce faci si chiar ma inspiri. Am si o intrebare chiar :))) care suna cam asa : As putea sa pun doar 10g d amidon in loc de 40g?

    • Adriana, ma bucur ca te inspir 🙂
      Nu poti reduce cantitatea de amidon, pentru ca el da textura crocanta. E ca si cum la o prajitura ai pune doar o mica parte din faina, nu mai iese ce trebuie 🙂

  20. Buna,
    Tu esti pasionata de gatit, se vede dar si eu care nu prea vreau sa petrec timp(pentru ca nici nu am disponibil) in bucatarie, cand am tinut dieta, de nevoie, am inventat si adaptat o gramada de retete traditionale, pentru Dukan, ca sa pot rezista tentatiilor si monotoniei regimului.
    Acum le mai compar cu ale tale si ma inspir pentru ca vreau sa pastrez ce am castigat si sa mai dau jos ceva. Si daca tot sunt bune preparatele, de ce sa mai revenim la o alimentatie nesanatoasa daca putem manca bine si asa.
    Oricum ma bucur ca te-am descoperit! Sa ai in continuare spor, insipiratie si chef de gatit ca sa salvezi de la monotonie alimentara pe toate cele care vor sa arate bine si sa si manance bine.
    Am intentia sa experimentez multe dintre retetele tale si pentru Dukan ma poticnesc de cateva lipsuri. De exemplu, unde pot gasi lapte praf degresat, tavite sau forme de silicon? Si legat de reteta de fata, ce ierburi ar fi potrivite? Uneori cand am pus condimente nepotrivite nici nu am putut manca friptura de pilda.
    Asta deocamdata, probabil o sa mai intreb despre unele ingrediente.
    Succes si la cat mai multe “inventii”!

    • Ilinca, lapte praf degresat cred ca se gaseste doar online, poti cauta pe google si vezi care sunt site-urile de unde se poate cumpara.
      Forme de silicon gasesti atat in magazinele online cat si in majoritatea hipermarketurilor.
      In ceea ce priveste ierburile aromatice, depinde de gust, trebuie sa le incerci sa vezi care iti plac: oregano, busuioc, rozmarin… Daca nu iti plac, poti folosi usturoi sau ceapa granulate (le gasesti la raftul de condimente in orice supermarket).
      Spor la dieta si te mai astept sa te inspiri 🙂

Adauga comentariu